Kerem Atabeyoğlu

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 12 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Kerem Atabeyoğlu hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Kerem Atabeyoğlu (d. 9 Şubat 1968), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı bölümü mezunu olan Atabeyoğlu, ilk deneyimini Kent Oyuncuları'nda edindi. Dormen Tiyatrosu ve Tiyatrokare'de bir çok oyunda rol aldı. Dizi, film, reklam ve belgesel seslendirmeleri yapmakta olan sanatçının, İlk evliliğinden Doğa adında bir kızı vardır.2011 yılının sonunda, kendisi gibi oyuncu olan Almıla Uluer ile evlenmiştir.

    Kerem Atabeyoğlu, 1955'ten 1995'e Dormen Tiyatrosu'nun 40 Yılı (ISBN 9753651030) isimli kitabın yazarıdır.

    Ödülleri

    Magazin Gazetecileri Derneği, 1994, Yılın En Başarılı Tiyatro Oyuncusu ödülü

    Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

    Vahşi Batı (oyun) : Sam Shepard - Tiyatro Baykuş - 2011
    Oyunun Oyunu : Michael Frayn - BKM : 2008
    Kaçamak : Gerard Lauzier - Tiyatro İstanbul - 2006
    Hangisi Karısı : Ray Cooney - Tiyatrokare - 2003
    Polisin Müşterileri : Raymond Castands - Tiyatrokare - 2001
    Popcorn : Ben Elton - Dormen Tiyatrosu - 1998

    Filmografisi

    Aşk ve Ceza : Kudret Sabancı - 2010
    Derman (dizi) - 2008
    Kavak Yelleri - 2007
    Rüya Gibi - 2006
    Tadımız Kaçmasın - 2005
    Son Osmanlı - 2005
    Köpek : Cem Akyoldaş - 2005
    Sevinçli Haller - 2004
    Perili Ev - 2004
    Şapkadan Babam Çıktı - 2003
    Esir Şehrin İnsanları - 2003
    Kurşun Yarası - 2003
    Sultan Makamı - 2003
    Yalanın Batsın - 2002
    Canım Kocacığım - 2002
    Parça Pinçik - 2000
    Güneşe Yolculuk - 1999
    Şehnaz Tango - 1996
    İnce İnce Yasemince - 1995
    Yaz Evi - 1993
    The Adventures of Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert - 1992
    Harry Potter (Severus Snape'i seslendirmiştir)
    12 Temmuz 2011
    #1
  2. Kerem Atabeyoğlu Cevapları

soru sor

Kerem Atabeyoğlu