Mahmut Cevher

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 12 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Mahmut Cevher hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Mahmut Cevher, (d. 1949, Gemlik, Bursa), sinema ve dizi oyuncusu.

    Sanat yaşamına, 1976 yılında Ses Dergisi'nce düzenlenen yarışmada birinci seçildikten sonra, aynı yıl Orhan Aksoy yönetmenliğinde çevrilen Aile Şerefi adlı filmde bir rol üstlenerek başladı. 1983 yılında yazdğı bir de senaryo denemesi olan sanatçı, kendisi gibi oyuncu olan Yonca Cevher Yenel'in babasıdır. Mahmut Cevher, çeşitli dizi filmlerde de oynamaktadır.

    Filmografi

    Kilit - 2007
    Rüyalarda Buluşuruz - 2006
    Gurbet Kadını - 2003
    Kimse Beni Sevmiyor - 2001
    Böyle mi Olacaktı - 1997
    Kurtuluş - 1996
    Gölge Çiçeği - 1995
    Çiçek Taksi - 1995
    Menekşeli Vadi - 1995
    Yumuşak Ten - 1994
    Yansıma - 1988
    Yaşamak - 1988
    Aşkın İlk Yarısı - 1987
    Hata - 1987
    Arkadaşım Ve Ben - 1987
    Merhamet - 1986
    Merdoğlu Ömer Bey - 1986
    Küçük Mustafa Hayat Sokaklarında - 1985
    Sokaktan Gelen Kadın - 1984
    Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe - 1983
    Gazap Rüzgarı - 1982
    Yılanı Öldürseler - 1981
    Aşka Dönüş - 1981
    İstanbul 1979 - 1979
    Bir Kadının Penceresinden - 1978
    Kızını Dövmeyen Dizini Döver - 1977
    Meryem Ve Oğulları - 1977
    Hamza Dalar Osman Çalar - 1976
    Darbe - 1976
    Gel Barışalım - 1976
    Aile Şerefi - 1976
    12 Temmuz 2011
    #1
  2. Mahmut Cevher Cevapları

soru sor

Mahmut Cevher