Damar Sertliği,varis,kansızlık,koles terol

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, breakerturk üyesi tarafından 20 Şubat 2008 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Damar Sertliği,varis,kansızlık,koles terol. Beslenme hataları Kalbe zarar veren şeylerin devamlı ve fazla miktarlarda kullanılmasıdır. Başlıcaları şunlardır : Alkol : Kan damarlarının iç tabakasını... Aretioskleroz damar sertliği Damar Sertliği Aşıyla Önlenecek ...

  1. Beslenme hataları
    Kalbe zarar veren şeylerin devamlı ve fazla miktarlarda kullanılmasıdır. Başlıcaları şunlardır :
    Alkol : Kan damarlarının iç tabakasını eriterek, kanın damarlardan dokular arasına sızmasına yol açar.
    Alkoloidler : Başlıcaları çay, kahve, kakao ve sigaradır. Bunlar, kalp ve damarlar üzerinde çok fena etki yaparak, onları vakitsiz yıpratırlar. Sinir sistemini etkileyerek, kalbin ritmini bozarlar. Ayrıca, kandaki kolesterolün, damarların iç yüzeyine yapışmasına ve damarların daralmasına, dolayısıyla yüksek tansiyona ve damar sertliğine neden olurlar. Sigara, kanı zehirleyerek, kalbin daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla yorulmasına yol açar.
    Et ve mamülleri : Özellikle yağlı etler, kolesterol ihtiva ettikleri için zararlıdır. Kandaki üre miktarını artırarak, kalbin yorulmasına neden olurlar.
    Beyaz ekmek ve şeker : Bunlar, kanın katılaşmasına ve dolaşımın yavaşlamasına neden olurlar. Dolayısıyla kalbin daha çok zorlanmasına yol açarlar.

    Hava kirliliği
    Teneffüs edilen hava ne kadar kirli ise, kalp o kadar daha fazla çalışır ve yorulur.

    Sağlıksız yaşam koşulları
    Yemek, uyku ve dinlenme saatlerinin düzensiz oluşu, bedenen ve ruhen yıpratıcı yaşam koşulları kalbin yorulmasına ve vakitsiz yıpranmasına neden olur.

    Şişmanlık
    Kalbi yoran en önemli faktörlerden biridir. Şişmanlar, genellikle kısa ömürlü olurlar.

    Cinsel yaşam
    Cinsel yaşamın düzensizliği, vakitsiz gelen iktidarsızlık kişiyi ruhsal bunalıma iterek, sinirlerinin yıpranmasına yol açar. Bu da kalbi yorar ve yıpratır.

    hipertansiyon
    Sürekli yüksek tansiyondur. Yorgunluk, uykusuzluk, aşırı yeme, hızlı hareket gibi nedenlerle tansiyon yükselebilir. Ancak, sürekli değildir. Hipertansiyon ise kalbi idare eden sinir sisteminin aşırı hassaslaşmasından, ileri yaşlarda görülen damar sertliğinden, kanın katılaşmasından, böbrek rahatsızlığından (nefrit) ileri gelir. Hipertansiyonda kalp büyür ve felçlere neden olabilir.

    Belirtileri
    Sürekli baş ağrısı ve baş dönmesi
    Dengesizlik
    Görmede zayıflık ve gözler önünde sinekler uçuşması
    Çarpıntı
    Nefes darlığı
    Kulaklarda çınlama
    El ve ayakların sürekli üşümesi
    Bacaklarda sık sık kramplar
    Uykusuzluk
    Hafıza zatıflığı
    Geceleri ellerde karıncalanma

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler hipertansiyon tedavisinde iyi sonuç verirler :
    Sarmısak
    Alıç çayı
    Limon kürü
    Ökse çayı
    Zeytin yaprağı çayı

    sürekli düşük tansiyon
    Genellikle büyük iç kanamalardan veya sebebi bilinmeyen nedenlerden olabilir. Yetersiz beslenme, vitamin eksikliği, bazı ilaçların yan etkisi de tansiyonu düşürür.

    Belirtileri
    bitkinlik,
    baygınlık,
    el ve ayaklarda üşüme ve morluk,
    ayağa kalkınca baş dönmesi ve göz kararması,
    çabuk yorulma

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler tedavide iyi sonuç verirler :
    Isırganotu
    Adaçayı
    Mersin yaprağı
    Tarçın
    Badem
    Fındık
    Bal, polen, arı sütü
    Şalgam
    Kırmızı pancar

    kalp spazmı (anjin dö puatrin)
    Kalbi besleyen atardamarların kireçlenme ve kolesterol sonucunda daralması, böylece daha az kan geçebilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Yemeklerden sonra veya süratli yürüme, merdiven çıkma, soğuk hava teneffüs etme sırasında zaman zaman sol göğüste bir ağrı hissedilir. Bu ağrı sol omuza ve sol kola kadar yayılır ve hastaya nefes aldırtmaz. Daha çok erkeklerde görülür. Genellikle 5-10 dakika sürer. Kalp spazmının en önemli yanı, Enfarktüse yol açmasıdır.

