| | fıkracı geldi haaanımmmmm!!!!! FIKRALAR
Temel'le Dursun, promosyonlu meşrubat almış, şişeyi açmışlar kapağında bir yazı:
- Tekrar deneyin.
Temel, kapağı kapatıp tekrar bakmış, yine 'tekrar deneyin' yazıyor. Temel kapağı kapatıp tekrar açmış, yine 'tekrar deneyin' yazısı var. Sinirlenip Dursun'a 'ula' demiş:
- Bunlar bizi kandırıyor. İki saattir deniyorum, hala bir şey çıkmadı!..
Yaslica kadin kaldigi otelin merdivenlerinden hisimla inerek resepsiyon memurunun karsisina dikilir :
- Bu ne rezalet!.. diye bagirmaya baslar :
- Dün gece delikanlinin biri geç saatlere kadar kapimi yumrukladi durdu ve ben bütün gayretime ragmen kapiyi bir türlü açamadim
Temel ile Dursun bir gun sokakta bir penguen bulmuslar ve onu karakola goturmusler. Komiser onlara 'Bu hayvani
cabuk hayvanat bahcesine goturun' demis. Aksama dogru komiser pencereden disari bakarken Temel ile Dursun'
ortalarýnda penguenle gezerken gormus. Komiser pencereyi acip "ula usaklar ben size o hayvani hayvanat bahjcesine goturun demedim mi" demis. Temel ile Dursun da "tamam da goturduk. Simdi de sinemaya gotureyruz' demisler.
Uçak, Yesilköy den kalkmisti. Bakirköy Akil Hastanesinin üzerinden geçerken, pilot birden gülmeye basladi. Hostes bu gülüsün sebebini sorunca su cevabi verdi :
-Bashekim kaçtigimi ögrenince kimbilir nasil sasiracak!..
Temel hastaneye gitmektedir. Giriste birinin agladigini gorur.Yaklasir ve sorar: "Hayrola hemserim! Neden agliyorsun?" .
Adam: "Kan tahlili yaptirmaya geldim. Parmagimi kestiler. " der. Bu sefer Temel daha siddetli bir
sekilde aglamaya baslar. Bu sefer susan adam Temel' e sorar: "Hayirdir hemserim. Sen niye aglamaya
basladin?" Temel: "Ben. . " der, "İdrar tahlili yaptirmaya geldim. . "
Temizlikçi bir kadın dışardan ilkokul diploması almak için sınava girer.
Tabiat bilgisi soruları ve cevapları şöyle:
Soru : Mide ne iş yapar?
Cevap : Sindirim yapar, yediklerimizi öğütür
Soru : Akciğer ne iş yapar?
Cevap : Solunum yapar. Bizi yaşatır.
Soru : Kalp ne iş yapar?
Cevap : Dolaşım yapar.
Soru : Beyin ne iş yapar?
Cevap : Bizim apartmanda kapıcılık yapar...
Temel ile Dursun Sultanahmette gezinirken bir turist gelip kendilerine bir adres sorar. Turist ingilizce, almanca ve fransızca sorar fakat bizim lazlar anlamaz...
- Ula dursun bir yabancı dil öğrenemedik gitti
- Ula neye yarayacakki bak adam üç dil biliyor yine derdini anlatamıyo...
:deli22: :deli22: :deli22:
Sarhoşun biri sabaha karşı zil-zurna evine dönmüş kapının önünde gürültülü bir şekilde kapıyı açmaya çalışıyordu. Gürültüye uyanan karısı camdan başını çıkartıp bağırdı:
-Al hınzır herif! Al anahtarı atıyorum, gürültü etme de gir içeri kahrolası!
- Karıjjığım dedi sarhoş, Bende anahtar var mümkünse sen bana anahtar deliğini gönder!
Cemal ile Temel askerde beraber nöbet tutarlarken, komutanları bir bakmış Cemalin elinde bir mektup, okuyor.
