Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, Meryyemm üyesi tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika. Arkadaşlar Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, firinda karnibahar... Karnabahar Graten > Karnabahar Graten (4 Kişilik) ...

  1. Arkadaşlar Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, firinda karnibahar graten ve karnabahar graten 15 dakika hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    kıymalı karnıbahar graten karnıbahar kızartması oktay usta karnıbahar graten nasıl yapılır resimli karnabahar graten tarifleri tavuklu karnıbahar graten tarifleri

    [​IMG]

    Karnabahar Graten



    Karnabahar Graten Tarifi 1


    Malzemeler

    • 1 Adet Orta Boy Karnabahar
    • 150 gr tereyağı
    • 1 Su Bardağına Yakın Un
    • 6 Su Bardağı Süt
    • 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
    • Tuz

    Yapılışı
    Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçek çiçek ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritip, un ile kavurun. Un sararınca yavaş yavaş sütü ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.

    Karnabahar Graten Tarifi 2


    Malzemeler

    • 1 kg karnabahar
    • 25 gr rende peynir
    • 6 bardak su
    • 3 çorba kaşığı tuz Salçası:
    • 50 gr tereyağı
    • 1 kahve fincanı un
    • 1.5 bardak süt

    Yapılışı
    1- Büyük bir tencerede karnabaharları tuz ve su ile 15 dakika kadar haşlanır. Süzgece dökülür. Küçük parçalara bölünür.
    2- Bir kuşanede, tereyağı ve un koyarak kavurup, sonra buna süt katın, tuz koyup pişirilir.
    3- Rende peyniri ilave edip ateşten alın. Sonra tepsiye dizilmiş karnabaharların üstüne bu salçayı dökülür. 15 dakika fırınlatıp kızartılır.

    Karnabahar Graten Tarifi 3


    Malzemeler:

    • 1 adet karnabahar
    • 2 bardak süt
    • 1 fincan rende kaşar
    • 1 kaşık tereyağı
    • 1 fincan un
    • tuz.

    Yapılışı:
    Bir tencereye karnabaharı örtecek kadar su konur. Ve bir avuç tuz atılır. Su kaynayınca karnabahar atılır 20 dakika kadar haşlanır. Sudan çıkardıktan sonra küçük dallariyle parçalara ayrılır ve bir tepsiye yerleştirilir. Başka bir kap içine 3 çorba kaşığı tereyağ ve un konarak 2-3 dakika kavrulur. Yavaş yavaş süt ilâve edilir, (hızla karıştırırken iki kaşık tereyağ daha koymalıdır). Koyu bulamaç haline gelen süte son olarak bir fincan rende kaşan yedirmeli, ateşten indirip biraz beklettikten sonra karnabaharların üstüne dökmeli. Fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirilmelidir.

    Karnabahar Graten Tarifi 4


    Malzemeler:

    • 1 adet karnabahar
    • 300 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 2 kaşık tereyağı
    • 1 kaşık salça
    • Tuz
    • Karabiber.

    Üstü için;

    • 3 kaşık un
    • 3 bardak süt
    • 2 kaşık tereyağı
    • 1 kaşık hindistancevizi
    • 1 çay bardağı kaşar peyniri
    • Tuz
    • Karabiber,

    Yapılışı
    Soğan yemeklik doğranıp 2 kaşık yağda kavrulur. 300 gr kıyma da içine atılarak iyice pişirilir. Karnabaharlar dallarına ayrılarak yıkanır, Kavrulan soğanların içine ilave edilir. Salça ve 1 bardak su katılarak sebzelerin pişmesi sağlanır. Yemek suyunu tamamen çekince fırın tepsisine dökülerek üzeri düzlenir. Ayrı bir kapta 2 kaşık tereyağı un ile kavrulup içine süt ilave edilir. Tuz, biber ve Hindistan cevizi katarak ocaktan alınır. Fırın tepsisindeki karnabaharın üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek fırında nar gibi kızartılır.
    16 Mayıs 2013
    #1
  2. Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika Cevapları

soru sor

Firinda Karnibahar Graten Karnabahar Graten 15 Dakika