2.Sınıf Matematik Soruları-26

İsimli konu WH 'Sınavlar' kategorisinde, ●ŚOП İKλZ● üyesi tarafından 29 Mart 2011 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: 2.Sınıf Matematik Soruları-26. 2.Sınıf Matematik Soruları-26 1- İki basamaklı sayıların en küçüğü ile, en büyüğü hangi sayılardır? A) 10-11 B)99-11... 2.Sınıf Matematik Soruları 2.Sınıf Matematik Soruları-2 ...

  1. 2.Sınıf Matematik Soruları-26




    1- İki basamaklı sayıların en küçüğü ile, en büyüğü hangi sayılardır?
    A) 10-11 B)99-11 C)10-99 D)11-99

    2- 4’er 4’er geri sayarken 32’den önce hangi sayı söylenmez?

    A) 30 B)28 C)24 D)20


    3- Emel’in babası 42, annesi 33, Emel’de 13 yaşındadır. Babasının yaşı Anne ile Emel’in yaşları toplamından ne kadar az olur?

    A) 9 B)20 C)29 D)4
    4- Ali 7 yaşındadır. Babası ise Ali’nin yaşının 3 katından 6 fazla yaştadır. Babasının yaşı kaçtır?

    A) 21 B)27 C)33 D)36

    5- (49 : 7) + 3 = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 11 B)12 C)10 D)13

    6- Aşağıdaki işlemlerin hangisi yanlıştır?

    A) 45 x 0 + 5= 5 B) 22 x 2 x 0=44 C) 33 x 3 - 9=90 D) 11 x 1 x 0=0


    8- 3 Karışı 51 cm olan bir öğrencinin 5 karışı kaç cm’dir?

    A) 90 B)85 C)80 D)75

    9- Bir sürüde 56 koyun ve koyunların ¾ ‘ü kadar keçi vardır. Sürüde kaç hayvan vardır?

    A) 98 B)42 C)14 D)100


    10- Sınıfımızdaki öğrencilerin 4/10 ‘u kız öğrencidir. Kız öğrenciler 16 kişi olduğuna göre, erkek öğrenciler kız öğrencilerden kaç fazladır?

    A)40 B)24 C)4 D)8


    CEVAP ANAHTARI


    1-C/ 2-A/ 3-D/ 4-B/ 5-C/ 6-B/ 7-C/ 8-B/ 9-A/ 10-D
    29 Mart 2011
    #1
  2. 2.Sınıf Matematik Soruları-26 Cevapları

soru sor

2.Sınıf Matematik Soruları-26