İngilizce testi 4+cevapları

İsimli konu WH 'Yabancı Dil' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 4 Kasım 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: İngilizce testi 4+cevapları. ELS 35 Practice Exams 25 Mark the best choice 1-When there is something big that needs repairing in the house, it is usually more economical to……….the... İngilizce testi 1+ cevapları İngilizce testi 2+cevapları ...

  1. ELS 35 Practice Exams 25 Mark the best choice

    1-When there is something big that needs repairing in the house, it is usually more economical to……….the tools than to buy them, as you may only need them once or twice.
    A)purchase B) lend
    C) rent D) charge E) hire

    2- While it is not realistic to think that inflation can be stopped completely, there are certain measures which could be taken at least to……………its growth.
    A)retard B) improve
    C)disapprove D) admit E) reject

    3-You should have seen the……….on Sheila's face when she found the frog in her bag - she looked so surprised!
    A)description B) motion
    C)hazard D)scar E) expression

    4-The promotion hasn't been………..announced yet, so please don't discuss it with anyone until after Friday, when everyone will be told.
    A) reliable B) loudly
    C) publicly D) essentially E) sensibly

    5-Although many forest fires are caused accidentally, there is evidence to suggest that some are caused…………by arsonists.
    A) deniably B) intentionally
    C) obediently D) stubbornly E) vividly

    6-Just as new words are constantly being added to a living language, others stop being used and become………. .
    A) obsolete B) consumed
    C) reluctant D) indifferent E) forbidden

    7-I have always had a great respect for him; …………, I feel he has made a serious error of judgement in this case.
    A) otherwise B) because
    C) besides D) nonetheless E) on the contrary

    8-I won't lend you my car …………you promise to bring it back with a full tank of petrol.
    A) despite B) while
    C) as though D)even if E) no matter

    9-He must be earning a good salary -…………..the Mercedes he bought last month, he has just booked a Caribbean cruise for his summer holiday.
    A) since B) moreover
    C) besides D) owing to E) even though

    10-Instead of causing her the trouble of preparing us lunch, we could have a picnic on the way, .........?
    A)couldn’t we B) doesn't she
    C)could she D) has she E)could we

    11-Their house is………….the end of the road…………the right-hand side.
    A) from/at B) to/in
    C) by/near D) at/on E) on/by

    12- The boy fell……….the fifth floor of the building, yet managed to escape …………only minor injuries.
    A)on/from B)to/upon
    C) out of/in D) into/away E)from/with

    13-When Marie saw her car…………recklessly and reported it to the police, she had no idea that the driver was her own eleven-year-old-son.
    A)driving B)being driven
    C) to have driven D)to be driven E)having driven

    14- I don't think you should be borrowing money from someone………..salary is so much lower than yours.
    A) which B) who
    C) what D) whose E) that

    15-When you begin job-hunting, it is important to remember that………….the salary , the more responsibility the job is likely entail, and that may include working longer hours.
    A) the higher B) the highest
    C) high enough D) such high E)so high

    16-I like the strength of traditional Arab coffee, but they put so much sugar in it that I find it........ to drink.
    A) so sweet that B) too sweet
    C) the sweetest D) sweeter E) as sweet

    17-……….of his books was made into a movie, and………..others have been best-sellers.
    A) Some/any B) Either/each
    C) One/several D) A few/many E) Plenty/some

    18-Do you think she will attain the same success with her new film…………she did with her previous one?
    A)just B)such
    C)as D)like E)much

    19-I really need a blender to make leek and potato soup, and as …………is broken, I wonder if I could borrow……….. .
    A) its/your B) it/its
    C) us/them D) our/it E) mine/yours

    20-A few weeks ago, Hank……….his village, which he………….in forty years.
    A) was visiting/doesn't see B) has visited/wouldn't have seen
    C) had visited/won’t see D) visited/hadn't seen
    E) has been visiting/ hasn’t seen

    21-We……..to Philadelphia by bus, but, because of the drivers' strike, we………… by train.
    A)would have travelled/go
    B)will be travelling/will have to go
    C)were going to travel/will be going
    D) had been travelling/have gone
    E) are travelling/were going

    22-I don’t think the show ………… by the time we get there, as we have almost an hour before it……….. .
    A)will be beginning/started B)will have begun/starts
    C)had begun/will start D)is beginning/is starting
    E)begins/has started

    23-The Soviet Union……….in 1917, so it ………..its 80th anniversary in 1997, had it still been in existence.
    A)had been founded/celebrated
    B)has founded/has been celebrating
    C)was being founded/would be celebrating
    D)was founded/would have celebrated
    E) had founded/will be celebrating

    24-The security officers at Ben Gurion Airport in Israel………..every passenger for a long time, So you………sure you arrive there at least three hours before your flight.
    A)question/should make B)have questioned/made
    C)will be questioned/can make D)would be questioning/make
    E)are questioning/had made

    25-Thomas……….on pasta and rice for ages! I hope he finds a better-paid job soon so that he…….more on food.
    A)was living/should be spending B)has been living/can spend
    C)had lived/could have spent D)would have lived/has to spend
    E)is living/will be spending

    Find the best completion
    26-……………, yet I have hardly been so disappointed by anything in life.
    A)I know that I am going to be the happiest man alive after we get married
    B)We were looking forward to seeing one of the world’s most beautiful sights
    C)My father has warned me about failing if I don't study hard
    D)I have never seen anything so beautiful as the Taj Mahal by moonlight
    E)We were told that it was one of the worst restaurants in town

    27-……….,which are ground, mixed with spices and fried in oil.
    A)Köfte recipes vary from place to place
    B) Pumpernickel is a tough and close-textured loaf
    C)Lahmacun is enjoyed by many people
    D)Pasta is a speciality of Italy
    E)Falafel is made from chickpeas

