Diyarbakır'ın yarısı kaçak su kulanıyor ! Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi, son bir yılda kaçak su kullanan 7 bin 500 kişiye 1 milyon 200 bin YTL ceza kesti. Aralarında resmi kurumların da bulunduğu 4 bin abone, icralık oldu.
Diyarbakır’da, ülkenin batı bölgelerindeki gibi bir su sıkıntısı yaşanmıyor ancak kentteki yöneticilerin başı kaçak su kullanımıyla dertte.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi, geçen yıl kente verilen 62 milyon ton suyun, yüzde 70’inin kaçak kullanıldığı belirledi. Yetkililerin aldığı önlemler sonucunda bu oran yüzde 48’e düştü.
DİSKİ yetkilileri, 7 bin 500 kişiye 1 milyon 200 bin YTL ceza keserken, 4 bin aboneyi de icraya verdi. Haciz gelen aboneler arasında resmi kurumlar da bulunuyor.
DİSKİ 2008 yılının sonuna kadar kaçak su kullanım oranını yüzde 30’a indirmeyi hedefliyor. |