Evren Duyal

İsimli konu WH 'Sanat' kategorisinde, "...Gripin..." üyesi tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde yazılmıştır. Evren Duyal hakkında bilgi ve tartışmalar.

  1. "...Gripin..."

    "...Gripin..." Yönetici

    Evren Duyal, (d. 24 Temmuz 1973, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, eğitmen.

    [​IMG]

    Şişli Terakki Lisesi'nin ardından 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Duyal, 1994 - 1995 yılları arasında Bizim Tiyatro'da görev yaptı. 1995 yılı sonunda Tiyatro Ti'ye katılan sanatçı, 1998'den 2001 yılına kadar istanbul Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü`nde tiyatro bölüm başkan yardımcısı olarak ses, nefes, fonetik ve oyunculuk dersleri verdi. 2000 - 2001 yıllarında TED İstanbul Koleji'nde 2007'den sonra da özel bir bankanın tiyatro kulübünde drama öğretmenliği yapan sanatçı, aynı zamanda 1998 yılından bu yana kamera karşısısnda da yer alarak çeşitli sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. 2007 yılında Tiyatro Ti'den ayrılan Evren Duyal "İstanbul İmpro" adlı grupla tiyatroya devam etmekte ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik yapmaktadır.

    Rol aldığı bazı oyunlar

    Milena’dan Kafka’ya Mektuplar - 1994 / Bizim Tiyatro
    Nasrettin Hocanın Eşeği - 1994 / Bizim Tiyatro
    Adam Adamdır - 1995 / Tiyatro Ti
    Getto - 1996 / Tiyatro Ti
    Trafik Canavarını Gördünüz mü? - 1996 / Tiyatro Ti
    Bekleme Odası - 1999 / Tiyatro Ti
    Sakıncası Yoksa Baksa Şeylerden Konuşalım - 2000 / Tiyatro Ti
    Masal Bu Ya - 2001 / Tiyatro Ti
    Adamın Biri - 2002 / Tiyatro Ti
    Minti Montili Şapkanın Sırrı - 2003 / Tiyatro Ti
    Başkan ve Hayalet - 2006 / Tiyatro Ti
    Ne Ala Temaşa - 2007-2011 / istanbulimpro
    Kayıp Oyun-2011 /istanbulimpro
    Haftanın Elemanı'-2011/istanbulimpro

    Filmografi

    Turquaze-2009
    Aşk-ı Memnu dizi nesrin 2008
    Bahtı Kara - 2008
    Yıldızlar Savaşı - 2007
    Eksik Etek - 2006
    Patron Kim - 2005
    Büyük Firar - 2000
    Leoparın Kuyruğu - 1998
    Anneme Koca Arıyorum - 1988
    Kim Bunlar - 1987
    14 Temmuz 2011
    #1
  2. Evren Duyal Cevapları

soru sor

Evren Duyal