İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, kızılmaske üyesi tarafından 7 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi. İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi Malzemeler: (8 kişilik) 2 kg pirinç 1,5 kg et 500 gr tereyağı 5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı... Ciba Dolması - Ciba Dolması Tarifi Pırasa dolması - Pırasa dolması Tarifi ...

  1. İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi

    Malzemeler: (8 kişilik)

    2 kg pirinç
    1,5 kg et
    500 gr tereyağı
    5 yemek kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
    15 su bardağı su
    5 adet kuru soğan

    Hazırlanışı: Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir. Tencerede 5 dakika kavrulur. Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. (30 dk) Et yağ ile kızartılır. Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak su ilave edilir. Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir. Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır. (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir.

    Not: Çorum’un İskilip ilçesinde yapılmaktadır. Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır. Halen bu gelenek devam etmektedir
    7 Ekim 2007
    #1
  2. İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi Cevapları

  3. paylasım ıcın sağol
    ellerınıze saglıkkk....
    10 Kasım 2007
    #2
  4. paylasım ıcın sağol
    ellerınıze saglıkkk....
    10 Kasım 2007
    #3
  5. ellerınıze sağlık harıka bır pilav oluyo gercekten bızlerle paylaştığınız ıcın teşekur edrım
    16 Mayıs 2013
    #4
soru sor

İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi