12-09-2007, 03:40 PM
|
|
| | ::: SeVmEk ::: 
Böyledir sevmek
Agaçlar yeşeriyordu uzaktan ve gökyüzü de gülümsüyordu. Yüzünde yalnızlıgın bir kopuklugu vardı, belki de bu yüzden belki de bu bakıştan kalmıştı gözlerim sende.
Yalnızlıgın bitişini başlatmak için bir olmaktan çok biz olmayı istedigim için, sebepsiz bir sevgiyi açı a çıkarmak için sevmiştim.
Zamanla biter ve geçer sanıyordum aramızdaki bu uzaklık ve geçti; her şey gözlerini uzaklı ına bakıyordu tutulmuş bir yelkenlinin dalgalarla savaşı gibi hep sana kavuşabilme tutkusuyla. İşte böyleydi sevmek birini, düşünmek hatırında tutmak, aklında tutmak ve kalbinde. Elinden tutup gözlerine bakmak derinlere kimselerin göremedi ini görmek kimselerin söyleyemedi ini söylemek, her geçen günün sancısıyla onu beklemek.
Sevmek işte birini biz olmak için, o sıcak bakışı hissetmek teninde güldü mü gülmek a ladı mı a lamak. Hızlı akan zamanın kısa aralarında onunla olmak onu onla paylaşmak, bilmedi imizi ö reniriz onunla duymadı ımızı duyarız sanki dünya bir başkadır gözümüzde onun yanı cennet olur onsuz her an cehennem içimizde.
İşte böyledir sevmek kalp atınca âşık olmak sebepsizce kendine kızmak ve gitmek bilmedi in bir yerlere kimsenin olmadı ı bir ada yanına onu da almak, sessiz ve huzurlu gidemesekte aklımızın ucunda bir hayal olur. Varlı ı bir gün yoklu u her gün korkutur. Onu bir çiçe e benzetirsin bir güle eşi yoktur çoktur ama eşi yoktur onun tek eşi sen olursun sevdi in olur sevgilin olur o senin her şeyin olur. inciltin mi onu affetmesi zor olur kızmaz kızamaz sana ama affetmesi zor olur de erini bil ister senin ne kadar sevdi ini görmek ister. Dünya artık durmuştur ama senin başın dönüyordur sevmek işte birini delice tutkuyla aşkla ba lı kalmak bir olmak tan çok biz olmak yanında olmak istersin sevmek sevilmek, gözlerinde bir gülümseme buluyorsan kendini onun yanında güvende buluyorsan elini tuttu unda kalbin de bir söz beliriyorsa nefret etsen de kıramıyorsan sevda aşk dedi ini onda buluyorsan en kötüsü ayrıldın mı ölmek istiyorsan unutmak için de il unutmamak için seviyorsan sen sende de il ondasın sen artık kalbinde bir de il iki kişi taşıyorsundur o olsa da olmasa da bunun adına aşk diyorsun sen onu seviyorsun işte böyledir sevmek birini ne onunla ne onsuz de erini bil sevginin sevgilinin…
Sen yine gidiyordun ben yine arkandan sessizce izledim anladım artık ne seninle oluyordu nede sensiz, varlı ın yüzümü güldürüyor ama yoklu un içimi kanatıyordu yoksa bunun adı aşk mıydı? İşte böyledir sevmek seni varlı ını alıştı ım kadar yoklu una alışamamak. Tutsak bir kalpte bir kişi yerine iki kişiyi düşünmek bahar geliyor ve ben iki şeyi düşünüyorum bir ben bir de bendeki sen… |
|
| |