CHP: Yasa dışı eylemimiz yok 27 Haziran 2008 CHP: Yasa dışı eylemimiz yok 27 Haziran 2008
A.A.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Anayasa Mahkemesinin CHP'nin hesaplarıyla ilgili verdiği karara ilişkin olarak “CHP'nin hiçbir konuda yasa dışı, hukuk dışı bir eylemi, bir işlemi yoktur” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın helikopterle iniş yapmasını beklerken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Hukuka saygılı olduklarını belirten Selvi, AK Parti'nin her geçen gün kan kaybına uğradığını ileri sürdü.
“Tayyip Erdoğan, kendini kurtarmak bakımından ne partisini ne Türkiye'yi ne demokrasiyi düşündüğü için yerel seçimler yaklaştığı için adeta böyle her gördüğü olayı istismar edip yargıya intikal ettirerek, yıpratma gerekçesiyle bunları araştırıyor” diyen Selvi, CHP'nin hukuka aykırı en ufak bir durumunun olmadığını anlattı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, şöyle devam etti:
“Hukuk devletinde yaşıyoruz. CHP'nin hiçbir konuda yasa dışı, hukuk dışı bir eylemi, bir işlemi yoktur. Bundan endişe edilecek bir şey yoktur. Bunlar, belediye başkanlarının da üzerine giderek onları yıpratma çabasının bir parçasıdır. Ancak bu davranışlar, bu istismarlar ne Tayyip Erdoğan'ı ne de AKP'yi kurtarmaya yeter. Biz hukuka saygılıyız. Onlar gibi işimize geldiği zaman saygılı, işimize gelmediği zaman saygısızlık ve hakarete dönük birtakım tavır almayız.”
SOSYALİST ENTERNASYONAL
AK Parti'nin, Sosyalist Enternasyonal'de yaşananları da istismar ettiğini savunan Cevdet Selvi, CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Sosyalist Enternasyonal'in başkanvekili olduğunu söyledi.
Selvi, AK Parti'nin “demokrasiyi özümsememiş, laikliği yok saymak isteyen ve hukuk devletinden vazgeçmiş, hukuka saldıran bir anlayış” ile Avrupa'da dedikodu yaptığını iddia etti.
AK Parti'nin, Türkiye'yi diğer ülkelere şikayet etmeyi adet edindiğini ileri süren Selvi, şöyle devam etti:
“Bugünkü Cumhurbaşkanı'nın eşi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gitmiştir. Diğer taraftan Dışişleri Bakanı uluslararası toplantılarda Türkiye'de, yüzde 99'u Müslüman olan ülkede, (Müslümanlar büyük baskı altında, sorunları çok fazla) demek gafletinde veya ihanetinde bulunmuştur.”
YABANCI ÜLKELERLE İLİŞKİLER
Cevdet Selvi, AK Parti'ye yüzde 47 oy verenlerin Türkiye'nin gerçek sahipleri olduğunu, onların alın teriyle çalışıp insan gibi yaşamak istediğini ve bu ülkenin geleceğiyle ilgili karar verme imkanına sahip olduğunu ifade etti.
AK Parti'li yöneticilerin, ilişkisi bulunan tüm ülkelerde Türkiye'yi şikayet ettiğini öne süren Selvi, şunları kaydetti:
“Bütün dış ülkelerde, bütün ilişkimiz bulunan yerlerde Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Ama oyu umutla, samimiyetle inanarak oy veren yüzde 47'den aldılar. Şimdi arkalarını döndüler. Uluslararası emperyalist güçlerin dümen suyuna girdiler. Türkiye'yi tüccar siyasetle satarak komisyonculuktan ileriye gidemediler. Bütün bunlar Türkiye'nin itibarını sarsan, uluslararası alanda Türkiye'nin saygınlığının azalmasına neden olan olaylardır. Bunun için bu ülkenin bilinçli insanları, AKP'ye karşı tavır almışlardır. Ülkenin sahibi olduğunu yüreğinde hisseden yurttaşlar bu sorunu çözecektir.” |