Müge Akyamaç

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Müge Akyamaç hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Müge Akyamaç, (d. İstanbul) Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

    Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Tiyatro hayatına 1982 senesinde Tuncay Özinel - Halit Akçatepe Tiyatrosunda görev alarak başladı. 1984 senesinde Çevre Tiyatrosu’nda bir sezon görev aldı. 1985 senesinde Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu’na katılma kararı aldı ve altı sene boyunca burada oyunda rol aldı. Ayrıca bu tarihlerde sinema ve televizyon filmlerinde rol almaya başladı. Önce Canan, Ayaşlı ve Kiracıları, Bizim Mahalle, Kurtlar Sofrası gibi diziler ile Çark, Milyarder, Gurbetçi Şaban, Doruk gibi on beşe yakın sinema filminde görev aldı. 1992 senesinde İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı ve halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında çalışmaktadır.

    Sahip olduğu ödüller

    Sadri Alışık Ödülleri "en iyi kadın oyuncu ödülü" - İhtiras Tramvayı - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2006

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    Buluşma Yeri : Duşan Kovacevic - M.Nurullah Tuncer - İstanbul Şehir Tiyatroları -2011
    Romeo ve Juliet : W.Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2010
    İhtiras Tramvayı : Tennessee Williams - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2006
    Bir Adam Yaratmak : Necip Fazıl Kısakürek - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2002
    Önce İnsan : Yılmaz Karakoyunlu - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2000
    Hasır Şapka : Eugene Labiche - İstanbul Şehir Tiyatroları - 2001
    Aydınlanma Ateşi : İstanbul Şehir Tiyatroları
    Halay : İstanbul Şehir Tiyatroları
    Farklı Bir Kadın : İstanbul Şehir Tiyatroları
    Gazeteciden Dost :İstanbul Şehir Tiyatroları
    Tensing : Memet Baydur : İstanbul Şehir Tiyatroları
    Adem ile Havva : Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu
    Paşa Annem : Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu
    Hollywood Bulvarı : Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu
    Ah Şu Gençler : Turgut Özakman - Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu
    Töre : Turgut Özakman - Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu
    Ye Kürküm Ye : Ferhan Şensoy - Tuncay Özinel - Halit Akçatepe Tiyatrosu
    Aşkın Gözüne Gözlük : Tuncay Özinel - Halit Akçatepe Tiyatrosu
    Boeing Boeing : Marc Camoletti - Tuncay Özinel - Halit Akçatepe Tiyatrosu

    Filmografisi

    Sen De Gitme : 2011
    Affedilmeyen : Gülafet Açar - 2007
    Herşey Aşk İçin - 2002
    Bedel : Belgin - 2000
    İlişkiler : Deniz - 1997
    Eltiler : - 1997
    Çılgın Yenge Jülide/Nüvide - 1994
    Yaz Yağmuru - 1993
    Üç Aşağı Beş Yukarı - 1992
    Çiçekler Açmak İster - 1990
    Yuva : Zehra - 1990
    Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
    Deniz Gülü 1990
    Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
    Önce Canan : Naz - 1988
    Ölümünün 400. Yılında Mimar Sinan : Mihrimah Sultan - 1988
    Emanet-2 : Zehra - 1988
    Çark (film : Polis Leman - 1987
    Küçük Mutluluklar - 1987
    Yavrumu Kurtarın : Mahkum - 1987
    Milyarder : Sema - 1986
    Seher Vakti : Ayşe - 1986
    Sahtekar : Ayten - 1986
    Doruk : Çiğdem 0 1985
    Gurbetçi Şaban : Bahar - 1985
    Keriz : Ayşe - 1985
    Şaban Pabucu Yarım : Pemra - 1985
    Özlem : Özlem - 1985
    Uç Güzel Güvercinim : Nazlı - 1984
    Ah Şu Kadınlar : 1983
    Bay Alkolü Takdimimdir : Günay - 1981
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Müge Akyamaç Cevapları

soru sor

Müge Akyamaç