Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Karisik Tursu Nasil Yapilir

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, Pro Yazar üyesi tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Karisik Tursu Nasil Yapilir. Bu paylaşımımda karışık turşu nasıl yapılır oktay usta ve karisik tursu nasil yapilir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz. Lütfen yararlandıysanız... > Karisik tursu Turşu nasıl yapılır ? Turşu Tarfileri ...

  1. Bu paylaşımımda karışık turşu nasıl yapılır oktay usta ve karisik tursu nasil yapilir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz. Lütfen yararlandıysanız ve Yaşam paylaşımlarımızın devamını istiyorsanız konuya teşekkür edin. Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Karisik Tursu Nasil Yapilir ile iligli olan sorularınızı ve merakınızı gidereceğini düşünüyorum.

    oktay usta karışık turşu nasıl yapılır domates turşusu oktay usta karışık turşu tarifi oktay usta oktay ustadan karışık turşu nasıl yapılır karışık turşu yapımı

    [​IMG]

    Karışık Turşu



    Karışık Turşu Tarifi 1


    ( 2 adet 5 litrelik kavanoz)

    Malzemeler:

    • 1 kg havuç
    • 1 kg salatalık
    • 1 kg körpe yeşil biber
    • 1 kg yeşil domates
    • 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
    • 1 su bardağı sirke
    • 10-12 diş sarımsak

    Yapılışı:
    Havuçların dışını kazıyın.
    Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
    Salatalıkların baslarını alın.
    Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
    Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
    Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
    Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
    Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
    Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

    Karışık Turşu Tarifi 2


    Malzemeler

    • 1.5 kg yeşil sivri biber
    • 2.5 kg körpe salatalık
    • 3 kg yeşil domates
    • 3-4 Baş sarmısak
    • 1 Adet orta boy lahana
    • 1 Adet ayva
    • 2-3 Adet havuç
    • Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

    Hazırlanışı

    • Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
    • Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
    • Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
    • Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
    • Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
    • Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
    • Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
    • Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
    • Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
    • Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
    • Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
    • Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.

    Karışık Turşu Tarifi 3


    MALZEMELER

    • 5 adet kırmızı biber
    • 5 adet yeşil domates
    • 3 adet havuç
    • 1 kg lahana
    • 5 adet sivri biber
    • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
    • 10 diş sarmısak
    • alabildiği kadar su
    • kaya tuzu

    HAZIRLANIŞI
    Havuçları temizleyip halka şeklinde doğrayın.
    Lahanayı doğrayıp yıkayın.
    Yıkanmış sivribiberlerle birlikte bütün sebzeleri kavanoza yerleştirin.
    Sirke, tuz, sarmısak ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.
    Farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız defne ve kereviz yaprağı koyabilirsiniz.
    Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

    Karışık Turşu Tarifi 4


    Malzemeler:

    • 1 adet orta boy lahana
    • 2 kg yesil sivribiber
    • 3 kg domates
    • 2 kg salatalik
    • 3 adet havuç
    • 4 bas sarimsak
    • kaya tuzu, su, limon
    • 1 bardak sirke

    Hazırlanışı

    1) Tüm sebzeler temizlenir. Lahanalar dogranir.
    2) Kavanoza biber sira halinde yerlestirilir. Aralarina sarimsak konur.
    3) Kavanozun üstüne 1 limon dilimlenip konur. Sirke ve tuzlu su ilave edilerek kavanozun kapagi kapatilir.
    4) Serin bir yerde 10-15 gün olmasi beklenir.
    NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.
    16 Mayıs 2013
    #1
  2. Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Karisik Tursu Nasil Yapilir Cevapları

soru sor

Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta Karisik Tursu Nasil Yapilir

Alakalı Aramalar:

  1. turşu nasıl yapılır oktay usta

    ,
  2. oktay usta turşular