Metin Çeliker

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Metin Çeliker hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Metin Çeliker, (d. 1952- ö. 28 Ağustos 2001, Karabük), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    Metin Çeliker, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başladı. Bu kuruma 25 yıl hizmet verdikten sonra 1999 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca tiyatronun dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almış, Evdeki Yabancı gibi tv dizilerinde de oynamıştı. Namuslu filminde çizdiği karakterle unutulmaz bir portre yaratmıştır.

    Rol aldığı bazı oyunlar

    Sarı Naciye
    Balaban Ağa
    Çil Horoz
    Koca Sinan
    Eşik

    Filmografisi

    Benimle Evlenir misin - 2001
    Evdeki Yabancı - 2000
    Doğum Yeri Absürdistan - 1999
    Komşular - 1993
    Güneşin Solduğu Gün - 1989
    Kurtar Beni - 1987
    Pusu - 1987
    Namuslu - 1984
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Metin Çeliker Cevapları

soru sor

Metin Çeliker