Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

DİNİ HİKAYELER-3 (Ağlayan Komutan)

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan DİNİ HİKAYELER-3 (Ağlayan Komutan) konusunu görüntülemektesiniz.Ağlayan Komutan Mehmet Akif anlatıyor: “Her sabah Sultanahmed Câmiine erkenden giden bir zât vardı. Mihrâbın bir kenarında saçı-sakalı bembeyaz olmuş ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah DİNİ HİKAYELER-3 (Ağlayan Komutan)

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 05-01-2006, 06:27 PM  

Ağlayan Komutan

Mehmet Akif anlatıyor:

“Her sabah Sultanahmed Câmiine erkenden giden bir zât vardı. Mihrâbın bir kenarında saçı-sakalı bembeyaz olmuş bu ihtiyar adam, ümitsiz bir şekilde durmadan ağlıyordu. Niyâhet bir gün yanına sokuldum:

— Muhterem, dedim. Allah’ın rahmetinden bu kadar ümitsizlik olur mu? Niye bu kadar ağlıyorsun? Bana:

— Beni konuşturma. Kalbim duracak, dedi.

Çok ısrar edince anlattı:

— Ben Abdülhamid devrinde bir binbaşı idim. Anam-babam vefât edince sadârete bir dilekçe gönderdim. Dedim ki “Mallarımız, gayrimenkullerimiz var. Bunların bir nezâretçiye ihtiyacı vardır. Kabul buyurulursa istifa etmek istiyorum”.

Sadâret benim dilekçemi padişaha göndermiş. Bana doğrudan doğruya hünkârdan bir yazı geldi. “İstifa kabul edilmedi” deniyordu.

Ben bir daha gönderdim. Yine aynı cevap geldi.

Bizzat huzura çıkıp şifâhi görüşmek istedim. Ben o cehâlet ile padişahın huzuruna çıktım:

— Sultanım, istifamın kabulünü istirham edeceğim. Durumumuz budur, dedim. Derin derin biraz düşündü. İstifa etmemi istemiyordu. Yüzünden belli idi. Isrârıma da dayanamadı. Öfkeli bir edâyla, elinin tersi ile:

— Haydi! İstifa ettirdik seni, dedi.

Ben dönüp işimin başına geldim.

Gece mânâ âleminde orduların teftiş edildiğini gördüm. Rasûllüllah Efendimiz (s.a.v.) Yıldız Sarayı’nın önünde duruyordu. Bütün Türk ordusunu teftiş ediyordu. Osmanlı padişahlarının ileri gelenleri orada idi. Abdülhamid edeple Fahri Kâinat Efendimiz’in arkasında duruyordu.

Derken benim birliğim geldi. Başında kumandan olmadığı için darmadağınıktı.

— Nerede bunun kumandanı? Diye sordular

— Ya Rasûllallah çok ısrar etti. İstifa ettirdik, dedi. Rasûllüllah (s.a.v.) da:

— Senin istifa ettirdiğini biz de istifa ettirdik, buyurdular.

Ben ağlamıyayım da kim ağlasın?..

Alt 05-01-2006, 07:58 PM  

yorum yok

Alt 08-30-2006, 12:13 AM  

yazık olmuş yaa

Alt 08-31-2006, 01:15 AM  

tabi iyi düsünmek gerek

Alt 09-01-2006, 12:53 AM  

arkadaşlar o istifadan ALLAH korusun yaaa

Etiketler: ,

Seçenekler

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan DİNİ HİKAYELER-3 (Ağlayan Komutan) konusunu görüntülemektesiniz.Ağlayan Komutan Mehmet Akif anlatıyor: “Her sabah Sultanahmed Câmiine erkenden giden bir zât vardı. Mihrâbın bir kenarında saçı-sakalı bembeyaz olmuş ...

DİNİ HİKAYELER-3 (Ağlayan Komutan) konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ağlayan hastalar ∂αяк_αηgєℓ Komik Fıkralar 8 04-03-2008 07:34 PM
Kamerayı görünce ağlayan hacı amcamız :)) RocKmaNia Komik Video Linkleri 0 11-12-2006 10:35 PM
DİNİ HİKAYELER-1 (ÇOBAN VE AĞAÇ) ensevgiliye Genel Sohbet 5 10-07-2006 12:25 AM
DİNİ HİKAYELER-2 (Baba Hakkının Önemi) ensevgiliye Genel Sohbet 6 09-01-2006 01:03 AM
PKK'yı bitirecek tek komutan By_CaaaNN Sağlık - Yaşam 0 08-19-2006 02:23 PM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:57 AM .