Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

İtalya; 'Başörtüsüne evet!'

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan İtalya; 'Başörtüsüne evet!' konusunu görüntülemektesiniz.İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, başörtüsünün yasaklanması gerektiği yönündeki düşünceleri doğru bulmadığını söyledi. Amato, La Stampa gazetesine verdiği demeçte, "Başörtüsüne ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah İtalya; 'Başörtüsüne evet!'

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 09-28-2007, 01:31 AM  
Standart İtalya; 'Başörtüsüne evet!'

İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, başörtüsünün yasaklanması gerektiği yönündeki düşünceleri doğru bulmadığını söyledi.
Amato, La Stampa gazetesine verdiği demeçte, "Başörtüsüne evet. Rahibeler de başörtüsü kullanıyor. Sadece Müslüman kadınlar için başörtüsü yasağı koymak söz konusu olamaz" dedi.
Bu haberi YÖK Başkanı, CHP Genel Başkanı ve Süheyl Batum acaba okudular mı? Avrupa Birliği üyesi ülkenin birinin içişleri bakanı başörtüsü yasaklanamaz diyor. Hani başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakmak hukuken mümkün değildi?
İki kararı ( Şahin ve Dahlap) çok kısır şekilde yorumlayıp başörtüsüne özgürlüğün yasal olarak mümkün olmadığını ileri sürerek ortalığı ayağa kaldırmaya çalışanlara cevap bir AB üyesi ülkenin içişleri bakanından geliyor. Şimdi zatı muhteremler ne diyecekler? Demek Avrupa’da böyle bir yasak yok. Buyurun buradan yakın.
İlim ve siyaset erbabının böyle tek taraflı yorumları gerçekten üzücü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını genel durumu hesaba katmadan bağlayıcı kararlar olarak görmek son derece yanlıştır. Leyla Şahin ve Dahlap kararlarını başörtüsü yasağına hukuki dayanak saymak tam bir komedidir. Leyla Şahin ve Dahlap kararlarını ileri sürenler İngiliz Hukukunda Sihler lehine yapılan istisnai değişikliği neden görmezden gelirler? Bu konuyu defalarca yazdım, her halde yazmaya da devam edeceğim. Sih dinine mensup birine İngiliz Trafik polisleri kasksız motosiklet kullandığı gerekçesiyle ceza yazarlar. Sih dinine mensup kişi inancı gereği başındaki türbanı çıkaramayacağını ileri sürerse de ceza almaktan kurtulamaz. Sih dinine mensup kişi İngiltere’de açtığı her davayı kaybeder. Avrupa İnsan Hakları Komisyonuna baş vurur. Oradan da bir sonuç alamaz. Bu esnada İngiliz Parlamentosu toplanarak örnek bir karar verir: Sih dinine mensup kişiler kasksız motosiklet kullanabilirler. Bir yıl sonra Sih dinine mensup kişiler için inşaatlarda da kasksız dolaşma hakkı tanınır.
Avrupa İnsan Hakları Komisyonuna rağmen İngiliz Hukuku böyle bir düzenleme yapar. Bu uygulama gayri meşru mudur? Veya laikliğin çiğnenmesi midir?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yetki ve görev alanının bazı hukuk ve siyaset adamlarınca bilinmemesi biraz garip değil mi?
Medeniyetler beşiği bu topraklarda bir İtalyan Bakandan demokrasi ve hukuk dersi almak benim zoruma gidiyor.
Yine de TEBRİKLER Sayın Bakan!!!

Haber-Yorum: Ahmet Hamdı Ayan

Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg amato.jpg (4.2 KB (Kilobyte), 1x kez indirilmiştir)

Alt 09-28-2007, 09:20 AM  
Standart Ce: İtalya; 'Başörtüsüne evet!'

aynen yaaa tebriklerr bizdee geri kafalılar olduktan sonraaa zorr

Alt 09-28-2007, 10:58 AM  

katılıyor ve destekliyorum.
tşkkr paylaşım için....

Alt 09-28-2007, 11:11 AM  

Bu konuda fikrimi söylemek istedim. Bizim üniversitede başörtüsü yasak değil. Başörtülü öğrenciler rahat rahat derslere ve sınavlara girebiliyorlar. Demekki başörtülü eğitim vermek mümkünmüş.

Alt 09-28-2007, 04:16 PM  

walla bravo
basortusu serbest birakilsiiiiinn

Alt 09-28-2007, 07:22 PM  
FWA

:appl: Takdir ediyorum :appl:

Alt 09-29-2007, 03:49 PM  

masus bu basortu oyununu atıolar onumuze watan elden gıdıo mıllet bunun kawgasını yapıo hadı halletsın akp anayasyla ıstedıı gıbı oynuo halletsın bunuda...ama yapmaz ozamn sıkısınca neye baswurcak kendı sılahını yokedermı

Alt 09-29-2007, 07:19 PM  

yapılması gereken doğrulardan biride buydu...ülkemizdede bu tamamen gerçekleşse çok daha güzel olurdu bence...paylaşım için teşekkürler..

Alt 09-30-2007, 01:08 AM  

Yorumlarınızdan dolayı ben Teşekkürederim...

Alt 09-30-2007, 02:56 PM  

Elin gavuru baş örtsüne ewet diyo bu yavşaklar hala çözemedi

Alt 11-21-2007, 09:59 PM  

merak etme tayyip şeriatçi, elinden geleni yapar sınırları zorlar..anayasa ilede oynar kendi kendine bakalım nereye kadar

Alt 11-22-2007, 04:35 PM  

maşallah etmediğiniz hakaret kalmamış

Alt 11-22-2007, 04:39 PM  

katılıyor ve destekliyorum.
tşkkr paylaşım için....

Alt 11-23-2007, 10:16 AM  

Ben demokrasiden yanayım. Kimsenin kıyafetine karışılmamalı. Bu bağlamda isteyen başörtüsüde takabilmeli ve eğitiminide bu şekilde tamamlayabilmeli.

Seçenekler

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan İtalya; 'Başörtüsüne evet!' konusunu görüntülemektesiniz.İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, başörtüsünün yasaklanması gerektiği yönündeki düşünceleri doğru bulmadığını söyledi. Amato, La Stampa gazetesine verdiği demeçte, "Başörtüsüne ...

İtalya; 'Başörtüsüne evet!' konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalya, Saddam'ın idamına karşı ! Shady08 Dünya 0 12-27-2006 08:30 AM
En kirli kentleri İtalya'da! NuKeBoY Genel Sohbet 1 10-07-2006 12:42 AM
ASLAN'DA YENİ ROTA İTALYA!.. romeo6 Galatasaray 4 08-12-2006 11:19 AM
Ümitlerimiz İtalya'ya salonu dar etti Vince Spor Genel 3 07-23-2006 11:00 PM
AB vs. İTALYA hasanyücel Komik Şeyler 3 05-07-2006 03:04 AM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:18 AM .