Hikmet Körmükçü

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 12 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Hikmet Körmükçü hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Hikmet Körmükçü, (d. 13 Haziran 1952, Heybeliada) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    Üsküdar Amerikan Kız Koleji mezunudur. İlk eğitimlerini, lise öğrenimi sırasında Vasfi Rıza Zobu ve Bedia Muvahhit'ten alır. Tepebaşı Deneme Sahnesi'nde ilk deneyimlerini edinir. Hazım Körmükçü'nün torunu olan sanatçı, 1972 yılında Şehir Tiyatroları'nda sözleşmeli günlük ücretle oyunlarda rol almaya başladı. 1975 yılında kadroya girerek birçok oyunda görev yaptı. Hikmet Körmükçü, tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alarak, seslendirme çalışmaları yapıyor.

    Sahip olduğu ödüller

    1988 Ulvi Uraz, "Dallar Yeşil Olmalı",Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
    1988 Avni Dilligil, Jüri Özel Ödülü, "Binbir Gece Masalları"
    1993 Avni Dilligil, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, "Tartuffe"
    2002 Afife Tiyatro Ödülleri, "Sarıpınar 1914", En İyi Müzikal Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu
    2003 Afife Tiyatro Ödülleri, "Meraki", En İyi Müzikal Komedi Kadın Oyuncu,
    2005 Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Müzikal Komedi

    Rol aldığı bazı oyunlar

    Kafes
    Romeo ve Juliet
    Deri Ceket
    Keşanlı Ali Destanı
    İyi Geceler Anne
    Kim Kimi Kiminle
    Trendeki Derviş
    Meraki
    Woyzeck
    Aşk Hastası
    Yaprak Dökümü
    Yerma
    Bahar Noktası
    Godot Geldi
    Dallar Yeşil Olmalı
    İki Efendinin Uşağı
    Tartuffe
    Güz Bitimde Moliere
    Münevver'in Hasb-ı Hali, (tek kişilik oyun)
    Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
    Polyanna (Çocuk Oyunu)
    Dilek Dağı (Çocuk Oyunu)
    Kurbağa Prenses (Çocuk Oyunu)

    Filmografisi

    Canım Ailem - 2009
    Son Tercih - 2007
    Çemberin Dışında - 2007
    Gölge - 2007
    Rüya Gibi - 2006
    Ayın Karanlık Yüzü - 2004
    2 Genç Kız - 2004
    Bir İstanbul Masalı - 2003
    Komşu Komşu - 1997
    Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
    12 Temmuz 2011
    #1
  2. Hikmet Körmükçü Cevapları

soru sor

Hikmet Körmükçü