Stl Tatlilar - Stl Tatlilar Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, ziyaaktas üyesi tarafından 2 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Stl Tatlilar - Stl Tatlilar Tarifi. SÜTLÜ TATLILAR SÜTLAÇ Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı Süt 1 Su bardağı Şeker 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç 1 silme kaşık... <<<<AYYYYYY NE KADAR TATLILAR DİMİ>>>> Tatlilar Tarifi ...

  1. SÜTLÜ TATLILAR

    SÜTLAÇ

    Malzemeler : (4 kişi için)

    4 su bardağı Süt
    1 Su bardağı Şeker
    1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
    1 silme kaşık Nişasta
    1 silme kaşık Pirinç Unu
    bir tutam Tuz

    Hazırlanışı :

    1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür.

    Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.

    Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştırmaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.

    Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.

    İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir.

    TAVUK GÖĞSÜ

    Malzemeler : (4-6 kişi için)

    4 su bardağı Süt
    Haşlanmış yarım Tavuğun yalnızca Göğüs Eti
    1 kahve fincanı Pirinç Unu
    1 kahve fincanı Nişasta
    1 su bardağı Toz Şeker
    1 fiske tuz

    Hazırlanışı :

    Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir. Suyla yıkanıp sıkılır. Suyun içine bir müddet (1-2 saat) bırakılır. Arada bir suyu sıkılıp tekrar bırakılır.

    4 bardak süt kaynatılır. Tavuk etleri kaynamakta olan sütün içine atılarak tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir. Ateşten alınıp, bir kenara konur.

    Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır. Sonra hepsi birden bekleyen süt, tavuk karışımına ilave edilir.

    Hepsinin üstüne şeker ilave edilir. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır. Bir müddet sonra sakız gibi olunca ateşten indirilir.

    Üzerine arzuya göre pek çok şey konabilir. Gülsuyu veya Tarçın, ince kıyılmış Antep Fıstığı, Kıyılmış Fındık, Hindistan Cevizi Tozu.

    SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

    Malzemeler : (6 kişi için)

    1 Kg Süt
    1/3 paket Margarin
    2 kahve fincanı Un
    8 yemek kaşığı Şeker
    Vanilya yada Damla Sakızı
    Sosu için
    4 yemek kaşığı Kakao
    4 yemek kaşığı Pudra Şekeri
    2 adet Yumurta Sarısı
    50 gr. Margarin

    Hazırlanışı :

    Yağı eritip unu yağın içinde kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Şekeri ilave edin.

    Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha ateşte tutup alın. Vanilyayı veya damla sakızını ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın.
    Servis kabına alıp soğumaya bırakın. Buna yalancı tavuk göğsü diyebiliriz. O izlenimi verir.

    Diğer tarafta 50 gr. margarini eritip, ılık su hariç kalan malzeme ile mikserle karıştırın.Eğer kıvamı çok katı olursa ılık suyu ekleyin.
    Oldukça koyu bir sos elde edince yalancı tavuk göğsünün üzerini kaplayacak şekilde yayın. Soğuduktan sonra dilimlere bölerek servis yapın.

    YOĞURTLU TATLI

    Malzemeler : (4-6 kişi için)

    300 gr Süzme Yoğurt
    1 kutu Krema
    1 paket Vanilya
    3 yemek kaşığı Pudra Şekeri
    2 adet Portakalın Suyu
    200 gr Kayısı Marmeladı
    Süslemek İçin
    15-20 adet Ceviz ve Çilek

    Hazırlanışı :

    Süzme Yoğurt, Krema, Pudra Şekeri ve Vanilyayı 5 yemek kaşığı Portakal Suyuna karıştırın.

    Bu karışımı servis kaselerine boşaltın. Kayısı Marmeladından 2 yemek kaşığı ayırıp kalanı kasedeki yoğurtlu karışımın üzerine dökün.

    Ayırdığınız marmeladı 2 yemek kaşığı marmeladı portakal suyu ile karıştırın. Bu karışıma çilekleri de ilave edip kaselerin üzerine ilave edin.

    Kayısı Marmeladı yerine kayısılı dondurma ve 2 yemek kaşığı Bal kullanılabilir.

    LİMONLU MUHALLEBİ

    Malzemeler : (2 kişi için)

    1½ su bardağı Süt
    ½ su bardağı Toz Şeker
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
    1 su bardağı Limon Suyu
    1 adet Limonun rendelenmiş kabuğu

    Hazırlanışı :

    Sütü, tozşeker ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın.

    Bu malzemeyi de ocaktaki süte yavaş yavaş katın. Ardından limon suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

    Muhallebi kıvamına geldiğinde limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.

    Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


    Su Muhallebisi

    Malzemeler :

    1 litre süt.
    1 çay kaşığı tuz.
    1 su bardağı toz şeker.
    2 çay bardağı nişasta.
    Süslemek için :
    Pudra şekeri
    Vişne taneleri

    Hazırlanışı :

    Sütü tencereye koyarak kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir kap içinde nişastayı, yarım çay bardağı sütle ezin. Süt kaynamaya başladıktan sonra nişastayı sütün içine azar azar ilave edin. Kısık ateşte pişen muhallebiyi tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. 5 dakika sonra şeker ve tuzu da ilave edin. Koyulaştıktan sonra muhallebiyi tepsiye 1 cm. kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra bıçakla kesin. Servis tabağına aldığınız muhallebinin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin. Vişne taneleri ile süsleyip, servis yapın.
    2 Ekim 2007
    #1
  2. Stl Tatlilar - Stl Tatlilar Tarifi Cevapları

soru sor

Stl Tatlilar - Stl Tatlilar Tarifi