Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

13 sayısı niçin uğursuzdur?

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan 13 sayısı niçin uğursuzdur? konusunu görüntülemektesiniz.13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah 13 sayısı niçin uğursuzdur?

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 05-24-2007, 08:35 PM  
Standart 13 sayısı niçin uğursuzdur?

13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin kapılarına 13 numarası verilmez, uçaklarda 13. koltuk sırası yoktur, apartmanlarda, otellerde 13. kat ya 12A'dır ya da 14'tür. 13 numaralı oda yoktur. Olsa bile insanlar o odada kalmak istemezler. Hatta ayın 13'ünde işe gelmeme, uçak ve tren rezervasyonlarının iptali, alışverişin düşmesi ve benzeri davranışların ABD'ye günde milyonlarca dolara mal olduğu söylenmektedir. Bu inanç bir fobi yani bir çeşit korku hastalığı olarak kabul edilmiş olup adı 'triskaidekaphobia'dır. Genel olarak bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemeğindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü çok daha eskilere mitolojik tanrıların yaşadığına inanılan çağlara, İskandinavya topraklarına kadar gider.
O zamanlarda ışık ve güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Balder
Vikking'lerin meşhur tanrısı Odin ile Frigga'nın oğulları olup, ay kraliçesi
Nanna'nın da eşidir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların ve hilelerin tanrısı Loki, davetli olmadığı halde, zorla 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak bu arada çıkan tartışmada, Loki diğer tanrılar tarafından da çok sevilen Balder'i öldürür.
Bu mitolojik hikaye ve inanış İskandinavya'dan Avrupa'nın güneyine kadar yayılır. Hıristiyan din adamları bu halk masalını kullanırlar ve Hz. İsa'nın son yemeğine uygularlar. Hıristiyan versiyonunda Balder'in yerini Hz. İsa, Loki'nin yerini de hain Judas alır. Bu yemekten sonra 24 saat içinde de Hz. İsa çarmıha gerilerek öldürülür. Bu nedenle Hıristiyanlarda akşam yemeğinde 13 kişi bir araya gelirse bunlardan birinin başına bir felaket geleceğine inanılır.
Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur. Ancak böyle bir günde doğmuşsanız tam tersi, yani 13 sizin uğurlu gününüzdür.
Cuma gününün uğursuz sayılmasına Havva anamızın Adem babamıza elmayı cuma günü yedirtip cennetten kovulmasına sebep olması, Hz. Nuh zamanındaki büyük selin cuma günü olması, Hz. İsa'nın cuma günü çarmıha gerilmesi gibi olaylardan biri veya hepsi neden olmuş olabilir. Müslümanlar ise Hz. Adem'in cuma günü yaratıldığına inandıklarından bu güne diğer günlerden daha çok değer verirler.
13 sayısının uğursuzluğuna duyulan inancın kökeninde bir yıl içinde ayın 13 kez dolunay olarak gözükmesinin yattığını söyleyenler de vardır.

Alt 05-24-2007, 09:25 PM  
Standart Ce: 13 sayısı niçin uğursuzdur?

??????????????

Alt 05-25-2007, 12:26 AM  

Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur diye geciyor yukarida
.............................. .............................. .............................. .............................. ......................
Baska bir yerde bunun acıklamasını yapmısdım hristiyanlara gore 13 rakamı ugursuzdur ama biz muslumanlara gore ugurludur heleki 13 rakamı persembe aksamı cuma gecesine denk geliyorsa benım icin hepden ugurludur
Son peygamber Hz MUhammedin dogdugu yılın rakamları.0571.Toplamı 13
istanbulun fethinın tarihi.1453.Toplamı 13
sahsi dusuncem hristiyanlar bu yuzden 13 rakamını ugursuz görüyorlar
Paylasımınız icin tsk
(Ayrıca hristiyanların inancı ne olursa olsun bizim inancımızda hz İsa carmıha gerilmedi)

Konu kavvas tarafından (05-25-2007 Saat 12:29 AM ) değiştirilmiştir..

Alt 05-25-2007, 03:20 AM  

doğum günüm 13/04 ismimde uğur varmı bi keramet

Alt 05-25-2007, 08:12 PM  

Alıntı:
kavvas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu inanışlara göre 13 sayısı uğursuzdur ama ayın cumaya rastlayan 13. günü hepten uğursuzdur diye geciyor yukarida
.............................. .............................. .............................. .............................. ......................
Baska bir yerde bunun acıklamasını yapmısdım hristiyanlara gore 13 rakamı ugursuzdur ama biz muslumanlara gore ugurludur heleki 13 rakamı persembe aksamı cuma gecesine denk geliyorsa benım icin hepden ugurludur
Paylasımınız icin tsk
(Ayrıca hristiyanların inancı ne olursa olsun bizim inancımızda hz İsa carmıha gerilmedi)
13 sayısının müslümanlardaki bu güzel rastlantıları yüzünden belkide hıristiyan alemine uğursuz geliyordur
şahsen benim hiç bir batıl inancım yoktur, ama böyle bir yazıyı bulunca sizlerle paylaşmak istedim, ne kadarı doğrudur bilemem

Konu calikusubal tarafından (05-25-2007 Saat 08:13 PM ) değiştirilmiştir..

