Fast Food Zararları Fast Food ürünleri Nelerdir

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, Pro Yazar üyesi tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Fast Food Zararları Fast Food ürünleri Nelerdir. Bu paylaşımımda fast food zararları ve fast food ürünleri nelerdir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz. Lütfen yararlandıysanız ve Sağlık... Fast Food Yemeklerin Zararları Fast Food ...

  1. Bu paylaşımımda fast food zararları ve fast food ürünleri nelerdir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz. Lütfen yararlandıysanız ve Sağlık paylaşımlarımızın devamını istiyorsanız konuya teşekkür edin. Fast Food Zararları Fast Food ürünleri Nelerdir ile iligli olan sorularınızı ve merakınızı gidereceğini düşünüyorum.

    fast food beslenmenin zararları içinde katkı maddeleri renklendiriciler tatlandırıcılar olan gıdaların sağlığımız için zararları ayaküstü beslenmenin zararları nelerdir aynı besinlerle beslenmenin zararları fast food zararları nelerdir

    [​IMG]

    Fast-Food Ürünlerinin Zararları



    Fast-Food ürünlerini günlük hayatta kimi zaman değişiklik olsun diye kimi zamanda özellikle çocukları ödüllendirmek olsun diye tüketiriz.Ama bu tükettiğimiz ürünlerin sağlığımız açısından ne gibi zararlar doğuracağını biliyormuyuz?İşte Fast-Food ürünlerinin sağlığa zararları.


    Fast-Food Zararları


    1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp hastalıkları ve kanser olmak üzere birçok kronik hastalıklara yakalanması için risk faktörü oluşturur.

    2. Hızlı hazır yiyeceklerin posa içeriği düşüktür. Diyet posasının yetersizliği ise kolon, rektum kanser riskini artırır.

    3. Fast food restoranlarda tüketilen besinler, A vitamini, C vitamini ve kalsiyum yönünden yetersizdir. Bilindiği gibi C vitamini, A vitamini ve ön öğesi olan karotenoidlerin düşük düzeylerde alınımı, bağışıklık sisteminizin yetersizliğine, kardiovasküler hastalıklara ve katarakt riskinizin artmasına neden olur.

    4. Derin yağda kızartma yöntemi fast food restoranlarda sıkça kullanılmaktadır. Bu yağlar 10-12 saat kullanılmaları nedeniyle, kimyasal ve fiziksel değişikliklere uğramakta ve çabuk bozulmaktadır. Kızartma sırasında E vitamini kaybı oluşmakta, proteinli besinlerin yanması ile de kanser yapıcı nitroz bileşiklerinin oluşumu artmaktadır. Yağda kızartılmış yiyecekleri sık ve sürekli tüketilmesi, kardiyovasküler ve sindirim sistemi hastalıkları ile kansere yakalanma riskini artırır.

    5. Fast food beslenme şeklinde kolalı içecekler, çay ve kahve sıklıkla tüketilmelidir. Aşırı kafein alımınız sinirlilik, huzursuzluk, uykusuzluk ve kan basıncınızda yükselme gibi durumlara neden olur. Ayrıca, bu tür içecekleri fazla miktarda tüketmek, bu içeceklerin içerisinde bulunan tanelerin, besinlerde bulunan demiri bağlamasına ve vücuttaki demir emilmesinin azalmasına neden olur.

    6. Fast food menüler bileşiminde görünür tuzun dışında da yüksek miktarda sodyum bulunduğundan dolayı yüksek kan basıncının oluşmasına katkıda bulunurlar. Aşırı sodyum alımı hipertansiyon, mide kanseri ve osteoporoz riskini artırır.

    7. Ayak üstü beslenmede yiyeceklere renklendiriciler, aroma artırıcı maddeler, tatlandırıcılar, antimikrobiyal maddeler ve bunun gibi katkı maddeleri eklenmektedir. Bu katkı maddelerinin uygun kullanılmaması ve bu maddeleri içeren fast food ürünlerini sık tüketmek uzun dönemde kansere yakalanma riskini artırır.

    Cezbeden lezzetlerine rağmen, özellikle gelişme çağındaki çocuğunuzun bu tür yiyecekleri tüketmesi kesinlikle uygun değildir.

    Aldığınız ürünün içeriğine bakın


    Derici, sağlıklı yemek yemek için market alışverişlerinde alınacak ürünün içeriğine bakılmasının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Ürünün 100 gramında 1.5 gram tuz (ya da 0.6 gram sodyum) var ise yüksek tuzlu ürün, 0.6 gram tuz (ya da 0.1 gram sodyum) var ise düşük tuzlu ürün grubuna girdiğini anlattı.

    Öte yandan, Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nin 2008 yılında yapmış olduğu bir çalışmada Türkiye'de tuz tüketiminin normalin 3 katı kadar olduğu (ortalama 18 gram), erkeklerin kadınlardan daha fazla tuzlu yediği saptandı.

    Türk hipertansiyon İnsidans çalışmasına göre ise Türkiye'deki hipertansiflerin miktarı 4 yılda 3 milyon artmış olup toplumdaki aşırı tuz tüketimi bu artışın önemli bir sebebi olarak görülüyor.

    Bunları Biliyormusunuz?


    Şehirde yaşayan bir insan günde 2000'in üstünde gıda maddesi türünü vücuduna alıyor.Yılda yaklaşık olarak kendi ağırlığımıza yakın* ağırlıkta katkı maddesi kullanmış oluyoruz.

