Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, fazil_koc üyesi tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır. Arkadaşlar Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, nohut nasıl ıslatılır ve nohut... Nohut büyüsü nasıl yapılır? Nohut çorbası Nasıl Yapılır Nohut çorbası Tarifi ...

  1. Arkadaşlar Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, nohut nasıl ıslatılır ve nohut nasıl haşlanır hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    nohut sıcak suyla mı ıslatılır nohut nasıl kolay pişer etli nohut akşamdan kusbasi et nasil haslanir nohut akşamdan nasıl ıslatılır

    [​IMG]

    Etli Nohut



    Etli Nohut Tarifi 1


    Malzemeler (6 kişilik):

    • 500 gram nohut,
    • 250 gram kuşbaşı koyun eti,
    • 2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ,
    • ince kıyılmış 2 iri soğan,
    • 1,5 çorba kaşığı salça,
    • 1 çay kaşığı kırmızıbiber,
    • tuz,
    • 8 bardak et suyu, yoksa su.

    Hazırlanışı
    Nohudu akşamdan bol tuzlu suda bırakın. Sabahleyin yıkayıp yeniden su koyup yarım saat haşlalyın. Yağı birtavaya koyarak kızdırın. Etleri 4-5 dakika bu yağda kavurun. Ardından soğanı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra salçayı katıp 1-2 çevirdikten sonra tuzunu, biberini, nohudu ve suyunu (yada suyu) ilave ederek saat daha pişirin.

    Etli Nohut Tarifi 2


    Malzemeler (4 kişi için):

    • 400 gram nohut,
    • 300 gram yağlı koyun eti (döş tarafından olursa iyi olur),
    • 6 çorba kaşığı sadeyağ,
    • 3 baş soğan,
    • 1 kahve fincanı domates salçası,
    • 5 bardak et suya,
    • yeteri kadar tuz
    • 1 tutam kekik.

    Hazırlanışı
    Yapımı: Bir gece önceden tuzlu suda ıslatılan nohutları bol akarsuda iyice ve birkaç defa yıkamalı.
    Bir tencereye sadeyağla çentllircesine ince doğranmış soğanları koymalı. Sonra tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanları kuvvetli bir ateşte kavurmalı. Bunların rengi pembeleşince tencereye ufak parçalara doğranmış eti katmalı. Tencerenin ağzını örtmeli. Vakit vakit karıştırarak et, suyunu salıp da çekinceye kadar bunları pişirmeli.
    Et, suyunu çekince bir çorba kaşığı et suyunda eritilmiş salçayı katmalı, tuzunu ve kekiğini attıktan sonra et suyunu katmalı ve kaptakileri 40 dakika kadar hafif bir ateşte pişirmeli.
    Beri yanda nohutları, içinde 12 bardak kaynar tuzlu su bulunan bir tencereye koyup dağılmayacak kadar haşlamalı. Nohutlar gereği kadar haşlandıktan sonra delikli bir süzgece dökülerek suyu süzül-meli. Sonra susuz kalan bu nohutları pişmekte olan etin içine boşaltmalı. Söyie bir karıştırdıktan sonra iyice yumuşayıncaya kadar hafif bir ateşte pişirmeli. Bazı nohutlar geç piştiğinden yemeğin suyu kalmayacaktır. Bu gibi durumlarda yemeğe gerektikçe sıcak et suyu koymak mümkündür.

    Etli Nohut Tarifi 3


    Malzemeler:

    • Yarım kg kemikli kuzu eti
    • 3 su bardağı nohut
    • 2 adet kuru soğan
    • 3 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı et suyu

    Hazırlanışı:
    Akşamdan nohut ayıklanır, yıkanır, üzerini 2 parmak geçecek kadar suya ıslatılır. Ertesi günü ıslatma suyu ile yumuşayana kadar haşlanır. Tencereye yağ ve ince doğranmış soğan konur, pembeleştirilir. Et eklenir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra iri doğranmiş sivri biber eklenir. Biber sararınca küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve salça eklenir. 5 dakika sonra nohut ve et suyu katılır. Kapaklı olarak, 15-20 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.