- N'apıyorsunuz, demiş. Temel:
- Sevculumden mektup celdi. Okuma yazma pilmem, Cemal okuyo pağa.
- Peki Cemal'in kulaklarındaki pamuk ne? Temel:
- Mektubu tuymasin diye....
:sigara: :sigara: :sigara:
Tiyatroda fevkalâde gerilimli bir polisiye oynuyor. Adam da fena halde polisiye meraklısı. Ama arkada çok kötü bir yere düşmüş. Ne yapsın? Yer göstericiyi yanına çağırmış:
-Arkadaş buradan oyuncuların yüzü bile görünmüyor. Bana önlerde bir yer ayarlarsan seni sevindiririm...
Yer gösterici adamı almış, önden ikinci sıraya oturtmuş. Bizimki de bir 250 binlik çıkarıp eline sıkıştırmış. Yer gösterici bir paraya bakmış, bir bizimkine... Eğilmiş kulağına fısıldamış:
- Katil uşak!.. ))
2 bebek pusetlerinde battaniyelerinin altında oturuyorlarmış. Biri diğerine sormuş
''Sen erkek bebekmisin kız bebekmi?'' diğeri ellerini havaya kaldırmış
''Bilmiyorum nasıl anlayacağızki???'' demiş bizimkisi ''Ben biliyorum akıllım bak''
demiş ve ötekinin battaniyesinin altına kafasını sokuvermiş, bir müddet sonra kafasını dışarı çıkarmış ve gülümsemiş
'' Sen kız bebeksin bende erkek bebeğim'' demiş ''İyi ama nerden anladın?'' diye sormuş diğeri
''Çok kolay'' demiş bizimkisi... Senin patiklerin pembe, benimkiler mavi...''
Yasli adam ameliyat olacakmis. Ameliyati cerrah olan oglunun yapmasi için israr etmis.
Çok daha uzman olan doktorlar oldugu halde, bu israrinin nedenini soranlara ise “Onun bu ameliyati
çok iyi yapmasini saglayacak formülü biliyorum” diyormus. Ameliyat günü gelmis ve ameliyathaneye giderken oglunu
yanina çagirmis ve söyle demis: - Oglum, zor oldugunu biliyorum. Bana bir sey olursa
sakin üzülme. Zaten gelmeden annenle de konustuk. Eger bana bir sey olursa , esyalarini alip sizin yaniniza
yerlesmesine karar verdik. Seninle ve geliniyle daha mutlu olur. O nedenle rahat ol..
Iki velet karar vermisler ki, bütün büyüklerin hayatlarinda sakladigi en azindan bir büyük sir var. Bir tanesi bu varsayimi denemeye kalkmis : - Anne ben her seyi biliyorum.
Annesi cevaplamis : - Tamam anladim, al su 1 milyonu babana hiçbir sey söyleme demis.
Ufaklik cok memnun, babasina gitmis : - Baba ben her seyi biliyorum!..
Babasi cevaplamis : - Sus tamam, al su 5 milyonu, annene hiçbir sey söyleme, demis.
Bizimki zevkten dört köse, bütün büyüklere isleyenbir sistemi kesfetmenin keyfine varirken kapi çalmis ve postaci gelmis. Ufaklik açmis kapiyi... - Postaci Amca ben artik her seyi biliyorum. Postaci dizleri üzerine çöküp, kollarini iki yana açmis :
- Madem öyle gel bakalim baba sanabir sarilsin...
