Kurabiyeler - Kurabiyeler Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, ziyaaktas üyesi tarafından 2 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Kurabiyeler - Kurabiyeler Tarifi. Kurabiyeler Elmalı Strudel Malzemeler: Dolgu: 3 adet orta boy elma 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz... Arnavut Böreği Tarifi Tarifi Kazandibi Tarifi ...

  1. Kurabiyeler

    Elmalı Strudel

    Malzemeler:
    Dolgu:
    3 adet orta boy elma
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı su
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Yarım su bardağı fındık
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    1 çay kaşığı tarçın
    Hamur:
    150 g eritilmiş margarin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 yumurta sarısı
    1 çay bardağı süt
    1 poşet Dr.Oetker Sade Kek Karışımı
    1 yumurta akı
    Üzeri için:
    1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

    Hazırlanışı:
    Dolgu: Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şeker ve su ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ceviz, fındık ve kuru üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.

    Hamur: Margarin, şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her birini merdane ile 1’er cm kalınlığında açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika

    Soğuduktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin.

    Çıtır Kurabiye

    Malzemeler:
    Hamur:
    100 g margarin
    1 yumurta sarısı
    1 limon kabuğu rendesi
    Yarım çay bardağı toz şeker
    1,5 çay bardağı yulaf ezmesi
    2,5-3 çay bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    yumurta akı
    1 çay bardağı yaprak badem
    Dolgu:
    1 çay bardağı çilek reçeli

    Hazırlanışı:
    Hamur: Margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, toz şeker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 2-3 mm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün. Yaprak bademleri de üzerlerine serpin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

    Fırından çıkartıp soğutun.

    Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikişer ikişer yapıştırın.

    İkinci Bahar

    Malzemeler:
    Hamur:
    1 yumurta
    100 g margarin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    1,5-2 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
    Üzeri için:
    1 tatlı kaşığı hindistancevizi
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı fındık kırığı

    Hazırlanışı:
    Hamur: Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave edin ve iyice yoğurun. Her iki hamuru da 0,5 cm kalınlığında açın.

    Kakaolu hamurdan ağaç gövdesi şekli çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisinin alt kısmına yerleştirin (üst kısmına yapraklar dizilecek). Kalan hamurlardan kalıp yada bıçak yardımı ile değişik yaprak şekilleri kesin. Üzerlerine su sürün, hindistancevizi, toz şeker ve fındık kırığı serpin. Bu iki renkli yaprakları ağaç gövdesinin üst kısmına dağınık bir şekilde (ağaç dalları gibi), dıştan içe doğru sıralayın. Üzerlerine tekrar su sürün, ikinci sıra yaprak dizin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

    İncirli Rulolar

    Malzemeler:
    Dolgu:
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı süt
    Yarım çay bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı Dr. Oetker Kakao
    1 çay kaşığı tarçın
    4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
    Yarım çay bardağı kuru üzüm
    Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
    Hamur:
    1 yumurta
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    2,5-3 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın

    Hazırlanışı:
    Dolgu: Yumurta, süt, şeker, kakao ve tarçını iyice karıştırıp incir, kuru üzüm ve bademleri ekleyin.

    Hamur: Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın.

    Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin.

    Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1’er cm kalınlığında dilimler kesin. Fırın tepsisine dizin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

    Kayısı Güneşleri

    Malzemeler:
    Hamur:
    1 yumurta akı
    1 yumurta
    100 g margarin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    2,5-3 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    1 yumurta sarısı
    Yarım çay bardağı yaprak badem
    Dolgu:
    Yarım su bardağı kayısı marmelatı

    Hazırlanışı:
    Hamur: 1 yumurta akı, 1 yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 2-3 mm kalınlığında açıp yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Bu yuvarlakların yarısının ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Halka şeklindeki (ortaları kesilmiş) kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp badem serpin. Bütün hamurları fırın tepsisine dizin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

    Dolgu: Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyelere kayısı marmelatı sürün ve üzerlerine halka kurabiyeleri kapatın. Kurabiyelerin ortalarını kalan marmelat ile doldurun.

    Pufidik

    Malzemeler:
    Hamur:
    250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yumurta sarısı
    1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    1 çay bardağı hindistancevizi
    1 poşet Dr.Oetker Şekerli Vanilin
    4-4,5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    1 yumurta akı
    Üzeri için:
    3 yemek kaşığı reçel
    1 çay bardağı hindistancevizi

    Hazırlanışı:
    Hamur: Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri ve 1 çay bardağı hindistancevizini karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın, yumurta akına batırıp fırın tepsisine dizin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    Soğuyan kurabiyeleri önce reçele sonra hindistancevizine batırın.

