Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz? konusunu görüntülemektesiniz.Hepimizin hipnotize edilmeye duyarlılık düzeyi farklı. Kimileri rahatlıkla hipnozun etkisi altına girebiliyorken kimileri hipnoza girmeyebiliyor. Peki bunu ölçebilmek adına psikologlarca ...



Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et


Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?



Yeni Konu aç  Cevapla

 

LinkBack Seçenekler
Alt 05-17-2008, 03:24 PM  
Question Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?


Hepimizin hipnotize edilmeye duyarlılık düzeyi farklı. Kimileri rahatlıkla hipnozun etkisi altına girebiliyorken kimileri hipnoza girmeyebiliyor. Peki bunu ölçebilmek adına psikologlarca geliştirilmiş bir ölçek olduğunu biliyor muydunuz?


İşte, o ölçek:
Standford Hipnoza Duyarlılık Ölçeği:
1.) Kolların düşmesi: Katılımcıya açık kollarının giderek ağırlaştığı söyleniyor ve kollar yavaşça düşmeye başlıyor.
2.) Ellerin birbirinden ayrılması: Katılımcıların kolları önlerinde açık ve elleri birbirini tutuyorken eller ayrılmaya başlıyor.
3.) Tat halüsinasyonu: Katılımcı ağzında önce tatlı daha sonraysa ekşi bir tat hissediyor.
4.) Kaskatı kasılmış kollar: Kollarından birinin giderek daha da katılaştığı katılımcı onu kımıldatamaz hale geliyor.
5.) Rüya: Hipnotize edilen katılımcıya hipnoz deneyimi hakkında bir rüya görüp daha sonra bu rüyayı anlatacağı söyleniyor.
6.) Geçmişe dönme: Katılımcıya hangi yaşı söyleniyorsa o yaştaki konuşma ve hareketlerine dönüyor. El yazısı bile değişiyor.
7.) Kolların hareketsizleşmesi: Katılımcıya kollarını kaldıramayacağı söylendiğinde bunu gerçekten de yapamıyor.
8.) Anosmia (koku hissinin kaybı): Katılımcıya gündelik kokuları alamayacağı söylendiğinde gerçekten de koku alabilme yetisini kaybediyor.
9.) Halüsine ses: Katılımcı soruları halüsine bir sesle yanıtlıyor.
10.) Negatif görsel halüsinasyon: Katılımcı yalnızca iki tane olduğu söylenen 3 adet renkli kutuyu iki tane gördüğünü söylüyor.
11.) Hipnoz sonrası amnezi: Önceden ayarlanan bir sinyal verilmediği sürece katılımcı hipnoz esnasında verilen bilgileri hatırlamıyor.
(Bentley, 2000)


Vücut ısımızı kontrol

. Doğal seçilim biz insanların çok düşük ya da çok yüksek sıcaklıklarla başa çıkmasına yardım etmiş. Yüzey alanı-hacim oranı yüksek olan kişiler deriden ısı katbetmeye daha yatkın olduğundan, tropiklerde yaşayan insanlar genelde uzun boylu ve zayıfken, kutup sakinleri daha kısa ve kilo olarak daha toplu.

 
Alt 05-17-2008, 03:51 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

Aslında her birey hem kendisi hem de çevresi için doğal olarak bir hipnotisttir. Bir annenin çocuğuna söylediği “Yine kötü notlar getirdin, sen aptal ve gerizekalısın” sözü bir telkindir. Anne de doğal olarak bir hipnotist. Bu sözleri doğru kabul eden çocuğun bilinçaltı bundan sonraki yaşamında gerizekalı olmanın gereğini yerine getirecektir. Yani çocuk yüksek bir IQ’ya sahip olsa bile “gerizekalısın” şeklinde annesinden almış olduğu telkin onun başarılı olmasını engelleyecektir. Çünkü geri zekalı biri yüksek notlar alamaz. Anne de “ben diyorum zaten bu çocuk aptal” diyerek haklı olduğunu ispat etmiş olur.

Çevremize baktığımızda anne babasının, öğretmeninin, çevresinin olumsuz telkinlerinden etkilenmiş çok sayıda insan görebiliriz.

Çok önemli bir yolculuk için sabah saat beşte kalkmanız gerektiğinde saati kurduğunuz, ama saat daha çalmadan uyandığınız oldu mu?
Giyinirken bacağınızda bir morluk görüp, “acaba ben bacağımı nereye çarptım, hiç fark etmemişim, çok acımış olmalı” dediniz mi? Aslında ağrı acı duyusu hep aynı şekilde oluşmasına rağmen aklımız başka bir yerdeyken demek ki acıyı fark etmiyoruz.
İş çıkışı arabayla evinize giderken “yol ne çabuk geçti, ne zaman eve geldiğimi anlamadım” diye düşündüğünüz oldu mu? Muhtemelen gözünüz yoldaydı ama dikkatiniz iç dünyanıza yönelmişti.
Heyecanlı bir kitap okurken ya da televizyon seyrederken evdekilerden birinin size seslendiği ama sizin duymadığınız sonra da “kaç keredir sesleniyorum niye cevap vermiyorsun” dediği sizin de “ ne zaman seslendin hiç duymadım” dediğiniz zamanlar oldu mu?

 
Alt 05-17-2008, 03:54 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

paylaşım içinde paylaşım oldu
paylaşımıma yaptıgın paylaşım için tşklr
 
Alt 05-17-2008, 04:06 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

Alıntı:
OrjiNaLiki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
paylaşım içinde paylaşım oldu
paylaşımıma yaptıgın paylaşım için tşklr
konuların çok güzel, hipnotizeye, anne ve babaların çocukları için, bu açıdanda bakmalarında fayda var...

Teşekkürler...
 
Alt 05-17-2008, 04:09 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

çok doğru abi
hele çocuklarına salak aptal diye bağıranlara nasıl sinirleniyorum
 
Alt 05-17-2008, 04:14 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

paylasımlarınız için tesekkürler
 
Alt 05-17-2008, 05:45 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

paylasımlare içn tskrler
 
Alt 05-17-2008, 07:49 PM  
Standart Cevap: Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

ehuehuehu;
 
Cevapla

Seçenekler

Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz?

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz? konusunu görüntülemektesiniz.Hepimizin hipnotize edilmeye duyarlılık düzeyi farklı. Kimileri rahatlıkla hipnozun etkisi altına girebiliyorken kimileri hipnoza girmeyebiliyor. Peki bunu ölçebilmek adına psikologlarca ...


Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz? konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendini hipnotize edip narkozsuz ameliyat oldu x-PoWeRaDe-x Dünya 1 04-20-2008 06:44 PM
Ekşi: Laik rejim tasfiye edilmeye çalışılıyor x-PoWeRaDe-x WH Haber Bülteni 0 03-28-2008 12:23 AM
herkes atabildiği kadar atsın... (bakalım ne kadar sallayabiliyoruz) :) aşk.exe Gereksiz Mesajlar 53 03-11-2008 04:35 PM
Hipnotize edilmeye ne kadar eğilimlisiniz? ziyaaktas Sağlık - Yaşam 0 02-26-2008 09:25 PM
HanGi MesLeğe EğiLimLisiniz??? test edin c_mcime Genel Sohbet 16 11-05-2007 07:32 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:39 AM .





Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0 ©2008, Crawlability, Inc.
Forums Directory
We Hattı RSS Besleme Alexa Toolbar

Benzer Forumlar: izafet | UslanmaM | TEKplatform | MaxiCep.Com | iDo-FoRuM