Pamuk Prenses
Sevgili günlük... Adýmýz Pamuk, titrimiz prenses ama yemiþim prensesliðini... O avcý yüreðimi alýp, cadý karýya götürseydi de kurtulsaydým bu hayattan. Ormanýn ortasýnda 7 tane bodur manyakla uðraþýyorum. Manyak demem boþuna deðil... Neþeli diye bir tanesi, devamlý kafa kýyak dolaþýyor, ormanýn orta yerinde iyi malý nereden buluyorsa artýk. Bir gün baþýmýzý yakacak, o olacak... Uykucu diye baþka bir tanesi feci horluyor, gök gürültüsü yanýnda halt etsin! Ormanýn cümle hayvanatý gelip 'onu bize verin' diyor, du bakalým hayýrlýsý... Aksýrýk diye cüce olur mu, burada var? Olayýn ne? Çok güzel aksýrýrým abi. Hasta olmayalým diye, her gün bitki toplayýp çay yapmaktan anam aðladý. Bunun aksýrýðý geçmiyor! Bir tanesi "Çaylaaaar" diye dolaþýyor ortalarda, aklým çýkýyor. Bir televizyon dizisinde mi ne görmüþ... Keloðlan'ý, Öfkelisi, Somurtuðu alayý manyak senin anlayacaðýn... Hayýr manyak olarak kalsalar iyi, bir de sapýklar... Boy avantajýyla eteðimin altýný seyrediyorlar fýrsatýný bulduklarýnda... Rahibeler gibi geziyorum mecburen... Her biri ayrý ayrý sarktý bana düþünebiliyor musun? Bir gün birbirilerinin üstüne çýkýp, Voltran'ý oluþturup þanslarýný bir de öyle deneyecekler diye korkuyorum. Millet 12 dev adamla geziyor, biz kaldýk bu pigmelere. Prens gelecek diye bekliyoruz, ama onun da geleceði yok. Kö
prü trafiðine mi takýldý nedir? Godot'u bekliyoruz sanki anasýný satayým. Yaþlanýcam buralarda. Yamuk Prenses olup ölüp gidicem yaa !!
Altýn Yumurtlayan Tavuk
Haaapþþuuu!! Sen de gör sevgili günlük, Anlayacaðýn gibi fena halde gribim. Kuþ gribi mi oldum þu an bilmiyorum ama umarým öyledir. Zira yakýnda zaten ölücem. Daha doðrusu öldürülücem. Bak buraya yazýyorum, katilim þu sahibim olacak hýyardýr bilesin. Geçen gün ne duydum biliyor musun? Benim salak sahibim karýsýyla konuþuyordu. "Ben bu tavuðu kesicem. Kimbilir içinde kaç tane daha altýn yumurta vardýr? Böyle her gün bir tane yumurtayla olmuyor bu iþ" diyordu. Sanýyor ki içimi açýnca bir anda kuyumcular çarþýsýna girecek. Bu insanoðluna hakikaten yaranýlmaz kardeþim. Adama her gün altýn yumurtluyorsun gene gözü doymuyor. Ben de dedim ki, hazýr bu kuþ gribi dalgasý çýktý, bir an önce ben de yakalanayým þu gribe. Bu salak da beni bilmeden kessin. Kesince ne yapacak? Ýçimde altýn olmadýðýný görünce beni çið çið yiyecek. Böylece bana yaptýðýnýn cezasýný da çekecek. Ýyi hoþ da bu merete de bulaþýlmýyor öyle ha deyince be günlük!! Sabahtan akþama çevre kümesleri gezip öpmedik tavuk hindi býrakmadým ki bana da bulaþsýn bu kuþ gribi, yok. Damlara çýktým belki bir iki leylekle takýlýrým da geçer diye, yok.Leylekler gitmiþ. Ola ola bildiðin uyuz gripten oldum bu arada. Soðukta o kadar gezersen olacaðý da bu zaten. Kuþlusundan eser yok. Eee altýn yumurtlayan bünye de tavuklar hindiler gibi dayanýksýz olmuyor demek ki. Ne yapsam bilmiyorum ki?! Bir yolunu bulup Manyas Kuþ Cenneti'ne gitmem lazým. Yoksa sahibim olacak aç gözlü beni hakikaten kuþ cennetine yollayacak!!!
