Memur Tatlısı

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, HiLaL-i TüRK üyesi tarafından 27 Şubat 2008 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Memur Tatlısı. [IMG] MALZEMELER 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 paket kabartma tozu aldığı kadar un 4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 tatlı... -MemuR- > Memur çetin ...

  1. [​IMG]
    MALZEMELER
    2 yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    2 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un

    4 su bardağı su
    4,5 su bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.Yaklaşık olarak 10-15 dk yeterli oluyor.Ateşten almadan önce limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.Diğer tarafta
    Un ve kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri güzelce karıştırın.Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yapın.Daha sonra hamuru elinizde kalem büyüklüğünde yuvarlayın ve iki ucunu içeriye doğru kıvırarak şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardığınız hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.şerbeti çektikten sonra servis yapın.

    AFİYET OLSUN!!!

    Bu tatlı içindeki malzemelerin azlığından dolayı bu ismi almış.hem masrafsız hemde çok hafif
    27 Şubat 2008
    #1
  2. Memur Tatlısı Cevapları

soru sor

Memur Tatlısı