Çok sisman bir adam, çok söhretli bir doktora gidiyor,konu zayiflama.Doktor,bir hafta kullanmak üzere, isimsiz bir hap veriyorkendisine. Ilk kullandigi gece, uyur uyumaz rüya görmeye basliyor adam.Bir saray içinde,etrafinda onlarca cariye, sabaha kadar bir onla, bir bunla sabah uyandiginda kan ter içinde.Her gece ayni sey, bir haftanin sonunda bütün fazla kilolar
atilmis durumda.Günler sonra yolda sisman bir arkadasina rastliyor ve tabi nasil kilo verdigi soruluyor.Arkadasi anlatiyor, dogru doktorun yanina,ayni tedavi.Ilk gece,adam rüyasinda bir sarayda.Etrafinda onlarca adam,bir o yatiriyor adami,bir bu. Hele en son gelen bir zenci var ki,adami mahvediyor.Üçüncü gün sonunda adam dayanamiyor ve
telefon ediyor doktora.Neden arkadasi ile kendi rüyalarinin farkli oldugunu ögrenmek istiyor. Doktor biraz düsündükten sonra soruyor:
"Siz hastaneye mi gelmistiniz, muayenehaneye mi?
:kahretsin: :kahretsin: :kahretsin:
Cenevre Tarim Konferansi'nda katilimcilarin her biri yaptiklari calismalari ve sonucta gerceklestirdiklerini verim artisini anlatiyormus.
Sira Temel'e gelince,
-Kuru fasülyeye gül asiladuk, demis.
-Peki, punu niye yaptiniz?
-Yellenince gül kokayi.
Iki iskoc kasabada bir tiyatro acmislar, fakat iskoclar malum cok cimri, kimse para vermek
istemediginden her gun sifir cekiyorlarmis. Bakmislar olacak gibi degil, dusunmusler ne yapalim ne edelim
diye. En sonunda birinin aklina bir fikir gelmis.Ertesi gun her tarafa ilanlar asiliyor. Cumartesi gunu
tiyatromuza giris bedavadir. Kasaba halki bedavayi bulmus kacirir mi. Cumartesi
gununu. Tiyatro ful cekmis, bizimkiler mukemmel bir oyun sergiliyorlar. Herkes ayakta alkisliyor. Oyun
bittikten sonra kasaba halki cikisa dogru yonelmis ama ne gorsunler? Kapilar kilitli ve su yazi yaziyor:
"Cikis 10 sterlin"
Vücudu oldukça güzel genç bayan tatilinin hemen her gününü kaldığı otelin terasında güneş banyosu yaparak geçirmiştir. İlk günü
mayosu ile güneşlenmiş, ama sonra ki günler bakmış ki otelin en üst katında onu kimse göremiyor, mayosuz sere serpe güneşlen-
meye başlamış. Gene böyle yüzüstü güneşlenirken merdivenlerden birisinin çıktığını duyarak havlusu ile poposunu örtmüş. Merdi-
venleri bir solukta çıkan otelin müdür yardımcısı nefes nefese “Pardon” der, “Otelimiz güneşlenmeniz konusunda bir şey diyemez,
ama dünkü gibi mayonuzla güneşlenirseniz çok iyi olacak” “Ne fark eder” diye sorar genç kadın sakin sakin “Beni burada kimse
göremez, ayrıca bu havlu ile de örtünüyorum bakın” “Tam olarak değil” der müdür yardımcısı utanarak “Tavanı cam restoranın üze-
rinde güneşleniyorsunuz..
Temel Londra' nin en luks otellerinden birine gider. Otelin en iyi ve en buyuk odasini kiralar. Odaya yerlestikten kisa bir sure sonra
anormal sekilde sıkısır. Ama o panik ile buyuk odadaki tuvaletin yerini bir turlu bulamaz. Acele ile hemen bir poset alip, posetin icine
doldurur. Daha sonra poseti ne yapacagini dusunurken, odanin camindan disaridaki bos arsayi gorur. Cami acip poseti firlatmak icin
sallamaya baslar. Tam o sirada poset acilip diski odanin tavanina yapisir. Temel ne yapacagini dusunurken koridordaki temizlik
gorevlisi kadini farkeder. Kadini cagirip tavani gostererek, "Orayi temizle sana 50$ verecegim." der. Kadin bir tavana, bir de Temel' e
bakarak soyle cevap verir, "Sen onu oraya nasil yaptigini soyle ben sana 100$ vereyim."
Konu calikusubal tarafından (05-24-2007 Saat 09:24 PM ) değiştirilmiştir..
|