birkaç fıkra Komutan sorar;
- Söyle bakalım Temel, cephanelikönünde nöbet tutuyorsun, birden cephanelik infilak etti, ne yaparsın?
- herkesin duyması içun havaya bi el ateş ederum komitanum
Yağmurlu bi günde Nasrettin Hoca pencereden dışarı bakarken komşusunun koşa koşa yağmurdan kaçtığını görür ve pencereyi açar:
- Hey Ahmet Efendi, birde hacı olacaksın rahmetten kaçılırmı?, der.
Zavallı adam eli mahkum sırılsıklam olur. Ertesi gün hocanın komşusu hocayı yağmurdan kaçarken görür ve hocaya bir ders vermek ister:
- Hoca Hoca dün bana diyodun bugün sen neden rahmetten kaçıyorsun, der.
Hoca hiç durmadan yoluna devam eder ve komşusuna şöyle der:
- Ben rahmetten kaçmıyorum sadece Allah'ın rahmetine basmamak için çabalıyorum, der
Türkiye'nin tarihi bölgeleriden birine bir otobüs dolusu Alman turist gelmiş. Başkalarında ise o bölgeye ilk defa gelen Türk rehber varmış.turisler iyice gezip turu bitirdikten sonra tuvalet ihtiyaçları olduğunu söylemişler rehbere. Rehber de onları ilçe merkezindeki halk tuvaletine götürmüş. Turistler sırayla içeriye giriyorlar ve her çıkanın suratında bir mutluluk okunuyormuş. Bir tanesi rehbere:
- Siz Türkler rahatınıza çok düşkün insanlarsınız, çok rahat bir tuvalet yapmışsınız.
Deyince rehber merakla tuvalete girip bakmış. Normal alaturka bi tuvalet. Bir anlam verememiş ve aynı turiste yaklaşıp tuvaletin neyini rahat bulduğunu sormuş. Cevap ise şöyle olmuş:
- Bizim tuvaletlere tüner gibi otururuz, sizin tuvalete oturup ayaklarımızı uzatabiliyoruz, yanlarda dirseklerimizi koyabilmemiz için yer yapmışsınız çok rahat çok...
Bir sergide ünlü romancı, ressam arkadaşına:
''Kutlarım sergi açılışına baknlar gelmiş'' der
Bunun üzerine Ressam:
''Ne önemi var ki , bakanlar geleceğine, keşke birazda alanlar gelseydi.'' der
Ula Temel der Dursun '' bir öğünde kaç hamsi yersin?''
Temel cevap verir: ''elli''
pekala der Dursun, oruçlu iken kaç tane yersin?
- Yüz tane
Dursun hayır der. oruçlu iken bir tane yersin orucun bozulur. Diğer doksan dokuzunu oruçsuz olarak yersin.
Espri Temel'in hoşuna gider. Bu espriyi hemen bir arkadaşına satması gerekir. Bir arkadaşı ile karşılaşır.
Ula söyle bana der. Bir öğünde kaç hamsi yersin?
Arkadaşı cevaplar ''yirmi tane.''
Temel ''tüh be'' der.''Espriyi kaçırdın. Yüz tane deseydin sana güzel bi espri yapacaktım.''
Vurdumduymaz bir adamın evi yanmış. Komşusu koşarak yanına gelmiş.
''koş efendi, evin yanıyor.''
Adam sakince cevap vermiş:
''Ev işlerine karım bakıyor.''
Kayseri'linin biri ile istanbul'lu Sultan ahmet Camiiönündeki kuşları görmüşler ve bizim kayseri'li aaa guşlarabak demiş yanındaki istanbul'lu daonlar guş değil kuş demiş ve adam söyle bir bakmış:
- Emmede guşa benziyo demiş.
Bir matematikçi, Bir fizikçi ve bir mühendise bir kırmızı top verip bunun hacmini nasıl bulacaklarını sormuşlar.
Matemetikçi, bir mezura ile etrafını ölçüp formülle yarıçapını hesapladıktan sonra diğer bir formulle yarıçapından hacmini bulacağını bulacağını söylemiş.
Fizikçi ise topu suya batırıpyer değiştiren suyun hacmini ölçerek topunhacmini bulabileceğini söylemiş.
Top son olarak mühendisin eline verilmiş, mühendis topu şöyle biraz çevirip bakmış ve sonra:
''Bana kırmızı toplar kataloğunu bulun'' demiş. umarım beğenmişinizdir |