    28-Though there can be many parties in a general election, ………… .
    A)the majority of the host's acquaintances will be attending
    B)a few parties would gain too much power
    C)only a few of them can win seats in Parliament
    D)nobody actually votes for him anyway
    E) they failed to win any seats in the new government

    29-………..; otherwise, there's no way he would have known the time and place.
    A)Felix must have been told about the picnic
    B)Stan arrived late for his own wedding
    C) You should ask Paul to come to the dance
    D)Jim was aware of the staff meeting
    E) Gerald can't have been invited to the party

    30-Despite the fact that everyone thinks the boss's plan is not practical, ……….. .
    A)he himself would be among the first to agree
    B)many others think his ideas have quite a bit of merit
    C)there is no way it can be effectively implemented
    D)he is generally rather useless at such things
    E)he owns the company and thus makes the decisions

    31- ………….., it would be more enjoyable to do it over a week or so, and stop to enjoy the sights.
    A)While the trip generally takes about seven or eight days
    B)I think I can manage to finish painting the house in a day
    C)We were planning to spend a fortnight driving to California
    D)Though it's possible to drive across America in two days
    E)The train journey across Siberia is a very long one indeed

    32-……….,as it looks as if it's going to be raining for a while.
    A)The rivers and streams are already flooding
    B)There's no point in buying a new umbrella
    C)I had no idea that rain had been forecast
    D)I wish I'd taken advantage of the nice weather
    E)The weather in March can be quite changeable

    33-After your plane lands at Sky Harbour Airport, ………… .
    A)the flight is scheduled to arrive at 9.15 am.
    B)your connection to Texas had been delayed
    C)you'll be taken to the Baltimore Hotel by taxi
    D)the plane to Mexico was about to arrive
    E)the trip has only taken about two hours

    34-Harold is the director of a large company and supervises many people at work, ……….. .
    A)although he has been working with the firm for twenty years
    B)but at home his wife is the boss and tells him what to do
    C)however, he hasn't missed a day for illness in a decade
    D)as long as he's a hard worker and completely reliable
    E)considering what an important position he's got there

    Read the passages and answer these questions
    Aspirin is officially 100 years old. and yet the medicinal powers of the little white tablets are still astonishing scientists. Aspirin is the nearest thing the world possesses to a wonder drug. Swallowing an aspirin is the smartest thing anyone with the onset of a heart attack can do to improve their chances, after dialling the number for an ambulance. It is used to lower the risk of heart disease and stroke in some people; it is thought to prevent some cancers and helps rheumatoid arthritis - all this from the bark of the willow tree. Aspirin began as a herbal medicine and was patented in 1899, but Hippocrates, the Greek father of medicine, was giving women a brew made from willow to ease the pains of childbirth in the fifth century BC.

    35-It can be inferred from the paragraph that……….. .
    A)scientists don't actually approve of the way people use aspirin for so many things
    B)there are no medical conditions that aspirin cannot help in one way or another
    C)aspirin is only effective when swallowed, and thus should never be chewed
    D)though aspirin is an old medicine, new uses for it keep being discovered
    E)only intelligent people are likely to realise how important aspirin is to medicine

    36-According to the passage, aspirin……………. .
    A)is the most common medication recommended to people with heart disease
    B)can be taken by heart attack victims who can't be bothered to call for help
    C)causes some cancers, but is thought to prevent many others from developing
    D)should be regularly taken even in good health
    E)has a wide variety of uses, and can prevent some diseases and help others

    37-Though aspirin as we know it today has been used for a century, ………. .
    A)its harmful side-effects have been discovered only recently
    B)in its natural form, it has been known for millennia
    C)it is actually a medicine as old as human history
    D)Hippocrates' father had actually known about it ages ago
    E)Its use to ease the pains of child birth is a recent application

    Read the passages and mark the answer
    The most popular national amusement in Burma is the pwe. This entertainment may consist of acting, singing, dancing, clowning or even puppetry. These plays are performed outdoors -most often on moonlit nights. They usually last all night for several nights in succession. The audience sits on reed mats to watch the show. The pwes are free, and more often than not are given by a wealthy individual for the entertainment of his friends and anyone else who cares to attend. The pwe plays are usually legendary tales about princes and princesses and almost always have a happy ending. Actors wear old-time court costumes and proclaim long speeches, but there is always a down to relieve any boredom. Judging by the laughter the clowns provoke, they are found really funny.

    38-The author seems to be suggesting that……….. .
    A)pwes are a lot more effective in daylight
    B)the audience is expected to participate in the majority of pwes
    C)each performer at a pwe must be good at several different art forms
    D)puppetry is the most common art form to be included in a pwe
    E)the audiences at pwes find the plays a bit boring at times
    39-We learn from the passage that pwes………….. .
    A)are a form of entertainment solely for the rich and their friends
    B)cannot be attended by people who do not have their own reed mats
    C)are performed by actors who come from extremely rich families
    D)can be seen by anyone who's interested, and don't require tickets
    E) were originally designed to entertain princes and princesses
    40-The author concludes that the clowns at pwes are humorous………… .
    A)although they wear traditional clothing and costume
    B)because the pwes are so often very boring
    C)as they manage to make the audience laugh a lot
    D)despite the fact that they make long, tedious speeches
    E)since clowns everywhere are thought to be funny

    A lost tribe of Stone Age people known as the Tasaday was discovered in the tropical rain forest in the Philippines in the 1970s. The tribe consisted of 24 people, with completely unique customs and language. They displayed no aggressive tendencies, either to outsiders or each other. They reached decisions at informal meetings at which men and women spoke equally. Age alone commanded respect. They lived a nomadic existence, and knew nothing of farming. Living mostly on wild potatoes, fruits and bamboo shoots, the Tasaday derived some protein from crabs and small fish. Monkey meat was considered a delicacy to be brought out only on special occasions. Although they appeared in good health, they practised no medicine, and confessed to leaving the sick to die.

