Antep Fıstığı ve Antep Fıstığının Faydaları Neye İyi Gelir Yararları Zararları

İsimli konu WH 'Şifalı Bitkiler' kategorisinde, Metallica üyesi tarafından 30 Mayıs 2012 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Antep Fıstığı ve Antep Fıstığının Faydaları Neye İyi Gelir Yararları Zararları. Canım şimdi antep fıstığı çekti ya. Şöyle tuzlu tuzlu antep fıstığı ne iyi olurdu dimi? İşte size antep fıstığı ve bu antep fıstığının yararları.... Antep fıstığı / Şam fıstığı ve Faydaları Antep Fıstığı Tarımı ve Tek. ...

  1. Canım şimdi antep fıstığı çekti ya. Şöyle tuzlu tuzlu antep fıstığı ne iyi olurdu dimi? İşte size antep fıstığı ve bu antep fıstığının yararları. Sağlığımıza antep fıstığı yararlı gelir mi sizce? Okuyun bakalım..

    antep fıstığı, antep fıstığının faydaları, antep fıstığının yararları, antep fıstığı nedir, antep fıstığı faydaları nelerdir, antep fıstığı yararları nelerdir, antep fıstığı faydaları hakkında, antep fıstığı hakkında

    [​IMG]

    Antep Fıstığı ve Faydaları



    • Latincesi : Pistacia vera, pistachio
    • Diğer İsmi : Şam Fıstığı
    • Yetiştirildiği Yerler : İran, Şam ve Gaziantep civarlarında yetişir.
    Antep Fıstığı Hakkında Botanik Bilgi: On metreye kadar yüksekliği olan bir ağaçtır. Antep fıstığı ağacının tepesi basık ve yuvarlaktır. Çok yaygın olarak antepfıstığının kurak,susuz ve diğer bitkilerin gelişemeyeceği yerde gelişebildiği bilinmektedir. Fakat yine de sulama yapılırsa meyvelerinin kalitesinde yükselme olmaktadır. Antepfıstığında meyveler bileşik salkımlar üzerinde bulunmaktadır. Antepfıstığı salkımlarında bulunan meyveler aynı zamanda olgunlaşmazlar.Olgunlaşma önce salkımın uç kısmında bulunan meyvelerde başlar.Genellikle ilk önce olgunlaşan meyveler hasat zamanından önce ağaç altına dökülürler. İç meyve rengi yeşildir. Yeşil içlilik aranılan bir özelliktir.

    Antep Fıstığın Hangi vitaminler bulunur: Vitamin E,B ve C kompleksince zengindir.

    Antep fıstığı meyvesi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı meyvelerle mukayese edildiğinde; protein bakımından %22.6, karbonhidrat bakımından %15.6 ve kalori değeri bakımından 3250 ile birinci, %54.5 yağ oranı bakımından fındıktan sonra ikinci sırayı almaktadır. Bu kadar yüksek besin değeri ve çerez olarak her yerde aranılan bir meyvedir.

    Antep Fıstığı (Pistacia vera): Adını, ülkemizde en çok yetiştiği yer olan Gaziantep'ten alan, antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişine denir. Besin değerleri ve kalorisi yüksek bir besin olan Antepfıstığı bol miktarda protein ve mineral barındırır. Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısından zengindir. Antep fıstığı üzerine yapılan araştırmalarda, Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, Doymamış yağ oranı yüksek bir besin olan antepfıstığı kolesterolü yükseltmez.

    Antep Fıstığının Faydaları


    Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmesini destekler. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.

    • Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser.
    • Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir.
    • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
    • Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
    • Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
    • Akciğeri iltihaplardan temizler.
    • Böbrek ve meshane kumlarını düşürür.
    • Devamlı yenirse azaları kuvvetlendirir.
    ...Antep Fıstığının Faydaları....


    1. Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
    2. 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
    3. Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
    4. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
    5. Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.
    6. Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
    7. 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür
    8. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
    9. Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
    10. Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
    11. Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
    12. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
    30 Mayıs 2012
    #1
  2. Antep Fıstığı ve Antep Fıstığının Faydaları Neye İyi Gelir Yararları Zararları Cevapları

soru sor

Antep Fıstığı ve Antep Fıstığının Faydaları Neye İyi Gelir Yararları Zararları

Alakalı Aramalar:

  1. antep fıstığının faydaları

    ,
  2. antep fıstığının faydaları ve zararları

    ,
  3. antep fıstığı faydaları nelerdir

    ,
  4. antep fıstığının faydaları nelerdir,
  5. antep fıstığı faydaları ve zararları,
  6. antep fıstığın faydaları nelerdir,
  7. antep fıstığı yararları ve zararları,
  8. antep fıstığı neye iyi gelir,
  9. antep fıstık faydaları nelerdir,
  10. antep fıstığı fayda ve zararları