Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim

WH Güncel Haberler kategorisinde ve WH Haber Bülteni forumunda bulunan Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim konusunu görüntülemektesiniz.Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim DHA Alman Hükümetinin 1 Nisan'dan itibaren başlattığı İstanbul'dan Frankfurt'a gidecek Türk yolcuların kimlik bilgilerinin biniş ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > WH Güncel Haberler > WH Haber Bülteni

Sitemap Liseler HaritaG XML Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Alt 05-15-2008, 09:04 AM   #1

Standart Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim

DHA

Alman Hükümetinin 1 Nisan'dan itibaren başlattığı İstanbul'dan Frankfurt'a gidecek Türk yolcuların kimlik bilgilerinin biniş bankolarındaki görevliler tarafından alınarak Alman Federal Polisi'ne bildirilme uygulamasını genişletti. Bu uygulama Alman yetkililer tarafından genişletilerek Türkiye'den Almanya'ya giden bütün yolcuları kapsadı.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki THY biniş bankolarının önüne yeni konulan optik okuyucularla Almanya'nın tüm şehirlerine olan uçuşlarda yolcuların kimlik bilgileri anında federal polise ulaştırılıyor. Bu sayede yolcuların bilgileri Alman polisinin kontrolü altına giriyor.
"Yasadışı göçle mücadele" kapsamında Alman Federal Polisi, Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki havayolu şirketlerine "Federal Polis Yasası gereğince, havayolu şirketleri, Federal Polis'in talimatı üzerine, yolcuların verilerini bildirmek zorunda" mesajını geçti. Bunun üzerine İstanbul'dan Frankfurt'a giden yolcuların kimlik bilgileri 1 Nisan tarihinden itibaren biniş işlemleri sırasında alınarak Alman Federal Polisine anında bildirilirken bu uygulama 1 Mayıs'ta genişletilerek tüm Almanya uçuşlarını kapsamaya başladı. Havayolu şirketlerinin yolculardan aldığı adı, soyadı, doğum tarihi, cinsiyeti, yolcu dokümanı, kimlik numarası, ülke adı, varış tarih, varış havalimanı, ilgili havayolu şirketi, uçuş rotası bilgileri anında Federal Polise geçiliyor.
Bu kapsamda 1 Mayıs tarihinden itibaren İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'nın tüm şehirlerine yapılan uçuşlarda seyahat eden tüm yolcuların bilgileri alınmaya başlandı. Biniş bankolarının önüne yeni konulan optik okuyucularla yabancı yolcuların kimlik bilgileri anında sisteme geçirilirken, Türk pasaportların bu okuyuculara uygun olmaması nedeniyle Türk yolcuların bilgileri biniş bankosundaki görevliler tarafından alınıyor. Almanya fişlemeyi sadece Türkiye ve Pakistan'dan istemişti. Türkiye'de 1 Mayıs'ta başlayan yeni uygulama Pakistan'da da 1 Haziran 2008 tarihinden uygulanmaya başlanacak.

Etiketler: , , , , ,

Seçenekler

WH Güncel Haberler kategorisinde ve WH Haber Bülteni forumunda bulunan Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim konusunu görüntülemektesiniz.Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim DHA Alman Hükümetinin 1 Nisan'dan itibaren başlattığı İstanbul'dan Frankfurt'a gidecek Türk yolcuların kimlik bilgilerinin biniş ...

Almanya'ya giden yolculara sıkı denetim konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazen Giden değil kalandır Terk eDEn,Giden de Bu Yüzden GitmişTir Zaten DeniZ_KıZı Aşk & Sevgi 6 08-26-2008 02:37 PM
Keman virtüözümüzden Almanya'ya selam Haberci CNN Türk 1 04-24-2008 10:42 PM
Okullarda kantinlere sıkı denetim geliyor Haberci CNN Türk 1 12-23-2007 05:04 PM
Kara kutular Almanya'ya gönderildi Haberci CNN Türk 0 12-06-2007 01:40 AM
Yolculara şiir okuyan pilot transfer oldu! Shady08 WH Haber Bülteni 0 01-03-2007 09:46 AM

Saat: 11:56 AM

c="http://s32.sitemeter.com/meter.asp?site=s32webhatti" alt="Site Mete