    41-It is understood from the passage that the Tasaday………… .
    A)are generally friendlier to strangers than they are to one another
    B)have survived without the benefit of modern technology
    C)look more like monkeys than humans
    D)cultivated bamboo and fruits
    E)discovered in the 1970s consisted of equal numbers of men and women
    42-The author suggests that in Tasaday society, ………….. .
    A)both sexes have equal status in decision making
    B)women have similar roles to most Western cultures
    C)spoke a language similar to the language of the Philippines
    D)the oldest member takes decisions alone
    E)the young are cared for by the old

    43-It is clear from the passage that the Tasaday……….. .
    A)have developed no way in which to treat illness
    B)kill the sick in order to cease their suffering
    C)feel guilty about their treatment of sick people
    D)have a great desire to learn Western medicine
    E)are not nearly as healthy as they seem to be

    On her first day at the University of Nebraska, Willa Cather was mistaken for a professor. She was only 16, fresh from a small prairie town. Yet, the students were impressed when she peeked around a classroom door and asked, "Is this elementary Greek?" They had been expecting someone like this, with a deep, commanding voice, a solemn face topped with short hair, and a straw hat. So they nodded politely, then burst into laughter when the stranger entered - and proved to be a young girl. Of course, they could not know that she would grow up to be a major American writer.

    44-After their first encounter with Willa Cather, the students laughed because………. .
    A)she was a great American writer
    B)they were impressed by the inherent humour of elementary Greek
    C)her straw hat and short hair looked funny
    D)she was the youngest professor they had ever seen
    El they recognised their own mistake

    45-At the age of sixteen, Willa Cather…………. .
    A)already spoke fluent Greek
    B)was impressed by the other students
    C)was already a university student
    D)was already a famous American writer
    E)was often laughed at by other students

    46-It is clear from the passage that…………. .
    A)no one at the University of Nebraska realised Willa Cather's potential
    B)Willa Cather's writing ability impressed the other students
    C)even at the age of sixteen, Willa Cather was an impressive person
    D)the University of Nebraska specialised in educating young, gifted students
    E)straw bats were common at the University of Nebraska

    There is an ancient belief that when a female wolf loses a young cub, she seeks a human child to take its place. Romulus and Remus, the legendary twin founders of Rome, were supposed to have been cared for by wolves. The idea actually became believable in the late 19th century when a French doctor found a naked ten-year-old boy wandering in the woods. He did not walk upright, could not speak intel1igently, nor relate to people: he only growled like a wolf and stared at them. Finally the doctor won the boy’s confidence and began to work with him. After many long years of devoted and patient instruction, the doctor was able to get the boy to clothe and feed himself, recognise and say a number of words, and even to write a little.

    47- It is implied in the passage that………… .
    A)the legend of Romulus and Remus is certainly based on reality
    B)Romulus and Remus were the actual founders of Rome
    C)the boy found in the woods was like a wolf in appearance but not in emotions
    D)people have believed for a long time that female wolves sometimes adopt human children
    E)it took a long time for the doctor to train the young wolf

    48-The doctor who found the boy must have concluded that…………. .
    A)the boy had possibly been raised by wolves
    B)Romulus and Remus were the twins who founded Rome
    C)it is not possible to train a human child who grew up in the wild
    D)the boy could not speak because he was of sub-normal intelligence
    E)the boy was half-human, half-wolf, with supernational powers

    49-Many years after the doctor began working with the boy, ………… .
    A)he soon started to behave as a normal human child does
    B)he became more like a human child, but couldn't function completely normally
    C)he behaved exactly like Romulus and Remus in the legend
    D)he began writing a book about his experiences living with wolves
    E)his progress was too slow for the doctor to continue with the initial enthusiasm

    In Greek mythology, Pandora was the first woman on the Earth, created by Zeus to avenge Prometheus's theft of fire. Pandora, whose name means ‘all-gifted', was endowed with every charm, but sent to the Earth with a very special deadly box. Prometheus was too wise to be deceived by Pandora's beauty, but his younger brother, Epimetheus, fell in love with her and accepted the box as a wedding present from the gods. When Epimeteus allowed Pandora to open the box, a cloud of evils flew out, spreading death, disease and destruction throughout the world. All that remained inside the box was one small comfort - hope.

    50-It can be inferred from the passage that in Greek mythology, …………. .
    A)a long with the evils in the box, the gift of fire was included in it
    B)women were seen to be wiser and more talented than men were
    C)the gods were jealous of women's beauty and punished them for it
    D)the world was a much better place before women came into it
    E)people were taught not to accept wedding gifts as they might be evil

    51-It's obvious from the passage that ………….. .
    A)though she caused many problems, Epimetheus was happily married to Pandora
    B)Prometheus was disappointed that Pandora was not extremely beautiful
    C)Epimetheus really loved Pandora, but didn't actually want to get married to her
    D)Prometheus gave his brother a truly terrible wedding gift because he was jealous
    E)Pandora won Epimetheus's heart, though she was meant for Prometheus

    52-According to the legend that's related in the passage, hope…………. .
    A)was lost when Pandora released a multitude of bad things into the world
    B)was the only thing left behind to help deal with the problems released into the world
    C)meant that Pandora could still manage to deceive Prometheus
    D)was eliminated from the Earth by the bad things released from the box
    E)was the one thing that Pandora decided not to give to the world

    Find the English translation
    53-Rüzgar az olduğu için, Kuzey Kutup dairesinde katlanılmaz derecede soğuk değildir.
    A)The light winds within the Arctic Circle make the extreme cold bearable in winter.
    B)Winters are tolerable within the Arctic Circle as there is little or no wind.
    C)There is little wind within the Arctic Circle, where the winters are unbearably cold.
    D)Since there is little wind, winters are not unbearably cold within the Arctic Circle.
    E)The winters within the Arctic Circle are unbearably cold, but there is little wind.

