Meral Niron

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Meral Niron hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Meral Niron Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

    Dostlar Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu gibi topluluklarda rol alan sanatçı, sinema filmi ve dizilerde de oynadı. Özellikle TRT'de yayınlanan Bizim Evin Halleri tv dizisinde çizdiği Sakız karakteriyle tanındı.

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    Yaban (oyun) : Berkun Oya - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2010 - Zeynep Kadın
    Kahramanlar Öldü mü? - Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2009 - (Neriman Hanım)
    Nafile Dünya : (Oktay Arayıcı) - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
    Çiçekleri Sarı Kıza Yedirdim : Nihat Genç - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
    Gerçek Kurbanın Acısı : Erhan Gökgücü - Ankara Ekin Tiyatrosu - 2003

    Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1998
    Rummuz Göncagül : (Oktay Arayıcı) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Taziye : (Murathan Mungan) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Galile'nin Yaşamı : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Yaz Misafirleri : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Küçük Adam N’oldu Sana : (Hans Fallada) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Oyun Nasıl Oynanmalı : (Vasıf Öngören) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Tak-Tik : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Komün Günleri : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    İşçi (oyun) : (Ömer Polat) - Ankara Sanat Tiyatrosu - [[]]
    Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Dimitrof : (Hedda Zinner) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Ana : (Maksim Gorki) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    El Kapısı (Bilgesu Erenus) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Evler Evler (İsmet Kküntay) - Ankara Sanat Tiyatrosu
    Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti : (Bertolt Brecht) - Ankara Sanat Tiyatrosu

    Filmografisi

    Deniz Yıldızı - 2009
    Bizim Evin Halleri - 2000
    Ferhunde Hanımlar - 1993
    Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
    Hayroş - 1986
    Acıların Kadını - 1986
    Guguk Kuşu (Aşka Zaman Yok) - 1986
    Düğüm - 1986
    Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe - 1983
    Sürü - 1978
    İdamdan Döndüm (fotoroman) - 1972 - Halil Kaygısız, Ayşe Sungur
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Meral Niron Cevapları

soru sor

Meral Niron

Alakalı Aramalar:

  1. meral oyunları