Muhip Arcıman

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Muhip Arcıman hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Muhip Arcıman, (d. 1916, Ankara - ö. 13 Nisan 1998, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.



    Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olarak, 1938 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna giren, uzun yıllar hizmet ettiği kurumda sayısız oyunda rol alan Arcıman, 1978 yılında emekli olmuştur. Sanatçı, tiyatronun dışında sinema ve dizi filmlerde de oynamış, ayrıca seslendirme çalışmaları yapmıştır.Sanatçı,kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Saime Arcıman ile evliydi.

    Filmografisi

    Bir Aşkın Bittiği Yer - 1996
    Şehnaz Tango - 1996
    Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
    Sevimli Hırsız - 1988
    Yarın Yarın - 1987
    Yolun Sonundaki Karanlık - 1987
    Ölümünün Ellinci Yılında Mehmet Akif Ersoy - 1986
    Sekreter - 1985
    Acımak - 1985
    Yangın - 1984
    Küçük Ağa - 1983
    Nasıl İsyan Etmem - 1982
    Kızını Dövmeyen Dizini Döver - 1977
    Aile Şerefi - 1976
    Kader Değişmez - 1959
    Tilki Leman - 1958
    Fırtına Geçti - 1957
    Irz Düşmanları - 1955
    Beklenen Şarkı - 1953
    Hüküm Sabahı - 1952
    Son Gece - 1952
    İmralı'dan Doğan Güneş - 1952
    Yavuz Sultan Selim Ve Yeniçeri Hasan - 1951
    İstanbul Kan Ağlarken - 1951
    Harmankaya - 1948
    Şehvet Kurbanı - 1940
    Allahın Cenneti - 1939
    Tosun Paşa - 1939
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Muhip Arcıman Cevapları

soru sor

Muhip Arcıman

Alakalı Aramalar:

  1. mucip arciman kimdir

    ,
  2. muhip arcıman

    ,
  3. muhip arciman aile serefi seslendirme