    54-Genel olarak insanlar, herkese açık büyük bir dünya yerine, kendilerine özgü küçük bir dünyayı tercih ederler.
    A)Some humans generally favour a restricted small world, while others are in favour of a more open world.
    B)In general, people prefer to stay in their exclusive small worlds rather than move towards a larger inclusive one.
    C)Humans in general favour an exclusive small world rather than a large inclusive one.
    D)in general, humans favour keeping their world small and exclusive, as opposed to large and inclusive.
    E)Humans like to live in a narrow exclusive world rather than in a wider inclusive one.

    55-Çok sert bir taş olmasına rağmen granit, diğer kayalar gibi, zamanla aşınır ve parçalanır.
    A)Granite is one of the hardest stones; nevertheless, like any other rock, over time. it will wear out and crumble.
    B)As time passes, granite wears out and crumbles like most other rocks, even though it is a very hard stone.
    C)All rocks, even a very hard stone like granite, wear out and crumble in time.
    D)Being a very hard stone, granite takes longer to wear out and crumble, just like other hard rocks.
    E)In spite of being a very hard stone, like other rocks, granite wears out and crumbles in time.

    56-Ben, bireyin gerçek anlamda ilerlemesinin miras kalan zenginlikle yada nüfuzlu tanıdıklarla değil, çok çalışmayla mümkün olduğuna inanıyorum
    A)I’m convinced that an individual can get ahead when he really works hard, even if he doesn't have any inherited wealth or influential acquaintances.
    B)Without inherited wealth or influential acquaintances, it's impossible. I believe, for anyone to get ahead in any real sense.
    C)Even without inherited wealth or influential acquaintances, if an individual believes in himself , he can get ahead in real terms by working hard.
    D)I believe that it's possible for an individual to get ahead in a real sense by hard work, not by inherited wealth or influential acquaintances.
    E)When an individual doesn't have inherited wealth or influential acquaintances, getting ahead in any real sense has to be accomplished by hard work.

    57-Bu kadar çok Amerikalı ve göçmen işçiyi Detroit'e çeken, otomobil sanayii ve onun sağladığı yüksek ücretli iş olanaklarıydı.
    A)It was the automobile industry and the well-paid job opportunities it provided that attracted so many American and immigrant workers to Detroit.
    B)The automobile industry provided well-paid lobs for many of the American and immigrant workers that Detroit had attracted.
    C)The automobile industry attracted both American and immigrant workers to Detroit, who were hoping to find well-paid jobs.
    D)Most of the American and immigrant workers that were attracted to Detroit were provided with well-paid jobs in the automobile industry.
    E)When the automobile industry in Detroit expanded creating well-paid job opportunities, many American and immigrant workers were attracted there.

    58-Çok büyük gücü ve güzelliğiyle şelaleler, dünyadaki doğa harikalarının en muhteşemleri arasında yer almaktadır.
    A)With their immense power and beauty, cataracts rank among the most awesome of the natural wonders on the Earth.
    B)Not only do cataracts have awe-inspiring beauty, but the power of these natural wonders of the Earth is also immense.
    C)Among the many natural wonders of the Earth, some of the most recent are cataracts, because of their tremendous power and beauty.
    D)It is their immense power and awesome beauty that make cataracts the most spectacular natural wonders of the Earth.
    E)Cataracts, with their tremendous power and beauty, can be classed among the natural wonders of the Earth.

    59-Pek çok toprak türü, üzüm yetiştirmek için uygun olabilir ancak toprağın belli bir derinliğinin olması olması ve suyu iyi geçirmesi gerekir.
    A)As long as an area has soil of a certain depth and with good drainage. it can be used for growing grapes.
    B)Grapes prefer deep, well-drained soil, but, apart from these requirements, they will grow in almost any type of soil.
    C)Except for in shallow soils which don't drain well, grapes can be cultivated in any kind of soil.
    D)Among many, this kind of soil is the most appropriate for growing grapes as it drains well and has a certain depth.
    E)Many kinds of soil can be suitable for growing grapes, but the soil must have a certain depth and must drain well.

    60-Bir bankanın en büyük gelir kaynağı, çeşitli gelirlerden elde ettiği faizdir.

    A)Banks make large profits on the various types of loans by charging interest on them.
    B)A bank offers various types of loans, on which it makes large profits.
    C)The largest source of revenue for a bank is the interest it earns on various types of loans.
    D)The revenue made at a bank is largely a result of the 'high' interest it charges on the various types of loans it issues.
    E)Interest received on the different types of loans issued provides the bank with its largest source of profit.

    Find the Turkish translation

    61-Stock raising is the principle means of livelihood of the few people who live on the Australian savannahs.

    A)Avustralya savanalarında az sayıda insan yaşar ve bu insanların tek geçim kaynağı hayvancılıktır.
    B)Avustralya savanalarında çok az insan geçimini hayvancılıkla sağlamaktadır.
    C)Çok az insanın yaşadığı Avustralya savanalarında en yaygın geçim kaynağı hayvancılıktır.
    D)Hayvancılık, Avustralya savanalarında yaşayan az sayıda insanın, başlıca geçim kaynağıdır.
    E)Hayvancılığın tek geçim kaynağı olduğu Avustralya savanlarında az sayıda insan yaşamaktadır.

    62-You'll see what a shallow person he is when you spend a few days together with him.
    A)Onunla birkaç gün bir arada kalırsan, yüzeysel olup olmadığını görürsün.
    B)Onun kadar yüzeysel biriyle birkaç gün bile bir arada kalmaya katlanamazsın.
    C)Onun ne kadar sığ biri olduğunu anlamak için birkaç gün onunla bir arada yaşaman yeterli.
    D)O kadar yüzeysel bir insan ki onunla birkaç gün bir arada kalmak zorunda olduğuna inanmıyorum.
    E)Onunla bir arada birkaç gün geçirince, ne kadar sığ bir insan olduğunu anlayacaksın.

