Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, Pro Yazar üyesi tarafından 12 Haziran 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar. Bu yazıda Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. etli enginar nasıl pişirilir ve etlı engınar hakkında kısa özet... Etli Enginar Dolması Kuru Barbunya Tarifi Etli Kuru Barbunya Nasıl Pişirilir ...

  1. Bu yazıda Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. etli enginar nasıl pişirilir ve etlı engınar hakkında kısa özet bilgi olarak işinizi göreceğini düşünüyorum. Yaşam paylaşımlarımızın devamı gelecektir. Bir teşekkür yeter arkadaşlar. :)

    etli enginar nasil yapilir etli enginar yemeği nasıl yapılır kuzu etli enginar zeytinyağlı etli enginar konserve etli enginar nasıl pişirilir

    Etli Enginar



    Etli Enginar Tarifi 1


    Malzemeler

    • 3 adet enginar
    • 250 gr kuzu eti
    • 1 adet kuru sogan
    • 1 adet domates
    • 3 yemek kasik siviyag
    • tuz, karabiber

    Hazirlanisi

    1. Kuzu etimizi yikayip tavada sote yapiyoruz. Soganlarimizi dahil ediyoruz.
    2. Sonra salcamizi ve kucuk dogranmis domateslerimizi ilave edelim.
    3. Birlikte pisiriyoruz.
    4. Ayiklayip limonlu tuzlu suda beklettigimiz enginarlarimizi tepsiye yerlestiriyoruz.
    5. Uzerine hazirladigimiz soteledigimiz etleri yerlestiriyoruz.
    6. Ilik su ilave edip ocaga koyuyoruz.
    7. Kisik ateste 30-40 dk da pisiriyoruz.

    Afiyet olsun.

    Etli Enginar Tarifi 2


    Malzemeler;

    • Kişi sayısına göre enginar,
    • 300 gram kuşbaşı et,
    • 1 adet havuç,
    • 1 adet kuru soğan,
    • 2 adet sivri biber,
    • 2-3 adet patates,
    • Yarım demet dereotu,
    • Sıvı yağ,tuz.
    • 1 su bardağı kaşar peynir.

    Beşamel sos için;

    • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ,
    • 3 yemek kaşığı un,
    • 2 su bardağı süt,
    • tuz.

    Hazirlanisi

    1. Enginarlar temizlenmiş ve limonlu suyun içinde pazarda ve marketlerde satılıyor.
    2. Enginarları kararmaması için tekrar limonlu suda haşlıyoruz.
    3. Etleri küçük küçük doğrayıp,yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
    4. Etlere küçük doğradığımız havuçları,soğanı, biberi ,tuzunu ve sıvı yağı ekleyip,kavuruyoruz.
    5. Patatesleri elma dilimi gibi kesip,kızartıyoruz.
    6. Enginarların içine hazırladığınız etli içi yerleştirin,enginarların çevresine kızarttığınız patatesleri yerleştirin.
    7. Beşamel sosu yapmak için,yağı eritin,unu ilave edip,biraz kavurun.
    8. Ilık sütü karıştırarak ekleyin,tuzunu ilave edin.
    9. Muhallebi kıvamına gelince ocağı söndürüp,blendırla iyice çırpın.
    10. Beşamel sostan enginarların üzerine birer kaşık yerleştirip,fırına verin.
    11. Pişmesine yakın,beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip,kızarıncaya kadar pişirin.
    12. Doğranmış dereotu ile servis yapın.

    Etli Enginar Tarifi 3


    Malzemeler

    • 4 adet enginar
    • 250 gr kuzu kuşbaşı
    • 10-15 adet arpacık soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 1 çay bardağı konserve bezelye
    • 1 çay bardağı çiçek yağ
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 su bardağı su
    • Tuz

    Hazirlanisi
    Tencereya yağ konur, ısınınca et ve arpacık soğanı atılır. Et suyunu bırakıp çekince küp doğranmış havuç ve patates atılır. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salça, bezelye ve enginar eklenir. Tuz katılır ve sıcak su konur. Kapaklı olarak enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına enginar konur, oyuk kısmına et ve sebzeler doldurulur. Sıcak servis yapılır.

    Etli Enginar Tarifi 4


    Malzemeler

    • 300 gr kuşbaşı et
    • 4 enginar
    • 2 soğan
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 diş sarımsak
    • 2 demet maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 2 bardak et suyu
    • tuz
    • karabiber

    Hazirlanisi
    Soğan, sarımsak ve maydanoz incecik kıyılır. Tencereye koyulan zeytinyağında kavrulur. Etler ilâve edilir ve kuvvetli ateşte pembeleşinceye.kadar kavrulur. Bezelye, ayıklanıp dörde bölünmüş enginar, tuz, biber ve şeker ilâve edilir. 2 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu ya da su ilâve edilip, orta ateşte yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilip indirilir. Tabağa boşaltılır. Kenarına, üçgen şeklinde incecik dilinip tereyağında kızartılmış ekmekler dizilip sıcak sıcak servis yapılır.


    "Afiyet Olsun"
    12 Haziran 2013
    #1
  2. Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar Cevapları

soru sor

Etli Enginar Nasıl Pişirilir Etlı Engınar