Çabuk Turşu Tarifi..!!

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 20 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Çabuk Turşu Tarifi..!!. Malzemeler 2 Su bardağı elma sirkesi 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı 125 gr havuç 125 gr yeşil... Karışık Turşu Tarifi..!! Turşu Tarifi ...

  1. Malzemeler


    2 Su bardağı elma sirkesi
    1 Çay kaşığı tuz
    1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
    1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
    125 gr havuç
    125 gr yeşil fasulye
    125 gr arpacık soğan
    125 gr yeşil ve kırmızı biber
    125 gr kereviz yaprağı ve kökü
    125 gr karnabahar
    3 Baş sarmısak
    1 Demet dereotu

    Hazırlanışı
    Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın.
    Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
    Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın.
    Tuz ve şekeri ilave edin.
    Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın.
    Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
    Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın.
    1 gün serin bir yerde bekletin.
    1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
    NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir.
    20 Ekim 2007
    #1
  2. Çabuk Turşu Tarifi..!! Cevapları

  3. paylasım ıcın sağol
    ellerınıze saglıkkk....
    10 Kasım 2007
    #2
soru sor

Çabuk Turşu Tarifi..!!