    63-Though not the children, the adults were a little unsettled by the fact that the weather was overcast for most of the picnic.
    A)Piknik boyunca havanın kapalı olması çocukları hiç etkilemedi ama büyükler biraz rahatsız oldu.
    B)Pikniğin büyük bir bölümünde havanın yağışlı olmasından çocuklar deği1, büyükler tedirgin oldu.
    C)Piknik boyunca havanın yağışlı olmasına rağmen, büyükler huzursuz olsa da, çocuklar çok eğlendi.
    D)Piknik sırasında havanın zaman zaman bulutlanmasından, büyükler kadar olmasa da, çocuklarda huzursuz oldu.
    E)Çocuklar olmasa da. büyükler, pikniğin büyük bir bölümünde havanın kapalı olmasından biraz tedirğin oldu.

    64-It’s wondered in the business circle how much longer both companies will bear this keen competition.
    A)Şimdi iş dünyasında merak edilen, her iki şirketin de bu keskin rekabeti sürdürüp sürdürmeyeceğidir.
    B)Bu keskin rekabete her iki şirketin de daha ne kadar dayanacağı iş çevrelerinde merak ediliyor.
    C)İş dünyasındaki bu kıyasıya rekabete, bu iki şirketin dayanıp dayanamayacağı merak konusu.
    D)İş çevrelerinde herkes, iki sirket arasındaki bu kıyasıya rekabetten hanğisinin galip çikacağını merak ediyor.
    E)İki sirket arasındaki keskin rekabetin sonucunu, tüm iş dünyası merakla bekliyor.

    65-The unusual techniques the poet used served to express his ideas more effectively than he would with the ordinary styles.
    A)Şairin kullandığı olağandışı teknikler, düşüncelerini, alışılmış stillerle yapabileceğinden daha etkili bir biçimde açıklamasını sağlamıştır.
    B)Kullandığı tekniklerin alışılmış stillerin çok dışında olması, şairin düşüncelerini tam olarak açıklayabilmesinde çok etkili olmuştur.
    C)Şairin düşüncelerini açıklamak için olağandışı teknikler yerine, alışılmış stilleri kullansaydı, bu kadar etkili olamazdı.
    D)Alışılmış stiller yerine olağandışı teknikler kullanması şairin, düşüncelerini etkili bir biçimde açıklamasına yardımcı olmuştur.
    E)Şair düşüncelerini, alışılmış stillerle deği1 de, kendisi için daha etkili olduğuna inandığı olağandışı tekniklerle açıklamıştır.

    66-In recent years, our athletes have obtained quite good results in international contests.
    A)Sporcularımız, ancak son yıllarda uluslararası yarışmalarda iyi sonuçlar almaya başlamışlardır.
    B)Uluslararası karşılaşmaların son birkaç yılı değerlendirildiğinde, sporcularımızın durumu oldukça iyidir.
    C)Son yıllarda sporcularımız, uluslararası karşılaşmalarda oldukça iyi sonuçlar elde etmişlerdir.
    D)Sporcularımız son yıllarda, uluslararası alanda, çok iyi karşılaşmalara katılmışlardır.
    E)Son yıllarda sporcularımızın, uluslararası yarışmalarda oldukça iyi sonuçlar aldığı gözlenmektedir.

    67-As he is normally a very talkative person, we found his silence at yesterday’s family reunion a little peculiar.
    A)Aslında çok konuşkan bir insandır, ama nedense dünkü aile toplantısında anormal derecede suskundu.
    B)Genelde çok konuşkan biri olduğu için, dün aile toplantısındaki suskunluğunu biraz tuhaf bulduk.
    C)Dünkü aile toplantısında neden o kadar suskun olduğunu anlayamadık çünkü normalde çok konuşkan biridir.
    D)Normalde onun kadar konuşkan bir insanın dünkü aile toplantısındaki suskunluğu bize tuhaf geldi.
    E)Çok konuşkan biri olduğunu bildiğimiz için dün aile toplantısındaki suskunluğunu hiç de normal karşılamadık.

    68- The combination of humour and sentiment found in 0. Henry's stories forms the basis of their universal appeal.
    A)O. Henry'nin öylülerini evrensel kılan, temelde içerdikleri mizah ve duygunun tüm insanlara hitap etmesidir.
    B)Öyküleri tüm dünyada beğeniyle okunan O. Henry, mizah ve duguyu ustaca birleştirmiştir.
    C)Öykülerinde mizah ve duyguyu birleştiren O. Henry, tüm dünyada beğeniyle okunan evrensel bir yazardır.
    D)O. Henry'nin öykülerinde bulunan mizah ve duygu karışımı, onların tüm dünyaya hitap etmesinin temelini oluşturmaktadır.
    E)O. Henry’yi evrensel yapan. öykülerini dayandırdığı güçlü mizah ve duygu karışımının tüm dünyada beğeni toplamasıdır.

    Find the statement for the blank

    69-One of the dominating astronomical discoveries of the 20th century was the realisation that the galaxies of the universe all seem to be moving away from us. ……….. . In other words, the universe seems to be expanding. Hence, scientists conclude that the universe must once, very long ago, have been extremely compact and dense.
    A)The explosion of matter giving birth to the universe is called the Big Bang
    B)As a result of all this movement, the universe seems to be getting smaller
    C)Scientists do not know if there is a limit to this pattern of movement
    D)It turned out that they are not just moving away from us, but also from each other
    E)As yet, scientists have not been able to understand what this motion means

    70-King Arthur was the king of Britain in what is known as the Arthurian legend. ………….. . However, it is probable that, of the many persons who figure in the Arthurian legend, he is the only one who actually may have done so. If so, he was born in the late 400s, was king and led the Britons in war against the invading Anglo-Saxons
    A)These are the stories of the knights of the Round Table
    B)There is little evidence to say that he existed
    C)Storytellers have been telling these stories for hundreds of years
    D)This cycle of stories comes from Celtic mythology
    E)He was married to Queen Guinevere and had a magic sword

