Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, Pro Yazar üyesi tarafından 28 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler. Bu yazıda Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. verem hastalığına iyi gelen... Baş Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitkiler Sarılığa İyi Gelen Yiyecekler Sarılık Hastalığına İyi Gelen Bitkiler ...

  1. Bu yazıda Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. verem hastalığına iyi gelen yiyecekler ve vereme iyi gelen şifalı bitkiler hakkında kısa özet bilgi olarak işinizi göreceğini düşünüyorum. Sağlık paylaşımlarımızın devamı gelecektir. Bir teşekkür yeter arkadaşlar. :)

    tüberküloza iyi gelen bitkiler vereme iyi gelen yiyecekler vereme iyi gelen bitkiler verem bitkisel tedavi tüberküloz bitkisel tedavi

    [​IMG]

    Verem İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri Ve Şifalı Bitkiler



    Tedavi Önerileri 1

    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen*dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üze*re birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç bakla yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya*rımşar çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir su bardağı sütün içine havanda dövülerek iyice ezil*miş olan on diş sarımsak ve bir kahve fincanı halis tereyağı ka*tılıp iyice kanştıaldıktan sonra her gün bir silme yemek kaşığı yenir. Düzenli olarak yenilmesi gerekmektedir.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen*dikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün*de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı radika katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde yudumlanarak içilir, Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen*dikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle gün*de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Aynı oranda (ince kıyılmış ya da havanda dövülmüş) kan*taron, ısırgan otu (yapraklan ve çiçekleri), kuru bakla yaprağı ve atkuyruğu iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine iki çay kaşığı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir litre suyun içine bir avuç çam filizi katılıp kaynatıl*masının ardından süzülerek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir miktar taze şeftali yaprağı yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sı*kılıp elde edilen özsuyu günde üç öğün birer kahve fincanı su*yun içine onar damla damlatılarak kullanılır. Düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzen*li olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer çorba kaşığı as*lankuyruğu ve hindiba kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir. Düzenli olarak kullanmak gereklidir.
    Bir çay su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı öksürük otu ve kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ila*vesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Aynı oranda (ince kıyılmış ya da havanda dövülmüş) ci*ğer otu, öksürük otu (yapraklan ve çiçekleri), sivri yapraklı si*nir otu ve sığırkuyruğu iyice kanştırılıp harman edildikten son*ra; bir çay fincanı kaynar suyun içine iki çay kaşığı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Düzenli olarak içilmesi ge*rekmektedir.
    Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı ka*şığı çitlembik tohumu ile bir yemek kaşığı süzme bal iyice ka*rıştırılıp bir defada yenir. Bu işlem her gün tekrarlanır.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı dar yapraklı sinir otu katılıp demlenmesi için kısa bir sü*re beklendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilave*siyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fin*canı içilir, Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir çay su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kantaron katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek*lendikten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içi*lir. Düzenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Bir cezvenin içine bir su bardağı su katılıp üzerine minik parçalara bölünmüş bir çorba kaşığı pancar eklenip kaynatılma*sının ardından süzülmeden ve pancarlar ezilerek içilir/yenir.
    Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı hatmi çiçeği, ayva çekirdeği ve ciğer otu katılıp kaynatılmasının ardından süzüle*rek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir. Düzenli olarak içil*mesi gerekmektedir.
    Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantoron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik*ten sonra süzülerek bir tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde i-ki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Dü*zenli olarak içilmesi gerekmektedir.
    Birer çay kaşığı kakao, tuzsuz tereyağı ve süzme bal iyice karıştırıldıktan sonra bir su bardağı sıcak sütün içine katılıp bir defada içilir. (Kabızlık yapabilir) Günde üç defa tekrarlanır.
    Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir silme tatlı kaşığı sofra tuzu katılıp iyice karıştırıldıktan sonra bir defada içilir. Bu öneri özellikle kanama durumlarında faydalıdır.

    Tedavi Önerileri 2

    Veremden Korunmanın Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:

    Devetabanı yaprağı, Sinir otu, Meyan kökü, Atkuyruğu otu, Kuzukulağı otu, Kenevir tohumu, Badem yağı, Bal

    Hazırlanış Şekli:

    • Kıyılmış devetabanı yaprakları, sinir otu ile birlikte yarım saat süreyle suda pişirilir. Süzülerek elde edilen po*saya, badem yağı ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan lapadan yemeklerden önce bir veya iki çorba kaşığı yenir.
    • Dövülmüş meyan kökü, atkuyruğu otu ile birlikte ya*rım saat süreyle suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa*ya, badem yağı ve bal ilave edilerek macun kıvamına ge*linceye kadar yoğrulur. Hazırlanan macundan kahvaltıdan önce bir tatlı kaşığı yenir.
    • Kuzukulağı otu, kenevir tohumları ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynar suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen sıvı, şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırıla*rak karıştırılır. Hazırlanan şerbetten yemekten önce bir fincan içilir.

    Tedavi Önerileri 3


    Ayvada bol miktarda vitamin vardır. Verem hastalığına iyi gelir.

    Çalı kavağı yaprakları süt içinde yenir. İçinde piştiği süt de içilirse verem hastalığına iyi gelir.

    Kırmızı ayrıkotu silisli aist içerdiğinden verem hastalarına iyi gelir.

    Üzüm vereme çok iyi gelir.

    Tedavi Önerileri 4

    Terkip 1:

    «Birer buçuk gram mahmude çay gibi kaynatılır, içilir»[SUP]1[/SUP].

    Terkip 2:

    «Son sabır, şap tuzsuz tereyağı ile merhem yapılır ve sürülür»[SUP]2[/SUP].

    Terkip 3:

    «Enginar usaresi sürülür»[SUP]8[/SUP].

    Terkip 4:

    «Pelit külü, iç yağı ile merhem yapılır ve

    sürülür»*.

    Terkip 5:

    «Sirkeye batırılmış yün konur»[SUP]6[/SUP].

    Terkip 6:

    «Yakılmış bakır posası tozu konur»*.

    Terkip 7:

    «Sarısabır, mayi yapılır ve sürülür»[SUP]7[/SUP].

    Terkip 8:

    «Şap, mazı, sirke tortusu, merhem yapılır. Yaraya sürülür»[SUP]8[/SUP].

    Terkip 9:

    «Mazı, mercimek, nar kabuğu, merhem haline gelinceye kadar deniz suyu ile kaynatılır, yaralara sürülür»[SUP]9[/SUP].

    Terkip 10:

    «Sarısabır 5 gr.

    Mürdesenk 5 »

    Çam sakızı 5 »

    Tuzsuz inek yağı* 15 »

    Merhem yapılarak yaralara sürülür
    28 Mayıs 2013
    #1
  2. Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler Cevapları

soru sor

Verem Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler Vereme İyi Gelen şifalı Bitkiler

Alakalı Aramalar:

  1. vereme ne iyi gelir

    ,
  2. vereme ıyı gelen yıyecekler

    ,
  3. verem hastaligina ne iyi gelir

    ,
  4. verem hastalığına iyi gelen yiyecekler,
  5. tüberküloza ne iyi gelir,
  6. tüberküloza iyi gelen yiyecekler,
  7. vereme hangi yiyecekler iyi gelir,
  8. tüberküloz için şifalı bitkiler,
  9. vereme iyi gelen bitkiler,
  10. verem hastalığına hangi bitkiler iyi gelir