    Baharla birlikte havalar ısındı dondurma mevsimi geliyor.Kullandığınız dondurmalara dikkat edin.Hazır dondurmalar,meyveli-meyvesiz yoğurtlar,haribo,marsmelow türü şekerlemelerde domuz ve ürünlerinden elde edilen katkı maddeleri kullanılma ihtimali yüksek.Lütfen biraz daha dikkatli,sorgulayıcı olalım.

    Aspartam,yapay bir tatlandırıcı.Aspartamlı ürünlerde genelde şekersizdir* ibaresini sık görürsünüz.Bu ibareyi gördüğünüz ürünleri sakın almayın.Neden mi ?Anlatayım

    Bu suni tatlandırıcının ısısı 86 F dereceye ulaşınca içindeki metil alkol* formik asite dönüşüyor.Metanol zehirlenmesine yol açıyor.Asitli ve gazlı içeceklerde soğuk içiniz diye bir yazı görürsünüz aslında şöyle yazılmalı soğuk içmezseniz zehirlenirsiniz.Özellikle diyet içeceklere dikkat edin.Hamilelik döneminde fazla kullanımı zeka geriliği yapıyor.Aspartam kimyasal bir ürün* ve bir diğer zararı sperm killer(sperm öldürücü) olma özelliği.

    Üzüm çekirdeğinin günümüze kadar tespit edilmiş en iyi antioksidan olduğunu biliyormuydunuz.E vitamininden 50 kat,C vitamininden 30 kat daha güçlü bir antioksidan.Antioksidanlar vücudumuzda ki zararlı her türlü maddeyi etkisiz hale getirirler.Yaşlanmayı geciktirirler.Hastalıklara karşı vücutta direnç oluştururlar.Ayrıca allerji ve saman nezlesinin tedavisinde kullanılır.Ne büyüksün ALLAHIM.Minicik bir çekirdeğe ne özellikler vermişsin.

    Yemeklerinizde margarin yerine tereyağını tercih edin.Avrupa da yapılan araştırmalar gösterdi ki moleküler yapısı insan beyninin moleküler yapısına en yakın olan madde tereyağı.

    Domates,bol miktarda lycopen adlı bir antioksidan içerir.Mevsiminde ve fıtratına müdahale edilmemiş bir domates vücut direncini artırır.Domateslerin serin ortamda saklanması uygundur.Sıcakta vitamin değeri düşer.

    Kızarmış patates,cips,bisküvi,ekmek gibi yüksek ısıda kızartılan ürünlerde akralamid isimli potansiyel kanserojen olan bir madde oluşuyor.Özellikle 180 derecenin üzerinde ki ısılarda oluşan bu madde,* doğal olarak gıdalarda bulunmayıp yüksek ısı sebebiyle oluşuyor.
    1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp hastalıkları ve kanser olmak üzere birçok kronik hastalıklara yakalanması için risk faktörü oluşturur.

    2. Hızlı hazır yiyeceklerin posa içeriği düşüktür. Diyet posasının yetersizliği ise kolon, rektum kanser riskini artırır.

    3. Fast food restoranlarda tüketilen besinler, A vitamini, C vitamini ve kalsiyum yönünden yetersizdir. Bilindiği gibi C vitamini, A vitamini ve ön öğesi olan karotenoidlerin düşük düzeylerde alınımı, bağışıklık sisteminizin yetersizliğine, kardiovasküler hastalıklara ve katarakt riskinizin artmasına neden olur.

    4. Derin yağda kızartma yöntemi fast food restoranlarda sıkça kullanılmaktadır. Bu yağlar 10-12 saat kullanılmaları nedeniyle, kimyasal ve fiziksel değişikliklere uğramakta ve çabuk bozulmaktadır. Kızartma sırasında E vitamini kaybı oluşmakta, proteinli besinlerin yanması ile de kanser yapıcı nitroz bileşiklerinin oluşumu artmaktadır. Yağda kızartılmış yiyecekleri sık ve sürekli tüketilmesi, kardiyovasküler ve sindirim sistemi hastalıkları ile kansere yakalanma riskini artırır.

    5. Fast food beslenme şeklinde kolalı içecekler, çay ve kahve sıklıkla tüketilmelidir. Aşırı kafein alımınız sinirlilik, huzursuzluk, uykusuzluk ve kan basıncınızda yükselme gibi durumlara neden olur. Ayrıca, bu tür içecekleri fazla miktarda tüketmek, bu içeceklerin içerisinde bulunan tanelerin, besinlerde bulunan demiri bağlamasına ve vücuttaki demir emilmesinin azalmasına neden olur.

    6. Fast food menüler bileşiminde görünür tuzun dışında da yüksek miktarda sodyum bulunduğundan dolayı yüksek kan basıncının oluşmasına katkıda bulunurlar. Aşırı sodyum alımı hipertansiyon, mide kanseri ve osteoporoz riskini artırır.

    7. Ayak üstü beslenmede yiyeceklere renklendiriciler, aroma artırıcı maddeler, tatlandırıcılar, antimikrobiyal maddeler ve bunun gibi katkı maddeleri eklenmektedir. Bu katkı maddelerinin uygun kullanılmaması ve bu maddeleri içeren fast food ürünlerini sık tüketmek uzun dönemde kansere yakalanma riskini artırır.

    Cezbeden lezzetlerine rağmen, özellikle gelişme çağındaki çocuğunuzun bu tür yiyecekleri tüketmesi kesinlikle uygun değildir.

    8 Mayıs 2013
    #1
  2. Fast Food Zararları Fast Food ürünleri Nelerdir Cevapları

soru sor

Fast Food Zararları Fast Food ürünleri Nelerdir