    71-At the top of the world lie not one pole, but two. ……….. . This pole is not fixed, but slowly wanders. Today it is on Prince William Island, an area rich in minerals, forests and animal life. The other, the geographic North Pole, on end of the axis on which the Earth spins , is in a wilderness of ice and snow, a dead region which can barely support life.
    A)One is the Magnetic North Pole, to which all compass needles point
    B)Finally, in 1909, an American, Robert Peary, readied the Pole
    C)The same is true of the Antarctic regions, where there are two south poles
    D)The centre of this vast ice-covered Arctic Ocean is known as the Pole of inaccessibility
    E)It is not land at all, but a thin crust of ice over the Arctic Ocean

    72-In the past, among the English aristocracy, it was the custom to present boys with a sword and a set of pipes when they came of age. But the pipes were not new when the boy received them. ………… . Over the years they matured, losing the bitter taste of the wood and improving their ability to absorb the nicotine. So by the time the boy was old enough to smoke, he was the proud possessor of a set of fine mature pipes.

    A)On the other hand, the sword was always brand new and specially designed
    B)The boys were not regarded as mature enough to deserve a new set of pipes
    C)Boys who chose to smoke before coming of age had to smoke cigarettes
    D)They were bought when the child was born and handed to a servant to smoke
    E)This was in case the young man decided he didn't want to be a pipe smoker

    73-Palmistry experts claim the hand is a 'road map' for life events. ………….. . If it goes straight up to the middle finger, success will be slow but sure. If it curves to run parallel with another line, expect a major change by your 30s. If it curves towards your index finger you are career-driven and if it curves towards your ring finger, you are extrovert

    A)This is similar to other methods of telling the future, such as the reading of coffee grounds
    B)Your life line, your head line and your heart line are some of the important lines in palmistry
    C)To find your fate line, study your writing hand and find the line running from the base up
    D)The length, depth and direction of the lines on your hand all provide information about you
    E)Whether this is true or not is arguable, but studying the lines on your hand can be enjoyable

    74-…………. . This instrument breaks down the light in a star into its component colours. Each colour represents one element that has become incandescent; that is, it has become so hot that it gives off light. Through the use of the spectroscope, it has been found that stars, including the Sun, have 66 of the 92 elements found on the Earth.

    A)in this respect, stars differ from the moon and planets, which shine only by reflecting the Sun's light
    B)Telescopes and sensitive photographic plates show that there are many millions of stars
    C)The composition of the Sun, as well as that of other stars, is determined by means of a spectroscope
    D)Because these elements have been heated to incandescence, stars are said to be self-luminous
    E)In addition to the 92 naturally-occurring elements, twenty others have been produced in laboratories

    Find what can be said in the given case

    75-You’ve just settled down to do some work, when one of your mother's friends arrives to see her. Although your mother is out, you offer her friend a cup of tea, which she accepts. Half an hour later, your mother’s friend is still chatting to you and shows no sign of leaving. In order to persuade her to leave so that you can go back to your work, you politely imply:

    A)Well, it doesn't look as if my mother's coming home so you'd better go now.
    B)Goodness! Look at the time! I'm afraid I'll have to get back to my books
    C)Why don't you realise my university exams start exactly a month from today?
    D)Would you like yet another cup of tea or do you have to leave immediately?
    E)I'm afraid I haven't got all day to sit around and chat like some people, so goodbye.

    76-Some foreigners who have recently arrived in your country make some critical remarks. You are offended, but you want to show better manners than they have done, so instead of reacting angrily, you merely smile and say with self-control:
    A)How dare you criticise this country! I think you have very bad manners.
    B)Well, I think this place is a lot better than the dump you come from.
    C)You don't know what you're talking about, so you shouldn't make any comments.
    D)[think you'll find us much more polite than most of your countrymen, anyway.
    E)Perhaps you'll understand us a little better when you've been here a bit longer.

    77-You are walking along your street. Some kids are playing football in the road. One of them kicks the football directly at you. Although you manage to get out of the way, you’re annoyed because this is not the first time this has happened, and so you threaten:
    A)I wish you kids would go and play in the park, where it's safer.
    B)We didn't use to play football in the street when I was younger.
    C)Please don’t do that - that ball could really hurt someone.
    D)The next time that ball comes near me, you won't see it again.
    E)Be careful with that ball! I'm not a goal post, you know.

    78-You regularly buy biscuits from your local bakery. They are unusually excellent, but the last ones you
    bought were so stale that they were almost inedible. You don't want to make a big fuss about it, so the next time you are in the bakery, you just mention it casually, saying:
    A)I'd like to make a formal complaint about the biscuits I bought here last week.
    B)Last week's biscuits were absolutely disgusting. I won't be buying anything from here again.
    C)Last week's biscuits weren't nearly as good as usual. Was there a problem?
    D) I'd like to speak to the manager immediately about the quality of the biscuits.
    E)How dare you sell such revolting biscuits here! You'll lose all your customers.


    79-Your friend asks you to baby-sit her son, Josh. You don't want to, because he is hyperactive and very difficult to control. When you refuse her request, she asks you why you won't baby-sit for her when you happily look after your other friends' children. You reply, as tactfully as you can:
    A)I'm sorry, but Josh has a very strong personality and I think he'd be too much for me.
    B)Oh, of course! You don't need to ask. You can bring him round whenever you need help.
    C)You must really struggle to find someone who'll look after that wild child of yours.
    D)You have no right to ask me for a reason. I just don't want to, that's all I'll tell y6u.
    E)He's a little monster, that's why. In fact, I think you should get some professional help.

