Mahmut Gökgöz

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 12 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Mahmut Gökgöz hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Mahmut Gökgöz (d. 6 Mart 1951 - İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, eğitimci.

    Ankara Devlet Konservatuvarı, tiyatro bölümünü 1975 yılında bitiren Mahmut Gökgöz, aynı yıl Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. 1980 yılına kadar bu kurumda oyunculuk ve yönetmenlik yapan sanatçı, 1402 sayılı yasa gereği görevine son verilince, yurt dışına gitti. Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç gibi ülkelerde tiyatro çalışmalarını sürdürdü. 1990 yılında Paris Gençlik Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, bu topluluğun yönetmenliğini yaptı. 1992 yılında Türkiye'ye dönen Gökgöz, İzmir Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Bu kurumda oyunculuğunun yanı sıra, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü'nde tiyatro öğretmenliği yaptı. 1998'de İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atanan sanatçı, aynı zamanda MSM, Tiyatro Ayna gibi özel kurumlarda yönetmenlik yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almakta, 2008 sezonunda Devlet Tiyatrosu repertuvarında Ben Ruhi Bey Nasılım adlı oyunda oynamaktadır.

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    King Kong'un Kızları
    Ne Dersin Azizim ?
    Nehrin Solgun Yüzü
    Atinalı Timon
    Amadeus
    Bedrettin
    Ben Ruhi Bey Nasılım
    Küçük Adam Ne Oldu Sana

    Yönettiği tiyatro oyunları

    Lozan (oyun) : Menet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2009
    Var mısın : Önder Paker - Tiyatro Ayna - 2008
    Zaman Adinda Bir Kadin : Tiyatro Ayna - 2005
    Pir Sultan Abdal - Tiyatro Ayna - 2004
    Merhaba Hayat : Tarık Minkari - Tiyatro Ayna - 2003
    Mutlu Ol Nazım : Düşün Sahnesi
    Bir Çift Sözümüz Var Aşka Dair : Nazım Hikmet - Düşün Sahnesi - 2003
    Bir Adam Yaratmak . Necip Fazıl - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
    Sessizlik Aşka Dair : Dario Fo-Franca Rame - Düşün Sahnesi
    Nakşıdil Sultan : Tiyatro Ayna
    Atçalı Kel Memet : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998

    Filmografisi

    Rol aldığı sinema filmleri

    Press - 2010
    Mavi Gözlü Dev - 2007
    Ulak - 2007
    Gen - 2005
    Babam ve Oğlum - 2005
    Kalbin Zamanı - 2004
    Güle Güle - 1999
    N'olacak Şimdi - 1979
    Yusuf ile Kenan - 1979

    Rol aldığı bazı dizi filmler

    Ezel - 2010 (Konuk oyuncu)
    Yol Arkadaşım - 2008
    Doktorlar - 2006
    Beyaz Gelincik - 2005
    Çemberimde Gül Oya - 2004
    Azize - 2004
    Hayat Bilgisi - 2003
    Koçum Benim - 2002
    Masallar - 2000
    Büyükbabam ve Ben - 2000
    Çitlenbik Dergisi - 2000
    Baykuşların Saltanatı - 2000
    Dikkat Bebek Var - 2000
    Hayatım Roman - 2000
    Üvey Baba - 2000
    Kurtlar Sofrası - 1999
    Yılan Hikayesi - 1999
    Yanlış Saksının Çiçeği - 1997
    Öykülerle Yaşayanlar - 1994
    12 Temmuz 2011
    #1
  2. Mahmut Gökgöz Cevapları

soru sor

Mahmut Gökgöz