Mustafa Turan

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Mustafa Turan hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Mustafa Turan, (Rize), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    Sanat yaşamına 1986 yılında Rize ve İstanbul'da amatör tiyatro topluluklarında sahneye çıkarak başlayan Mustafa Turan, 1993 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro oyunculuğu Bölümü'nden mezun oldu. Ergin Orbey, Dinçer Sümer, Aydın Teker ve Metin Balay gibi adlarla çalıştı. 1995'te Eskişehir Tiyatro Kumpanyası, 1998 yılında Yeditepe Oyuncuları, 2000 yılında Tiyatro Ayna, 2002 yılında Bostancı Gösteri Merkezi gibi yerlerde oynadı. 1990 yılından itibaren ilk kez kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de rol alan sanatçı, Çasod üyesidir.


    Rol aldığı bazı oyunlar

    Cesaret Ana Ve Çocuklarının Körfezdeki Tüyler Ürperten Komiklikleri
    Ayışığında Şamata
    Zincire Vurulmuş Prometheus
    İstanbul Efendisi
    Ocak
    Rumuz Goncagül
    Zengin Mutfağı

    Filmografisi

    Melekler Korusun (Kasım) Show Tv 2008
    Yaralı Yürek - 2007
    Son Tercih - 2007
    Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 2006
    Unutulmayanlar - 2006
    Mavi Kuş - 2006
    Ah Polis Olsam - 2006
    Eve Dönüş - 2006
    Sevda Tepesi - 2005
    Otel İstanbul - 2005
    Son Osmanlı - 2005
    Operasyon Cennet - 2005
    Torun ve Torunu 1 - 2005
    Canım Benim - 2004
    Zor Adam - 2004
    Hırsız Var! - 2004
    Avrupa Yakası - 2004
    Sultan Makamı - 2003
    Ev Hali - 2002
    Canım Kocacığım - 2002
    Sır Çocukları - 2002
    Hızma - 2002
    Derya & Deniz - 2002
    Benimle Evlenir misin - 2001
    Tuzu Kurular - 2001
    Hiçbiryerde - 2001
    Kimse Beni Sevmiyor - 2001
    Yeni Hayat - 2001
    Beyoğlu Rüyası - 2000
    Filler ve Çimen - 2000
    Figüran - 1999
    Kimsecikler - 1999
    Günaydın İstanbul Kardeş - 1999
    Sıdıka - 1997
    Baba Evi - 1997
    Kiraz Çiçek Açıyor - 1990
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Mustafa Turan Cevapları

soru sor

Mustafa Turan