Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, TRUzman üyesi tarafından 20 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası. Arkadaşlar Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, portakal ağacı doğum günü... Doğum Günü Pastası Tarifi Tweety pasta & doğum günü pastası ...

  1. Arkadaşlar Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, portakal ağacı doğum günü pastası ve yaş günü pastası hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    yasgunu pastalari pastaya krema tarifi 2 yaş günü pastaları yaş günü pastaları yapılışı portakal ağacı yaş pasta

    [​IMG]

    Yaş Günü Pastası



    Yaş Günü Pastası Tarifi 1


    Malzemeler

    Gevrek hamur:

    • 150 g un,
    • 100 g tereyağı veya margarin,
    • 50 g şeker,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 yumurta.

    Yumuşak hamur:

    • 100 g yumuşak tereyağı veya margarin,
    • 100 g şeker,
    • 3 yumurta,
    • 100 g un,
    • 50 g nişasta,
    • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu,
    • 100 g rendelenmiş, sütlü çikolata,

    içi:

    • 720 ml kiraz kompostosu (çekirdeksiz)
    • Dekorasyon:
    • 150 g bitter çikolata,
    • 1 kutu sprey krema,
    • 200 g badem ezmesi,
    • 150 g pudra sekeri,
    • 3-4 damla limon suyu,
    • 4 renkte gıda boyası.

    Yapılışı

    Gevrek hamur:
    Bütün malzemeleri karıştırıp 30 dakika soğutun.

    Yumuşak hamur:

    Tereyağını köpürtün, şekeri yavaş yavaş karıştırın.
    Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını teker teker hamura karıştırın. Nişasta ve kabartma tozu ile elenmiş unu kaşık kaşık ilave edin. Rendelenmiş çikolatayı katın ve hamuru iyice karıştırın. Yumurta aklarını sert köpük haline getirin. Köpüğü fazla karıştırmadan hamura yedirin. Gevrek hamuru 25 x 18 cm büyüklüğünde açın ve kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine koyun. Folyodan, hamurun etrafına 6-7 cm genişliğinde kenar yapın. Kirazların suyunu süzün. Kirazları hamurun üstüne dizin. Yumuşak hamuru kirazların üstüne yayın. Pandispanyayı 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra folyo kenarını özenle çıkartın, pandispanyayı bir ızgaraya alın ve soğumaya bırakın.

    Dekorasyon:

    Çikolatayı eritin, pastaya sürün ve kurumaya bırakın. Kalın bir tabaka sprey sıkın. Badem ezmesini 100 g pudra şekeri ile yoğurun, altına ve üstüne folyo koyarak 5 mm kalınlığında açın. Pastanın büyüklüğünde 2-3 tabaka kesin. Tabakaları kitap sayfası biçiminde pastanın üstüne koyun. Kalan badem ezmesini tekrar yoğurup açın ve 5 cm eninde şeritler kesin. Kağıt dantel bastırarak şekiller oluşturun. Kalan pudra şekerini limon suyu ile karıştırın, kırmızıya boyayın. Şekeri küçük bir plastik poşete doldurun, poşetin bir köşesini kesin ve arzuya göre yazılar yazın.

    Yaş Günü Pastası Tarifi 2


    Malzemeler
    Pandispanya için:

    • Yumurta 6adet
    • Un 1, 3/5 su bardağı
    • Şeker 1 su bardağı
    • Vanilya 1/2 paket
    • Limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı

    Kreması için:

    • Süt 2, 1/2 su bardağı
    • Şeker 1 su bardağı
    • Un 3/4 su bardağı
    • Yumuşak margarin 2 yemek kaşığı
    • Yumurta 3 adet
    • Kakao 2 yemek kaşığı
    • Vanilya 1 paket
    • Limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı
    • Portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı
    • Süt (pandispanyayı
    • ıslatmak için) 1 çay bardağı
    • Fındık (çekilmiş) 1 su bardağı

    Yapılışı
    Kalıbı (20-25 cm çapta) yağla, un serpip çırparak her tarafını unla, unu bir kaba ele, vanilya ve limon kabuğu rendesini tahta kaşıkla karıştır.
    Yumurtaları büyük bir kaseye kır. Özel mikser kasesi varsa onu kullan.
    Şekeri az az ekleyerek koyulaşıncaya dek çırp. Unu ekle, tahta kaşıkla köpüğü gidermeden yavaşça karıştır. Kalıba dök, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktafırında pembeleşinceye kadar pişir. Kürdan gibi bir çöp batırıldığında yapışmıyorsa pandispanya pişmiş demektir. Pandispanya pişerken bir tencereye yumurtaları kır, ve çırp, şeker ve unu koy, iyice karıştır, sütü ısıt, yumurtaları karışıma yavaş yavaş karıştırarak dök, hafif ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek pişir. Vanilya, limon ve portakal kabuğu rendesini kat karıştır. Kremanın 1/4'ünü ayır, kalanına kakoyu kat, iyice karıştır, ateşten al. Pişen pandispanyayı enine iki
    parçaya ayır, bir parçayı geniş yuvarlak servis tabağına yerleştir, üzerine ılık süt serperek ıslat. Diğer parçayı da sütle ıslat, kakaolu kremanın 1/3 ünü servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yay, diğer parçayı onun üzerine yerleştir, kalan kremayı bir spatula ile pandispanyanın kenarına ve üzerine sür, kenarlarına çekilmiş fındık yapıştır. Beyaz kremayı sıkma torbasına doldur ve pastanın üzerine sıkarak süsle. Özel sıkma torbası yoksa bir kağıt huni şekline getirilip krema doldurularak pasta süslenebilir. Hazırlanan pastayı buzdolabına sürün.
    20 Mayıs 2013
    #1
  2. Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası Cevapları

soru sor

Portakal Ağacı Doğum Günü Pastası Yaş Günü Pastası