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler tedavide iyi sonuç verirler :
    Alıç çayı
    Anason
    Kimyon

    enfarktüzÖnemli ve tehlikeli bir kalp rahatsızlığıdır. Fransa'da ölümlerin % 20'si enfarktüsten olmaktadır.
    Kalbin bir bölgesinin, oraya besin ve oksijen taşıyan atardamardaki bir pıhtı ile tıkanması sonucu aniden ölmesidir.

    Nedenleri
    Atardamar iltihabı
    Kanda pıhtılaşma
    Kolesterol veya kireçlenme sonucu atardamarın iç çeperinin daralması ve sertleşmesi
    Kalp spazmı

    Belirtileri
    Kalpte korkunç bir sancı ve sıkıntı
    Sol kolda sancı
    Bazen kusma ve geğirme
    Solgunluk ve gözün parlaklığını yitirmesi
    Tansiyon düşüklüğü

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler gerek krizden önce, gerekse kriz sırasında kullanılırsa tedavide iyi sonuç verirler :
    Alıç çiçeği ve meyvesi
    Dişotu
    Limonlu sarmısak

    mitral yetersizliğiMitral, kalbin sol bölümünde, sol kulakçık ile sol karıncık arasındaki kapaktır. Bu kapakçık, kalbin iç kısmının iltihaplanması sonucunda iltihaplanır, sonra kalınlaşıp sertleşir ve iyi kapanamaz. Hasta, 1-2 yıl pek birşey hissetmez. Sonra çarpıntı, nefes yetmezliği ve sık sık derin nefes alma ihtiyacı duyulur. Bu hastalı insanı öldürmez ama, yaşam hızını azaltır.
    Tedavisi için, kanı mikroplardan temizleyen baharatlar (taçın, karanfil, karabiber, zencefil, kekik) sık sık kullanılmalıdır. Ayrıca, yılda 2 kez, 10-15 günlük limonlu sarmısak kürü yapılmalıdır.

    damar sertliği
    Kanda biriken ve balmumu kıvamındaki kolesterol, damarların iç yüzeyini kaplar ve damar iç dokusunun sertleşmesine yol açar. Sertleşen damarlar kan nakli görevini yapamazlar ve çapları küçüldüğü için de kan basıncı artar ve tansiyon yükselir.

    Nedenleri
    Aşırı alkol
    Şişmanlık
    Damla (gut) hastalığı
    Şeker hastalığı
    Frengi
    Yanlış beslenme
    Sinir bozuklukları

    Belirtileri
    Belirtiler başlangıçta hafiftir, zira bu hastalık yavaş ve uzun sürede meydana gelir.

    Bedensel ve ruhsal çalışma gücünde azalma
    Gündüzleri bile uyuma ve uyuklama
    Zayıflık ve solgunluk
    Hafıza zayıflığı
    Çabuk yorulma ve kalp çarpıntısı
    Sık idrara çıkma

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler sürekli kullanılırlarsa tedavide iyi sonuç verirler :
    Bol kükürt ihtiva eden sarmısak, soğan, turp vb. yenmelidir.
    Zeytin yaprağı
    Zerdeçal
    Enginar yaprağı
    Servi tohumu
    Limon
    Elma

    varis
    Bacaklardaki toplardamarların bozulmasıdır.

    Nedenleri
    Hareketsizlik ya da yeterli hareket etmeme
    Sürekli ayakta kalma
    Çorap bağı, korse, sıkan ayakkabı gibi şeyler giyilmesi
    Aşırı ve yağlı şeyler yeme
    Hamilelik
    Aşırı alkol ve sigara

    Belirtileri
    Kalçalarda, bacak ve baldırlarda ağrılar
    Ayaklarda yanma ve makatta kaşıntı
    Ayak damarlarına şişmeler, siyah iplikler ve düğümler oluşur
    Bacaklar gülle gibi ağırlaşır
    Ayaklarda sürekli üşüme ve kısmi felç
    Bacak, baldır ve kalçada kramplar
    İleri aşamalarda, baldırlarda ödem, ekzama ve yaralar oluşur.
    Varis makatta olursa buna HEMOROİD adı verilir.

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler sürekli kullanılırlarsa tedavide iyi sonuç verirler :
    Sodalı ve şaplı banyolar
    Sık sık ve hızlı yürümek
    Zeytinyağı ile masaj
    Zulumba, üzerlik tohumu, nöbet şekeri karışımı
    Hemoroid için atkestanesi, civan perçemi, servi kozalağı, maydanoz ve patates lapaları

    kansızlık
    Genellikle, kandaki alyuvarların azalması şeklinde ortaya çıkar.