Alt 05-26-2007, 11:58 AM  

Alıntı:

Paylasımınız icin tsk
BENCE DE ARKADAŞ HAKLI

Alt 05-26-2007, 12:24 PM  

Alıntı:
Paylasımınız icin tsk
katılıyorum Teşekkürler

Alt 05-26-2007, 02:45 PM  

gençlerin bu kadar duyarlı olmasından inanın durur duydum, demekki hala inançlarına sahip çıkanlar var
sizinle gurur duyuyor ve hepinizi alkışlıyorum

Alt 05-27-2007, 07:51 PM  

tezahürata gerek yok ))))

Alt 05-28-2007, 09:21 AM  

Alıntı:
calikusubal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gençlerin bu kadar duyarlı olmasından inanın durur duydum, demekki hala inançlarına sahip çıkanlar var

sizinle gurur duyuyor ve hepinizi alkışlıyorum

saoL yaa Sende OLmasAn ..

Konu tedero1907 tarafından (05-28-2007 Saat 09:21 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: sie

Alt 05-28-2007, 03:18 PM  

yok 13 yok karakedi yok merdiven altı yaa hepsi uçmuş yaaa konu için saol

Alt 05-28-2007, 05:29 PM  

Alıntı:
blackth´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yok 13 yok karakedi yok merdiven altı yaa hepsi uçmuş yaaa konu için saol
haklısın canım benim

Alt 05-28-2007, 09:17 PM  

valla 13 ün bi uğursuzluğunu görmedim ben.

Konu keçisakal tarafından (05-28-2007 Saat 09:21 PM ) değiştirilmiştir..

Alt 05-28-2007, 09:24 PM  

Alıntı:
keçisakal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
valla 13 ün bi uğursuzluğunu görmedim ben.
bende görmedim, laf işte, kim demişse yalan söylemiş

Alt 05-29-2007, 02:07 AM  

13 rakamı kadar ugurlu ve guzel rakam yokdur bence

Alt 05-29-2007, 10:21 AM  

boyle batil seylere inananlara Allah akil fikir versin ne diyim

Alt 05-29-2007, 11:34 AM  

Diyeceginiz seyi demissiniz zaten dediginiz gibi ALLAH akil fikir versin

Alt 05-29-2007, 08:14 PM  

aaaaaamin arkadaşlar amin
bu dünyada tek uğursuz şey şom ağızlı insandır

Alt 05-29-2007, 08:29 PM  

karakedi bunlar ugursuz sınıfına girmiyor dimii ?
kücükken onumuzden kara kedi gecince hemen dururduk ve bir yere ayrılmazdık neden?
ugursuzluk getiriyormus)))
kedinin kendine hayrı olsa her ögün et yada süt yiyecek yerleri temin eder:P

Alt 05-29-2007, 08:47 PM  

Alıntı:
karakedi bunlar ugursuz sınıfına girmiyor dimii ?
kücükken onumuzden kara kedi gecince hemen dururduk ve bir yere ayrılmazdık neden?
ugursuzluk getiriyormus)))
kedinin kendine hayrı olsa her ögün et yada süt yiyecek yerleri temin eder:P
Allah aşkına kara kedinin uğursuzluk neresinde oda Allah'ın yarattığı bir canlı okadar, ne rengini seçme özelliği var nede herhangi bir uğursuz sayılabilecek yeteneği, aksine ben siyah kedilere bayılırım,gördüğüm yerde yakalayıp sevmek için peşine düşerim, garibimde benden korkup kaçacak delik arar kendine, bilseki uğursuzum dönüp bana bir numara yapmazmıydı?

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,

Seçenekler

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan 13 sayısı niçin uğursuzdur? konusunu görüntülemektesiniz.13 sayısının uğursuz olduğuna ilişkin inanç dünyada o kadar yaygındır ki, yaşamı birçok yönde ciddi olarak etkilemektedir. Bazı ülkelerde evlerin ...

13 sayısı niçin uğursuzdur? konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
mesaj sayısı yükseltme taktikleri.. tatlı_cadı_buse Komik Şeyler 5 02-15-2007 06:04 PM
Ceylanpınar'da ölü sayısı 9'a çıktı Shady08 WH Haber Bülteni 0 02-08-2007 12:52 PM
Kapanan şirket sayısı arttı Shady08 WH Haber Bülteni 0 02-07-2007 08:56 AM
Endonezya'da ölü sayısı 109'a yükseldi ! Shady08 Dünya 0 12-27-2006 08:29 AM
Sadr'da ölü sayısı 202 oldu Shady08 Dünya 0 11-24-2006 01:54 PM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:09 AM .