Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Dünyanın ismi en zor söylenen gölü konusunu görüntülemektesiniz.Dünyanın ismi en zor söylenen gölü ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ...
| |||||||
| Sitemap | Liseler | HaritaG | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| Dünyanın ismi en zor söylenen gölü ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız. Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan "Chargoggagoggmanchauggagoggch aubunagungamaugg " gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş. İsminde 15 "g" harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış. 15 "g" harfinden sadece ikisinin isimden çıkarılması girişimleri 1949'daki kampanyayla engellenmiş. "Telaffuz sorunu" nedeniyle pek çok kişinin "Webster" gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggch aubunagungamaugg"un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, "Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın" anlamına geldiği iddia ediliyor. Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında "en uzun göl ismi" kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor. Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki "krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug"a ait olduğu bildiriliyor | |
| | #2 |
| anlamı güzelde dee.. işte çok uzun ve anlamsız bize göre | |
| | #3 |
| Evet İnsan Birak SÖlemeyi Okuyamiyor Bİle | |
| | #4 |
| chargo yapsınlar madem öyle allh allah dert bulamamıslar ya . bende kızımın adını "asdasdasd" koyucaktım vazcaydım | |
| | #5 |
| Bunu Ne Yaaa ![]() ![]() : | |
| | #6 |
| Rekorlar Kİtabina GİrmİŞ | |
| | #7 |
| efet anlamı güzel ![]() | |
| | #8 |
| soylemek neala ben zor okudum ... ![]() | |
| | #9 |
| TeŞekkÜrler Arkadaslar | |
| | #10 |
| teşekkürler.. | |
| | #11 |
| maşallah 3-4 tane gölün ismi eder ![]() | |
| | #12 |
| söyleyemem zaten doğru düzgün bile okuyamadım | |
| | #13 |
| o ne ya okurken bile yoruldum ![]() | |
| | #14 |
| niye bence gayet guzel ![]() | |
| | #15 |
mübarek kompozisyon | |
| | #16 |
| adamlar ne kadar harf varsa koymuşlar... paylaşım için teşekkürler... ![]() | |
| | #17 |
| ben o ismi söylerken yarıda yorulur bırakırım herhalde........ | |
| | #18 |
| bence çok anlamlı amerika laneti zaten kızılderelıler soykırım yapmıştır soyları bitene kadar hepsini oldürmüştür kızıldereli ta ozamanlar demiş herkez yerini yurdunu bilsin adamcaz daha nedesin | |
| | #19 |
| ilginç paylaşım için sağol | |
| | #20 |
| Buna Benzer Bİr Kac İsİm Daha VarmiŞ | |
| Etiketler: massachusetts göl, nipmuck kızılderilileri, zor bulunan isim |
| Seçenekler | |
| |
Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Dünyanın ismi en zor söylenen gölü konusunu görüntülemektesiniz.Dünyanın ismi en zor söylenen gölü ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ...
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| İşte dünyanın en hızlı gölü | AZAZİL | Spor Videoları | 3 | 08-20-2007 04:42 PM |
| Bu mu Tuz Gölü? | LogarDanger | WH Haber Bülteni | 1 | 01-16-2007 04:43 PM |
| En çok söylenen yalanlar... | LogarDanger | Komik Şeyler | 7 | 11-01-2006 07:55 PM |
| Van Gölü Canavarı... | LogarDanger | Komik Video Linkleri | 1 | 10-29-2006 10:31 AM |
| Dünyanın en çok söylenen şarkısı hangisidir? | esraaa.06 | Gereksiz Mesajlar | 25 | 03-21-2006 04:33 PM |