Mete Sezer

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Mete Sezer hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Mete Sezer, (d. 1935, Ordu - ö. 3 Ağustos 2005, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.



    1955 yılında Şehir Tiyatroları'nda sanat hayatına başlayana Mete Sezer, Halk Oyuncuları ve Münir Özkul Tiyatrosu gibi topluluklarda da çalıştı. 1984 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca kamera karşısına da geçerek çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, reklam filmlerinde oynadı. Sanatçı Defne Yalnız'la evlendi. Bir bira reklamıyla geniş kitlelerce tanınan Sezer, Kemal Sunal filmlerinde yardımcı rollerde yer aldı. Karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede öldü.

    Senarist filmografisi

    077 Hızır - Acil Servis - 1990

    Oyuncu filmografisi

    Ahu Gözlüm -1990
    077 Hızır - Acil Servis - 1988
    Zincir - 1987
    Feryada Gücüm Yok - 1981
    Olmaz Olsun - 1981
    Şabancık - 1981
    Yaşamak Bu Değil - 1981
    Akıllı Deliler - 1980
    Gol Kralı - 1980
    Günahkar Kadın - 1979
    Nokta İle Virgül Paldır Küldür - 1979
    Skandal - 1979
    Yorgun Savaşçı - 1979
    Fırat'ın Cinleri - 1977
    Tokat - 1977
    Tosun Paşa - 1976
    Kapıcılar Kralı - 1976
    Korkusuz Cengaver - 1976
    Diyet - 1975
    Anter - 1974
    Kartal Yuvası - 1974
    İkibin Yılın Sevgilisi - 1973
    Hanende Melek - 1973
    Cilalı İbo Teksas Fatihi - 1971
    Sevimli Hırsız - 1971
    Bahtımın Yıldızı - 1960
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Mete Sezer Cevapları

soru sor

Mete Sezer