Aşk & Sevgi kategorisinde ve Şiirler forumunda bulunan Kemal Tahir'e Mektup konusunu görüntülemektesiniz.KEMAL TAHIR'E MEKTUP «Malatya» diyorum, senin çatik kaslarindan baska bir sey gelmiyor aklima. Bursa'da kaplicalar Amasya'da elma Diyarbakir'da karpuz ve ...
| |||||||
| Sitemap | Liseler | HaritaG | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| KEMAL TAHIR'E MEKTUP «Malatya» diyorum, senin çatik kaslarindan baska bir sey gelmiyor aklima. Bursa'da kaplicalar Amasya'da elma Diyarbakir'da karpuz ve akrep. fakat senin oranin, Malatya'nin nesi meshurdur, yemislerinden ve böceklerinden hangisi, suyu mu, havasi mi? Düsün ki hapisanesi hakkinda bile fikrim yok. Yalniz : bir oda, bir tek penceresi var : çok yüksek olan tavana yakin. Sen ordasin dar ve uzun bir kavanozda küçük bir balik gibi... Tesbihim hosuna gitmeyebilir. Hele bu günlerde kendini kafeste arslana benzetiyorsundur. Haklisin Kemal Tahir, emin ol ben de öyle, muhakkak ki arslaniz, saka etmiyorum hattâ daha dehsetli bir sey : insaniz... Hem de hangi tarihte, hangi siniftan, malum... Lâkin demir kafesle kavanoz bahsinde is degismiyor, ikisi de bir, hele bu günlerde... — Bunu içerde rahat ve masun yatan bilir — ... Hele bu günlerde, Sariyerli Emin Beyin fikralarina gülmek, sevgili kitaplarin ve domatesin lezzeti, tahtakurularina ragmen uyku — günde üç tatli kasigi Adonille de olsa — ve Tahir'in oglu Kemal hattâ mektup gelmesi senden ve hattâ ses duymak, dokunmak, görebilmek havanin isigini, karima olan askimdan baska nefsimin herhangi bir rahatligini affedemiyorum... Farti-hassasiyet? Degil. Dögüsememek, bir mavzer kursunu kadar olsun bilfiil dogrudan dogruya... Ancak kavgada vurulan aci duymaz ve kavga edebilmek hürriyetidir en mühimi hürriyetlerin. Içerim yaniyor, Kemal, disarim serin... Anliyorsun ya, zaten ettigim lâf bizim lâflarimizin herhangi biri : çok konusulmus, ve konusulmakta olan... Simdi kim bilir kaç yerde, kaç insan, dizlerinde âtil ve çaresiz yatan ellerine küfredip aciyarak bu lâflari ediyor... Anliyorsun ya, zarar yok, ben anlatacagim yine!... Elden hiçbir sey gelmedigi zaman konusup anlatmanin alçak tesellisi? Belki evet, belki hayir... Hayir öyle degil. Hangi teselli birak be dinini seversen birak... Bu, düpedüz, basin önde, oldugun yerde dolanarak kükremek, bögürüp bagirmak, Kemal... 1941, Sonbahar.. Nazım Hikmet Ran | |
| Seçenekler | |
| |
Aşk & Sevgi kategorisinde ve Şiirler forumunda bulunan Kemal Tahir'e Mektup konusunu görüntülemektesiniz.KEMAL TAHIR'E MEKTUP «Malatya» diyorum, senin çatik kaslarindan baska bir sey gelmiyor aklima. Bursa'da kaplicalar Amasya'da elma Diyarbakir'da karpuz ve ...
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Mustafa Kemal | ProOf | Türkiye ve Ulu Önder Atatürk | 1 | 08-19-2008 01:26 PM |
| Kemal Sunal | spartakus | Sanat | 2 | 04-19-2008 01:54 PM |
| Namık KEMAL | cagoooo | Kitap Özetleri | 0 | 12-01-2007 04:18 PM |
| kemal sunall | Xb!z! | Komik Videolar | 7 | 08-21-2007 09:03 PM |
| kemal sunal | manciko | Komik Şeyler | 7 | 06-27-2006 05:25 PM |