Mustafa Suphi Baltacı

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Mustafa Suphi Baltacı hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Mustafa Suphi Baltacı, (d. 1949, Adana), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    İlk ve orta öğrenimini Adana'da bitiren Baltacı; İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği bölümünden mezun oldu. Sanat yaşamına Adana'dayken amatör tiyatro topluluklarında çalışarak başlayan sanatçı, Adana ve İstanbul'da halkevleri'nin tiyatro etkinliklerine katıldı. 1970 yılından sonra profesyonel olarak özel tiyatro topluluklarında yer alan Mustafa Suphi Baltacı, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçip, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynar ve Çasod üyesidir.


    Filmografisi

    Şişman İle Pişman - 2001
    Yara - 1998
    Mavi Düşler - 1998
    İntizar - 1997
    Gölgeler Uzarken - 1996
    Feride - 1996
    Tutku - 1996
    Zehra Ana - 1996
    İstanbul Kanatlarımın Altında - 1996
    Zühre - 1996
    Gül ve Diken - 1995
    Böcek - 1995
    Mirasyediler - 1995
    Ziller - 1994
    Bay Kamber - 1994
    Arayış - 1993
    Rabia - 1993
    Seni Seviyorum Rosa - 1992
    Siyabend-ü Xece - 1991
    Kiraz Çiçek Açıyor - 1990
    Düğün - 1990
    Fazilet - 1989
    İki Günlük Hürriyet - 1989
    Aşka Vakit Yok - 1988
    İnatçı - 1988
    Bu Devrin Kadını - 1988
    Gölet - 1987
    Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes - 1987
    Kiracı - 1987
    Japon İşi - 1987
    Yoksul - 1986
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Mustafa Suphi Baltacı Cevapları

soru sor

Mustafa Suphi Baltacı