    Etli Nohut Tarifi 4


    Malzemeler

    • 100 gr. nohut
    • 150 gr. yağsız kuşbaşı dana eti
    • 1 adet sivri biber
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 diş sarımsak
    • 1/4 orta boy soğan
    • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • tuz,
    • karabiber

    Hazırlanışı
    İnce doğranmış soğan, sarımsak ve et zeytinyağında düşük ısıda kavrulduktan sonra salça ilave edilip birkaç defa karıştırılır. Et piştikten sonra üzerine bir miktar su ve bir gün önceden ıslatılıp, haşlanan nohutlar eklenir. Biber ve az tuz ilave edilip kısık ateşte 10 dakika pişirilir.

    Etli Nohut Tarifi 5


    Malzemeler:

    • 2 su bardağı nohut
    • 250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
    • 3 adet orta boy soğan
    • 2 kaşık tereyağı veya
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı biber salçası
    • Tuz

    Hazırlanışı:
    Nohutları ayıklayıp yıkayın. Bol su içerisinde akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar bir iki kere daha yıkayıp suyunu süzün. Bir tencerede bol suda iyice haşlayın. Kaynarken köpükleri üzerinden alıp nohutları iyice pişirin. Soğanları ince kıyıp erittiğiniz yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ilâve edip kavuran. Domates ve biber salçasını da ilâve edip kavurun. Kâfi miktarda sıcak su ilâve edip etleri kısık ateşte pişirin. Etler pişince haşlayıp suyunu süzdüğünüz nohutları tencereye katm. Tuzunu katıp, üzerini basacak kadar sıcak su ilâve edin. Tencereyi kısık ateşte yarım saat kadar daha tutun.

    Not: Nohutlar yumuşamazsa haşladığınız suya bir tatlı kaşığı kadar karbonat katıp pişirebilirsiniz.

    Etli Nohut Tarifi 6


    Malzemeler

    • 400 gram nohut (2 bardak)
    • 250 gram koyun döşü
    • 120 gram sadeyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
    • 300 gram soğan (3 büyük)
    • 500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı domates salçası
    • 4 ya da 5 bardak su, ya da et suyu
    • 1 sivri kırmızı biber
    • Tuz

    Hazırlanışı
    1 Bir tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyük soğan koyarak, 5 dakika kadar kavurmalı, sonra soğana, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmeli, sonra da bu soğanlı etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates, ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 sivri kırmızı biber, 4 - 5 bardak su, ya da et.suyu ile, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, gayet küçük ateşte 45 dakika kadar pişmeye bırakmalıdır.
    2 Diğer taraftan, bir gece önceden bir çorba kaşığı tuz atılmış soğuk suda ıslatılmış 400 gram nohutun suyunu döktükten sonra, bunları bir tencere içinde kaynamakta olan suya atarak, ateşi hafifçe kısmalı ve nohutların renkleri dönüp de az pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, nohutları iyice süzmeli, sonra bunları, küçük ateşte pişmeye bırakmış olduğumuz kuşbaşı etlere katarak, nohutlar pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.

    Etli Nohut Tarifi 7


    Malzemeler:

    • 2 su bardağı nohut,
    • yarım kilogram kuşbaşı et,
    • 2 yemek kaşığı margarin,
    • 2 adet orta boy kuru soğan,
    • 1 kaşık domates salçası,
    • yeterince tuz,
    • su.

    Hazırlanışı:
    Uygun büyüklükte bir tencereye ince kıyılmış soğanlar ve yağ ilave ederek et ile birlikte soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Domates salçası ilave edilip karıştırılır. 6 bardak su konur. Akşamdan ıslatılmış olan nohutlar birkaç su durulandıktan sonra eklenir. Orta hararetli ateşte nohutlar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine yakın tuzu eklenerek, sıcak servis yapılır.
    16 Mayıs 2013
    #1
  2. Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır Cevapları

soru sor

Nohut Nasıl ıslatılır Nohut Nasıl Haşlanır

Alakalı Aramalar:

  1. nohut nasıl ıslatılır

    ,
  2. nohut nasil islanir

    ,
  3. nohut nasil haslanir

    ,
  4. nohut ıslatma,
  5. nohut ıslatmak,
  6. nohut akşamdan nasıl ıslatılır,
  7. nohut ıslatırken tuz atılır mı,
  8. nohut sıcak suyla mı ıslatılır,
  9. nohut sıcak suyla mı ıslanır,
  10. akşamdan nohut nasıl ıslanır