    Pratik Kurabiye

    Malzemeler:
    Hamur:
    250 g margarin
    Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    3 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

    Hazırlanışı:
    Hamur: Derin bir kap içerisinde margarin ve pudra şekerini iyice çırpın. Elenmiş un, 1 poşet şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu da ilave ederek sertçe bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin. Tepsiye dizip pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika

    Sıcakken üzerine 1 poşet şekerli vanilin ile karıştırılmış pudra şekerini serpin.

    Cevizli Cimcime

    Malzemeler:
    1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    100 g margarin
    1 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    2,5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    1 su bardağı kuru üzüm
    1 su bardağı öğütülmüş ceviz

    Hazırlanışı:
    Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın. Yoğurt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Kuru üzüm ve cevizi ilave edip iyice karıştırın. Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun. Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

    Fındıkpare

    Malzemeler:
    Hamur:
    125 g margarin
    1 çay bardağı toz şeker
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı ince öğütülmüş fındık
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    2 su bardağı un
    Üzeri için:
    Bütün fındık

    Hazırlanışı:
    Hamur: Margarini şekerle iyice çırpın. Yumurta, öğütülmüş fındık, şekerli vanilin ve unu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın ve tepsiye sıralayın. Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika

    Tarçınlı Kalpler

    Malzemeler:
    150 g margarin
    1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı rom (arzuya göre)
    2,5-3 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

    Hazırlanışı:
    Margarin ve pudra şekerini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Tarçın, arzuya göre rom, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlanmış tepsiye sıralayıp pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

    Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın

    Yıldız Kurabiye

    Malzemeler:
    125 g margarin
    1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
    1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz içi
    1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
    2,5 su bardağı un

    Hazırlanışı:
    Margarin ve pudra şekerini 2-3 dakika çırpın. Ceviz içi, şekerli vanilin ve elenmiş unu ekleyerek iyice yoğurun. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız kalıplarla kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    Limonlu Kurabiye I

    Malzemeler : (6-8 kişi için)

    250 gram margarin
    1 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 paket Kabartma Tozu
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    Hazırlanışı :

    Derin bir kaba margarin, tozşeker ve unu alın. Yumurta, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın.

    Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi sararıncaya kadar pişirin.

    Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 10 dakika daha fırında tutun. Daha sonra çıkarıp servis yapın.

    Limonlu Kurabiye II

    Malzemeler:
    Hamur:
    2 yumurta sarısı
    250 g eritilmiş margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı yoğurt
    3 yemek kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı mahlep
    4,5-5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    2 yumurta akı
    susam

    Hazırlanışı:
    Hamur: Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin.

    Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    Mahlepli Kurabiye

    Malzemeler:
    Hamur:
    Yarım çay bardağı sirke
    3 yemek kaşığı yoğurt
    250 g margarin
    1 çay kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    1,5 tatlı kaşığı mahlep
    4-4,5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    Hamur: Sirke, yoğurt, margarin, tuz, şeker ve mahlebi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    Mısır Gevrekli Kurabiye

    Malzemeler:
    Hamur:
    250 g margarin
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı ince kırılmış mısır gevreği
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    2,5-3 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    1 yumurta sarısı
    Çörekotu

    Hazırlanışı:
    Hamur: Margarin, yoğurt, zeytinyağı, mısır gevreği, tuz ve kırmızı tozbiberi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.

    Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    Susamlı Kurabiye

    Malzemeler:
    Hamur:
    Yarım çay bardağı sirke
    1 yumurta sarısı
    250 g margarin
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    4-4,5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    1 yumurta akı
    1 çay bardağı susam

    Hazırlanışı:
    Hamur: Sirke, yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuzu iyice karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açarak değişik şekillerde kesin.

    Önce yumurta akına, ardından susama batırın ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

    İsot Kurabiyesi

    Malzemeler:
    Hamur:
    1 yumurta
    250 g margarin
    2 çay kaşığı tuz
    1-1,5 tatlı kaşığı pul biber
    4-4,5 su bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    Üzeri için:
    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    Hamur: Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin.

    Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin.

    Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
    Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
    2 Ekim 2007
    #1
  2. Kurabiyeler - Kurabiyeler Tarifi Cevapları

  3. Paylaşım için teşekkürler =)
    15 Ağustos 2009
    #2
  4. paylasım için teşekkurler:tamam:
    25 Ağustos 2009
    #3
  5. paylaşım için teşekürler:tamam:
    30 Ağustos 2009
    #4
  6. paylaşım için teşekkürler...
    2 Kasım 2009
    #5
soru sor

Kurabiyeler - Kurabiyeler Tarifi