Güzel Bir Kıssa
Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceðinin miktarını sorar. Karınca da,
- "Bir buðday tanesi yerim" diye cevap verir.
Cevabýn doðru olup olmadýðýn&ya cute; kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber a.s) karýncayý bir þiþeye koyar. Yanýna da bir buðday tanesi koyarak hava alacak þekilde þiþeyi kapatýr. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca þiþeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıþtır. Kendi kendine meraklanır.
Acaba neden yemedi?
Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buðday tanesini tamamen neden yemediðini sorar. Karýnca da, "Daha önce benim yiyeceðimi yüce Allah(c.c) verirdi. Ben de O' na güvenerek bir buðday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu iþi sen üzerine alınca doðrusu nihayet bu aciz bir insandýr diye sana pek güvenemedim.Belki beni unutup yiyeceðimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceðimin yarısını yiyerek,diğer yarısınýı da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi. Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmasın... |