    Belirtileri
    Yüz daima solgundur
    El ve ayaklar daima üşür
    Kulaklarda sık sık çınlama olur
    Kalp çarpıntısı olur
    İştahsızlık, çabuk yorulma vs. gibi belirtiler görülür.

    Nedenleri
    Kanamalar (hemoroid, mide-barsak ve regl kanamaları gibi)
    Kan yapan organların yeterli çalışmaması (dalak, ilikler, karaciğer)
    Beslenmede yaşa göre yeterli demirin alınmaması

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler sürekli kullanılırlarsa tedavide iyi sonuç verirler :
    1 lt şaraba 1 yemek kaşığı öğütülmüş rezene tohumu katılır, 1 hafta sonra süzülerek, günde 5-6 tatlı kaşığı içilir.
    1 su bardağı siyah kuru üzüm + 8 bardak su + 1 yemek kaşığı pelin otu orta ateşte kaynatılır, soğuyunca süzülüp günde 3-4 bardak içilir.
    Kınakına şurubu içilmelidir.
    Enginar, yulaf ezmesi, kayısı, tere, erik, üzüm, maydanoz, havuç, ıspanak, mercimek ve soya bolca yenmelidir.

    kolasterol
    Kolesterol, tüm canlıların bünyesinde bulunan ve vücudumuzda özel görevleri olan ancak, kandaki oranı belli sınırları aşınca zararları görülen bir maddedir.
    Sağlıklı bir insanda kolesterol oranı, 100gr kanda 250mg'dır.
    Bilinen görevleri şunlardır :
    Deri altında, mikroplara karşı koruyucu bir baraj görevi yapar.
    Kanda, alyuvarları zararlı maddelere karşı korur ve bir nevi zırh görevi yapar.
    Sinir dokuları içerisinde, onların dayanıklı olmasını sağlar.
    Çeşitli dokularda su dengesini sağlar.

    Kolesterol dengesinin bozulma nedenleri
    Hayvani yağlardaki kolesterol, kullanılmış kolesteroldur ve işe yaramadığı gibi, kanda oranı artınca damarlarda tortu yapar.
    Vücutta kolesterol üreten ve kolesterolü dengeleyen organların iyi çalışmaması (böbrek üstü bezleri, yumurtalıklar, husyeler, tiroid bezesi, karaciğer, safra kesesi, barsaklar, akciğer, ciltteki ter bezesi)

    Neden olduğu rahatsızlıklar
    Kandaki nötr yağ oranının artması
    Vücutta yağ lekeleri oluşması
    Parmaklarda, omuzda, dizlerde ve kalçada yağ urları meydana gelir.
    Göz kapaklarında sarı lekeler oluşur ve gece körlüğü yapar. (tavuk karası)
    Siroz : Safra kanalının tıkanması, karaciğer ve dalağın şişmesi ve safra taşının oluşması
    Damar sertliği : Kanda biriken kolesterol kan damarlarının iç yüzeyine yapışır ve damar sertliğine yol açar.

    Belirtileri
    ciltte sarı lekeler,
    göz altında siyah halkalar,
    gözün beyaz kısmında sarı lekecikler,
    terin ve nefesin ağır kokması,
    ağızda acılık hissi,
    baş ağrısı ve başta ağırlık hissi,
    görme zayıflığı,
    baş dönmesi ve beyinde boşluk hissi,
    hazımsızlık ve iştahsızlık,
    genel yorgunluk ve ruhi bunalım,
    uykusuzluk,
    sol kolda ve kalp üzerinde zaman zaman ağrılar.

    Bitkilerle tedavi
    Aşağıdaki bitkiler sürekli kullanılırlarsa tedavide iyi sonuç verirler :
    Yemeklerde zeytinyağı, mısır, ayçiçeği, haşhaş ve aspir yağları kullanılmalıdır.
    Sarmısak (günde 2-4 diş, çiğ olarak yenmelidir)
    Enginar, soğan, pırasa, havuç, kereviz, soya fasulyesi, lahana, tere, maydanoz, turp bol yenmelidir.
    Kiraz, limon, çilek, elma, üzüm, şeftali, armut, muz gibi meyveler de yenebilir.
    Ardıç tohumu
    Mısır püskülü
    Zeytin yaprağı
    Zerdeçal
    20 Şubat 2008
    #1
  2. Damar Sertliği,varis,kansızlık,koles terol Cevapları

soru sor

Damar Sertliği,varis,kansızlık,koles terol

Alakalı Aramalar:

  1. varis terol