    80-You have a summer job working in a shop. On this occasion, you are alarmed when you see that one of the customers is white in the face and looking as if she is going to faint. Concerned for her immediate health you approach her and say gently;
    A)Hello, Lady. You look absolutely terrible! I think you are probably going to get sick.
    B)Excuse me, Madam. Are you feeling unwell? Would you like to sit down for a moment?
    C)Good morning. Can I help you? Can you tell me what you are looking for this morning?
    D)Oh gosh, someone has fainted! We'd better call an ambulance.
    E)Are you alright, Madam? I hope you haven't banged your head hard!

    81- A foreign friend has invited you over for dinner and has prepared a traditional dish for you. It looks wonderful, but upon tasting it, you discover that it's so hot from the spices he's used that you find it painful to eat. You don't want to hurt his feelings, but at the same time, you don't want to make yourself sick, nor to have the situation repeated in the future. When he asks you how the food is, you tactfully say:
    A)To be completely frank, I find it practically inedible. Why do you feel the need to use so much spice?
    B)Who are you trying to impress by making the food so hot? It's not very good for you, you know.
    C)It's really nice, but quite a bit hotter than I'm used to. I hope you aren't offended if I don't finish.
    D)Oh, it's lovely. Do you think you could bring me a couple of litres of water? I'm really thirsty.
    E)Actually, l was going to ask you for the recipe so that my mother can make it for me.

    Find the closest in meaning

    82-He could never have made it through university without the help of government loans.
    A)Generous government funding will certainly make his university education possible.
    B)If he had borrowed some money from the government, he might have finished his university education.
    C)He had lots of financial problems during his university education because he didn't borrow money from the government.
    D)The government office he worked for gave him a scholarship during his university education.
    E)The money he borrowed from the government made it possible for him to complete his university education.

    83-Istanbul is undeniably an old city, yet when Istanbul was founded, Jerusalem was as old as Istanbul is now.
    A)Since Jerusalem is a very ancient city, Istanbul doesn't really seem so o1d when you compare them.
    B)Jerusalem and Istanbul are both ancient cities, and have both been around for a very long time,
    C)Istanbul is indeed an ancient city; however, the city of Jerusalem is about twice as old as Istanbul is.
    D)Both Istanbul and Jerusalem are rather old, and they've existed for more or less the same time.
    E)It's undeniable that Jerusalem is a very ancient city, but it's only about half as old as the city of Istanbul.

    84-They can't have been told the news, or they would have rung us immediately.
    A)As they haven't called us, we can assume that they don't know what's happened.
    B)They didn't have to tell them the news because they were going to ring us anyway.
    C)In spite of the fact that they phoned us as soon as possible, we weren't able to give them the news.
    D)They probably didn't phone us because they didn't want to tell anyone what happened.
    E)The moment they called us, we knew that they hadn't heard about what had happened.

    85-While my instinct tells me that his story is untrue, I can't say anything, as I have no proof.
    A)It's so obvious that he's lying that I don't feel I need to prove it.
    B)If I had known he wasn't telling the truth. I would have said so.
    C)Despite evidence to the contrary, I can't really tell if his story is true.
    D)Not having any evidence, I can’t disprove his story, but I feel that he is lying
    E)I have facts to disprove his story, but don't know if I should reveal them.

    86-Regardless of Bob's opinion in this matter, I think I've done the right thing.
    A)I've thought about Bob's views on this issue, but I think I'll do as I want.
    B)I'm sure I have acted correctly in this instance, whatever Bob may think.
    C)I acted without regarding Bob's opinions, as they don't matter to anyone.
    D)Until Bob told me I was wrong. I thought I was right about this issue.
    E)My opinion that Bob had done the wrong thing in this case turned out to be right
    87-Among domestic varieties, dogs tend to be bigger than cats, but in the wild, the opposite is true.
    A)Among common house pets, cats can be just as big as dogs, while in nature, dogs are usually smaller than cats.
    B)Though some dogs are smaller than cats, this is usually not the case, neither among pets, nor in the wild.
    C)Dogs and cats that live with people are, on the average, rather smaller than those that live in the wild.
    D)Wild dogs and cats can grow to great sizes; much larger, in fact, than either animal is likely to get as a pet.
    E)Wild cats are normally larger than wild dogs, but as far as pets are concerned, cats are usually smaller.
    Complete the dialogue
    88 –Martin : ………………
    Helen : It’s amazing! I’ve never had anything quite like it.
    Martin : Thanks. I’m glad you think so. I know how to make it from my mother.
    A)What do you think about the sweater my mum made?
    B)Are you feeling any better, or are you still a bit ill?
    C)Have you seen the new Hitchcock film? What's it like?
    D)How's the apple-cinnamon cake? Do you like it?
    E)What's your new Spanish course like? Is it going alright?

    89-Paul: Would you mind closing the windows? It's a bit cold in here.
    Mary: ………………..
    Paul: In that case, I guess I’d better move to a different seat.
    A)Sure, no problem. Do you know how these windows work?
    B)If you insist. It doesn't really make any difference to me.
    C)I don't think so. Why don't you take your jacket off?
    D)I'm sorry, but it's broken. I've already tried to do so myself.
    E)No, I wouldn't. I'll take care of it right away. Just a minute, please.

    90-Mike: Have you heard the news? My sister's just had a little girl!
    Greg: …………………
    Mike: They've decided on Glenda, which is my mother's name.
    A)That's fantastic! Do you know what she's going to be called?
    B)Congratulations! Has anyone in the family seen the baby yet?
    C)Who'll look after the baby when your sister goes back to work?
    D)That's wonderful news. She's their second daughter, isn't she?
    E)How marvellous! Your mother must be absolutely thrilled.

    91-Kim : ……………………..
    Kay: Well, I don't think there's enough room for all of it.
    Kim: As usual, you cooked enough for an entire army, and now some of it has to be thrown away.
    A)Were you expecting more people to come to the party?
    B)Do you think we can fit the leftover food into the fridge?
    C)Do you think we've made enough snacks for tonight?
    D)I'm worried I won't finish the cooking in time for the party.
    E')Would you mind if I did the washing-up tomorrow morning?

