Uğur Polat

İsimli konu WH 'Biyografiler - Hayat Hikayeleri' kategorisinde, 'Gülümseme.' üyesi tarafından 3 Mayıs 2011 tarihinde yazılmıştır. Uğur Polat hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. 1961 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.


    16 yıldır Devlet Tiyatrosu'nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü aldı. Çevirdiği birçok sinema filmlerinde de ödüllere layık görüldü. Bunlardan bazıları; Salkım Hanım'ın Taneleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu"; Bütün Kapılar Kapalıydı sinema filmi ile 1990 yılında Ankara Film Festivali'nde "Umut Veren Oyuncu" ödülünü aldı.


    Filmografisi


    Tutsak (2007) - Adil
    Mavi Gözlü Dev (2007) - Tahsin Bey
    Kayıp (2007)
    Küçük Adımlar (2007)
    Kara Yılan (2007)
    Sinekli Bakkal (2007) - Peregrini
    Sis ve Gece (2007) - Sedat
    Pars: Kiraz Operasyonu (2006) - Ertuğrul
    2 Süper Film Birden (2005) - Abdullah
    Seher Vakti (2005) - Ali
    İstanbul Şahidimdir (2004) - Sina Öz
    Sultan Makamı (2003) - Arif
    Güz Sancısı (2002)
    Karşılaşma (2002) - Sinan
    O da Beni Seviyor (2001) - İbrahim
    Yeditepe İstanbul (2001) - Ali
    Beni Unutma (2000)
    Yıldız Tepe (2000)
    Ayna (2000)
    Çilekli Pasta (2000) - Onur
    Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) - Cem
    Filler ve Çimen (2000)
    Salkım Hanımın Taneleri (1999) - Levon
    Kimsecikler (1999)
    Sıcak Saatler (1998) - Kaptan
    Kördüğüm (1997)
    Nice Yıllardan Sonra - Vedat
    Bir Erkeğin Anatomisi (1996) - Taner
    Kurtuluş (1996) - Veli Bey
    Bir Kadının Anatomisi (1995) - Metin
    Sahte Dünyalar (1995)
    Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992) - Kürşat
    Suyun Öte Yanı (1991)
    Yıldızlar Gece Büyür (1991)
    Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) - Ateş
    Cahide (1989)
    Sis (1988) - Erol


    Oynadığı tiyatro oyunları


    Sansürcü
    Ben Ruhi Bey Nasılım
    Patron
    Hamlet
    Kuvai Milliye
    Oresteia
    Oyun Nasıl Oynanmalı
    Kafatası
    Ferhat İle Şirin


    Ödülleri


    1990 Ankara Film Festivali, "Umut Veren Erkek Oyuncu" Ödülü, Bütün Kapılar Kapalıydı
    1996 İsmet Küntay Tiyaro Ödülü
    1999 Antalya Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Salkım Hanımın Taneleri
    2002 Afife Tiyatro Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Ben Ruhi Bey Nasılım
    2003 Orhon Murat Arıburnu Ödülleri ""En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Karşılaşma
    3 Mayıs 2011
    #1
  2. Uğur Polat Cevapları

soru sor

Uğur Polat