Rapunzel
Sevgili günlük, kusura bakma sana yazamadým ne zamandýr, 'kafamý kaþýyacak vaktim yoktu' demeyi çok isterdim ama asýl kafamý kaþýmaktan sana yazmaya vakit bulamadým. Neden? Yýllar yýlý benim salak prensim tutunup da yanýma gelebilsin diye uzattýðým saçlarým kir içinde de onun için. Bu kadar uzun saçýn bakýmý kolay mý? Yýkamak bir dert. Gölet lazým bu kadar saçý yýkamaya. Hadi yýkadýn diyelim, kuruyana kadar mevsim geçer valla. Kulenin tepesinde oturup prens beklemekten kuaföre de gidemiyorum, saç kremi alamýyorum. Haliyle saçý börtü böcük bürüyor. Bit olsa iyi geçende saçýn içinden tapir çýktý. Tapirin ne iþi var saçýmýn içinde diye depresyona girdim. Saçlar dökülmeye baþlamasýn mý? Üstelik tam prens efendi saçlara asýlmýþ yukarý çýkarken baþladý. Zaten güçsüzleþen ve dökülmeye yer arayan saçlar prensin elinde kalýnca, çocukcaðýz 30 metreden yere çakýldý. 'Kýrk yýlda bir adam bulmuþtuk o da gettiii' diye az aðlamadým. Ama dersimi çýkardým, kuleye asansör yaptýrýyorum, saçlarý da Gülben Ergen modeli kestiriyorum. Ýlk gelecek prens rahat etsin. Ah ulan ah, gidiyor güzelim saçlar. Ne þampuan reklamlarýndan teklifler aldým da gitmedim. Sýrf masal bozulmasýn diye. Ahenkle dans etmek neymiþ cümle aleme gösterecekti saçlarým ama olmadý! Yoksa ben istemez miydim, saçlarýmý þöyle bir savurayým da erkeklerin hayran bakýþlarý arasýnda otoparkta boþ kalan yere arkadaþýmýn arabasýný park etmesine yardým edeyim. Bir yandan da düþünüyorum, ne uzatýp duruyorum ki saçlarý? Prens yanýma çýkýp da ne olacak sanki?! Bir iki sene gül gibi geçinicez. Sonra bulacak bir yelloz beni aldatacak. Ben saçlarýmý uðruna süpürge ettiðimle kalýcam. Yok yok kesiyorum ben bu saçlarý iþte o kadar!
Hansel ve Gretel
Sevgili günlük,
Nasýl bir rezillik bu yaþadýðýmýz anlatabilmek mümkün deðil. Þeye sürülecek akýl yok kardeþimde de bende de... Hadi babamýz olacak salak, üvey anamýzla birlik olup bize katakulli kuruyor, ormana býrakýyor. Sen aklýevvel kardeþim bunu önceden bil ama bana bir þey söyleme, cebine ekmek doldur. Yolda kaybolmayalým diye ekmeði ufalayýp ufalayýp yola býrak, kuþlar da o ekmek kýrýntýlarýný yesinler. Kuþ beyinli olan benim salak kardeþim sayesine kaybolduk. Sadece ekmekle beslendiði için böyle oldu tabii... Cebine talaþ doldur, konfeti doldur, ormana ekmek kýrýntýsý býrakýlýr mý, kurdu var kuþu var, hepsinden geçtim, karýncasý býrakýr mý o ekmek kýrýntýlarýný... Yaþadýðýmýz rezillik yetmemiþ gibi bir de yolda karþýmýza cadýnýn çikolatadan evi çýkýnca bu salak kardeþim aklýný kaybetmesin mi? Su basmanýndan baþladý evi yemeye... Biz kaybolmuþuz ve kardeþim bir evi yiyor, dehþet bir manzara... Bari kolonunu yeme, bir deprem olsa çikolatadan ev yýkýlacak diyorum dinlemiyor. Sonra cadý çýktý sahneye, bir mutlu bir mesut evi yendiði için... Ýntikam almaz mý bizden, alýr elbet. Al iþte yaðmurdan kaçarken doluya tutulduk dedim içimden, üvey ana kabusu bitti cadý kabusu baþladý. Kadýn baktý bizimki þekere çikolataya düþkün, bunu besiye çekmeye baþladý, iyice semirince yiyecek herhalde... Ama aþýrý doz tatlý tüketmekten her yerini sivilce bastý bizim kýzýn. Cadý zaten sivilceli, Gretel ondan sivilceli... Hepsi birden patlarsa sivilceler volkan gibi patlayacak. Ýrinler sýcak çilolatalarýn içine karýþacak... Dediðim kadar varmýþ di mi, tam rezillik tam yani... Ah kafa otursana evinde. Bitter'in bitter'i var diye boþuna dememiþler...