    92- Susan: I can't start my car again this morning. I don't know what to do.
    Karen: …………………..
    Susan: That's a good idea. Do you think he'd mind?
    A)Have you tried asking the man next door to help you?
    B)If I were you, I'd replace that old wreck immediately.
    C) The best thing to do is ask someone to repair it for you.
    D)Why don't you ask one of my brothers to help you?
    E)You should take it down to the garage on the comer.

    93- Rachel: Someone called for you while you were out.
    Theresa: Did they leave a message?
    Rachel: …………………..
    Theresa: That must be my friend Steven from New York. He said he'd be in town this week.
    A)Yes, it was your Australian friend Steven. He said he's like to meet you for lunch.
    B)No, I was in the shower, so I couldn't get to the phone before it stopped ringing.
    C)Yes, but I didn't get the name. She said she went to university with you in the States.
    D)No, and he wouldn't leave his name either. He had an American accent, though.
    E)I don't know. I didn't speak to her. You should ask Krissie. She answered the phone.
    94- Kelly: What time do you finish working this evening?
    Scott: ………………..
    Kelly: Well, we're having a farewell party for Sue and I was wondering if you'd like to come.
    Scott: In that case, I’ll make sure I get done early. When and where is it?
    A)I'm not working today. My boss has given me the day off.
    B)Actually, I'm going to a three-day conference in Liverpool this morning.
    C)I'm not sure. It depends on what time the director of our Belgium branch decides to end the meeting.
    D)At 5.00. Then I'm going to a party because my friend Joe's leaving.
    E)Oh, I could be there all night as I want to finish my proposal.

    Find the odd sentence
    95-(I)The Dutch have always been great seafarers - perhaps in part due to the unfavourable geography of the country itself. (II) Crowded into a small corner of Europe, most of Holland is naturally low, marshy land. (III) Land has been reclaimed from the sea through the use of dikes, types of dams, and has been transformed into fertile farm land. (IV) They have made up for this handicap not only by reclaiming land from the sea, but also by exploration and development abroad. (V) This brought great wealth to the country in the 1.7th century, the Golden Age of Holland, when the Dutch commanded the seas.
    A)l B)II C)III D)IV E)V

    96-(I)My favourite moment of the day comes before the sun is up, but conditions have to be right for it. (II)I usually wake up long after the sun has risen when my alarm goes off. (III) The weather has to be clear, and the lights lit in my room, and. the sky outside still dark. (IV) Then I switch the lights off. (V) If I've timed it right, the sky will suddenly change to something else - a deep, transparent blue.
    A)I B)II C)III D)IV E)V

    97-(I) Hypnotism is a psychological method of inducing sleep or a suggestive state of mind achieved by getting the subject to concentrate on one object or idea. (II) Many people regard this practice with scepticism or fear. (III) However, there is nothing strange or abnormal about hypnotism. (IV) An early practitioner of hypnotism was Dr Franz Mesmer, from whom the term 'mesmerism' is derived. (V) For one thing, it cannot be imposed upon unwilling subjects and it can be a very effective treatment for certain nervous disorders.
    A)I B)II C)III D)IV E)V

    98-(I) The Industrial Revolution started in Britain in the eighteenth century, due to the development of steam power and the invention of certain machines. (II) Watt, Arkwright and Hargreaves were all important inventors in this period. (III) These innovations, coupled with the ability of British traders to create new markets abroad, turned Britain from an agricultural society to a predominantly industrialised one. (IV) However, although material prosperity increased, it was not evenly distributed among the citizens. (V) As a result, there was much hardship in the new industrial towns, which led to the creation of new political and labour movements.
    A)I B)II C)III D)IV E)V

    99-(I) Feminism, the movement for equal legal and social status for women, arose in response to the hardships that women had suffered over the centuries. (II) Apart from the short-lived gains of the French revolution, women, well into the 1800s, had little or no right to hold property, to exercise authority over children or to vote. (III') The rise of democracy helped encourage women to fight for these rights. (IV) However, although many gains in legal, political and educational rights have been made, full social equality still has to be won. (V) As a result, today more women exercise political power in governments the world over.
    A)I B)11 C)III D)IV E)V

    100-(I)Betsy Ross, one of a family of flagmakers, who lived from 1752 until 1836, has become very famous for something it is unlikely she did. (II) Her house in Pennsylvania is visited every year by thousands of American children who are brought there on educational trips. (III) The reason for this is that she is reputed to have both designed and made the first United States national flag. (IV) Today's flag has thirteen stripes and fifty stars, although the original one had thirteen of each - one for each state at that time. (V) However, it is almost certain the former claim is untrue and there is little evidence for the latter.
    A)I B)II C')III D)IV E)V
    PRACTICE EXAM 25
    1-E 2A 3.E 4.C 5.B
    6.A 7.D 8.D 9.C 10.A
    11.D 12.E 13.B 14.D 15.A
    16.B 17.C 18.C 19.E 20.D
    21.C 22.B 23.D 24.A 25.B
    26.B 27.E 28.C 29.A 30.E
    31.D 32.D 33.C 34.B 35.D
    36.E 37.B 38.E 39.D 40.C
    41.B 42.A 43A 44.E 45.C
    46.C 47.D 48.A 49.B 50.D
    51.E 52.B 53.D 54.C 55.E
    56.D 57.A 58.A 59.E 60.C
    61.D 62.E 63.E 64.B 65.A
    66.C 67.B 68.D 69.D 70.B
    71.A 72.D 73.C 74.C 75.B
    76.E 77.D 78.0 79.A 80.B
    81.C 82.E 83.C 84.A 85.D
    86.B 87.E 88.D 89.D 90.A
    91.B 92.A 93.D 94.E 95.C
    96.B 97.A 98.B 99.E 100.D
    4 Kasım 2007
    #1
  2. İngilizce testi 4+cevapları Cevapları

soru sor

İngilizce testi 4+cevapları