Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus "

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus " konusunu görüntülemektesiniz.HER YIL KÂRININ BÜYÜK BİR KISMINI SİYONİST İSRAİLE BAĞIŞLAYAN MİCROSOFT FİRMASININ İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS 9X/XP/VİSTA ÇÖPE ATILIYOR!!! TUBİTAKIN ÜRETTİĞİ Yüzde ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus "

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 11-08-2007, 07:00 PM  
Arrow Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus "

HER YIL KÂRININ BÜYÜK BİR KISMINI SİYONİST İSRAİLE BAĞIŞLAYAN MİCROSOFT FİRMASININ İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS 9X/XP/VİSTA ÇÖPE ATILIYOR!!! TUBİTAKIN ÜRETTİĞİ Yüzde yüz yerli ve güvenli "PARDUS" İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ.
UNUTMAYALIM PKK'NIN ARKASINDA SİYONİST İSRAİL VARDIR. FİLİSTİNDE HERGÜN ONLARCA MÜSLÜMANI KATLEDEN VE SAKAT BIRAKAN YİNE SİYONİST İSRAİLDİR. ABD'NİN IRAKI İŞGAL ETMESİ YİNE SİYONİST İSRAİL'İN ÇIKARLARI İÇİNDİR... KISACA DÜNYA BARIŞININ VE İNSANLIĞIN DÜŞMANI TERÖRİST DEVLET SİYONİST İSRAİLDİR. GÜN ŞEYTANLARI TAŞLAMA VAKTİDİR!!!!

TÜBİTAK, geliştirdiği ücretsiz bilgisayar işletim sistemi olan ve adını nesli tükenmiş "Anadolu Parsı"ndan alan Pardus'un yeni sürüm hazırlıklarını sürdürüyor.

TÜBİTAK'ın geliştirdiği ücretsiz bilgisayar işletim sistemi Pardus'un 2008 sürümü için hazırlıkların sürdüğü bildirildi. İşletim sistemini geliştiren ekibin başkanı TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman, 2003 yılı başında başlatılan "e-dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında geliştirilen Pardus'un, bilgisayar yazılımlarında dışa bağımlılığın azaltılması, kişisel ve kurumsal güvenliğin artırılmasını amaçladığını kaydetti.
Pardus'un, RTÜK'ün yayın arşivleme sistemlerinde kullanıldığını, Milli Savunma Bakanlığının Türkiye genelinde askeralma dairelerindeki 4 binden fazla bilgisayarda kullanımının ise yakında devreye gireceğini ifade eden Tekman, "Bireysel kullanıcıların sayısı ise 50 bin civarında. 2007'nin ikinci yarısında kurumsal kullanıcı sayısını artırmaya çok çalışmadık. Beklentimiz, ASAL gibi büyük kuruluşların Pardus'u kullanmaya başlaması ve bir örnek oluşturur hale gelmesi" dedi.

Gelecek 5-6 ayda, Pardus'la ilgili yazılım ya da hizmet sağlayan çeşitli çözüm ortaklarının ortaya çıkacağını kaydeden Tekman, şunları kaydetti: "Şu anda çok yeni olduğu için bunların hangi konularda gerçekleşeceğini söylemek zor. Ancak, çözüm ortaklarının ortaya çıkması, projenin başından beri amaçlarımızdan biri. Pardus'la ilgili her şeyi TÜBİTAK'ın yapmasından çok, birçok kurum ve gönüllünün bilgi alışverişi içinde olması ve katkı sağlamasını istedik. Bu beklentilerimiz gerçekleşmeye başladı."

2008 "Pardus"un yılı olacak
Tekman, 2008 sürümünde, Windows gibi başka bir işletim sistemine sahip kullanıcıların, çeşitli ayarlar ve özellikleri aktarabilmesi için bir "göç aracı" hazırladıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Erkan Tekman, 3 ayda bir güncel sürümü çıkarılan ve adını soyu tükenmiş "Anadolu Parsı''ndan alan Pardus'un şu anda "2007.2" sürümünün kullanımda olduğunu, Kasım ayında "2007.3 " sürümünü çıkaracaklarını belirterek, "Bu sürüm, 2007.2 sürümünden beri yaptığımız güncelleştirmeleri içerecek. Ancak asıl hazırlığımızı, 2008'in ilk çeyreğinde çıkaracağımız sürüm için yürütüyoruz" dedi. 2008 sürümüyle ilgili kampanyayı yakında başlatacaklarını ifade eden Tekman, bu sürümle hem bireysel hem de kurumsal alanda ilgi uyandıracaklarını vurguladı.

Söz konusu araçla, MSN'deki adres defteri, internet tarayıcıdaki sık kullanılanlar gibi çeşitli bilgi ve ayarlar, Pardus'a otomatik olarak aktarılacak. Kullanıcı Pardus'u kurduğunda, eski işletim sistemindeki duvar kağıdıyla karşılanacak, anında msn hesaplarını kullanır hale gelecek."

Alt 11-09-2007, 10:59 AM  
Standart Ce: Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus "

paylaşım için sağol

Alt 11-09-2007, 11:55 AM  

İyi diyosunda ben denedim,çok tuhaf geldi,uyumsuzluklar can sıktı tekrar önceki işletim sistemine döndüm.Fakat uyumsuzluklar aşılırsa alışacağız mutlaka...

Alt 11-09-2007, 05:50 PM  

paylaşım için saol....

Seçenekler

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus " konusunu görüntülemektesiniz.HER YIL KÂRININ BÜYÜK BİR KISMINI SİYONİST İSRAİLE BAĞIŞLAYAN MİCROSOFT FİRMASININ İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS 9X/XP/VİSTA ÇÖPE ATILIYOR!!! TUBİTAKIN ÜRETTİĞİ Yüzde ...

Microsoft'a pardon!.. Türkiye'ye " Pardus " konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
""""Atatürk'ün Ingiliz Kumandana Cevabı""""" cadawra Türkiye ve Ulu Önder Atatürk 35 07-02-2008 03:16 AM
""sen Uyurken GİdeceĞİm Bunu BaŞka Yok Çaresİ"" halitgfb Aşk & Sevgi 7 11-22-2007 10:29 PM
Erdoğan'dan "irtica" ve "laiklik" çıkışı ustamcan WH Haber Bülteni 4 10-21-2007 02:24 PM
"Bakın Bülent Bey, pardon Bülent Hanım" Orhan Gencebay'dan canlı yayın gafı!!! Shady08 Magazin 0 12-04-2006 09:41 AM
"armagedon" ve "evanjelizm" nedir? deerwish Genel Sohbet 2 11-11-2006 09:17 PM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:50 AM .