Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

2+2=5 girin bakın

Eğlenceler & Yarışmalar kategorisinde ve Bilmeceler forumunda bulunan 2+2=5 girin bakın konusunu görüntülemektesiniz.2+2=5 ¿? X = Y .............................. ..................ol sun X² = X.Y........................... .................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. X² ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Eğlenceler & Yarışmalar > Bilmeceler

Maşaallah 2+2=5 girin bakın

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

2+2=5 girin bakın

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 05-14-2008, 09:16 PM  
Exclamation 2+2=5 girin bakın

2+2=5 ¿?

X = Y .............................. ..................ol sun
X² = X.Y........................... .................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²............................ ..her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y............................. ........( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X............................. .............X = Y olduğundan,
2.X = X............................. .................'X' leri topladık.
2 = 1 .............................. ..................'X ' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3............................. .......her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4............................. .................... .buradan,
5 = 2 + 2............................. ..........'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

Alt 05-14-2008, 09:19 PM  
Standart Cevap: 2+2=5 girin bakın

aa harıka nolcak kı smdı dur ben bu soruyu alıormm hocama sorucamm merakk ettım hem benı ılgılı bı ogrencı sansın

Alt 05-14-2008, 09:23 PM  

ama soyle bırsey var 3 eklemıssın ya hanı uc ekledıgın ıcın 2 artı 2 5 cıkıyor.. eger 5 ekleseydın 3 artı 3 = 7 olurdu normalde 6

Alt 05-14-2008, 09:23 PM  

evet arkadaşlar çözen

Alt 05-14-2008, 09:25 PM  

ben bıseler soledım ama

Alt 05-14-2008, 09:26 PM  

Alıntı:
merwe_283´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ama soyle bırsey var 3 eklemıssın ya hanı uc ekledıgın ıcın 2 artı 2 5 cıkıyor.. eger 5 ekleseydın 3 artı 3 = 7 olurdu normalde 6
ne demek istedin anlamadım ama bir yanlışlık war

Alt 05-14-2008, 09:27 PM  

3 deılde 5 ekleseydın dıorm 3 artı 3 yedı olucaktı normalde 3 artı 3 6 deılmı ?? ( artı tusum basmıyorda )

Alt 05-14-2008, 09:45 PM  

aah siz ölümlü sayısallar

Alt 05-14-2008, 10:01 PM  

Arkadaşlar böyle bişey elbette olamaz. sadeleşme kuralını es geçerek işlem devam ediyo. sadeleşmenin yapılması gerekiyo fakat bu kural uygulanmıyo. uzun uzadıya anlatırım ama kafanız şişmesin. işlem hatasıda var. paylaşım için saol en azından farklı bi konu paylaşmışsın.

Konu forcause tarafından (05-14-2008 Saat 10:05 PM ) değiştirilmiştir..

Alt 05-15-2008, 08:29 AM  

çok saçma bir şey

Alt 05-15-2008, 08:59 AM  

aslında doğru 2 çift bir sayı olduğu için katlarının çift oldugu bozulmasın die öle işe yapmıslar gib gibi

Alt 05-15-2008, 11:30 AM  

Alıntı:
kuru_kafa89´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2+2=5 ¿?

X = Y .............................. ..................ol sun
X² = X.Y........................... .................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²............................ ..her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y............................. ........( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X............................. .............X = Y olduğundan,
2.X = X............................. .................'X' leri topladık.
2 = 1 .............................. ..................'X ' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3............................. .......her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4............................. .................... .buradan,
5 = 2 + 2............................. ..........'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) x=y => .. x-y ler 0 a tekabül eder.. yani sonuç yine 0=0 dır aynı şekilde burda da sadeleştirme yapılamaz..

Alt 05-15-2008, 11:53 AM  

4 değilmiydi yaaww

Alt 05-18-2008, 07:16 PM  

(x+y)=y demişsin yanlış

Alt 05-18-2008, 09:25 PM  

Alıntı:
mlk_tuqcee´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aslında doğru 2 çift bir sayı olduğu için katlarının çift oldugu bozulmasın die öle işe yapmıslar gib gibi

matematik dersine manav geliyo galiba..

Alt 05-28-2008, 09:44 AM  

Bu sorunun çıkış sebebi ayrı dert senin çözümünse matematiksel facia arkadaşım kusura bakma gerçek böyle. Bu soru sembolizm için felsefik bir sorudur sen "5" bu sembole "BEŞ" diyorsun ama ben dört diyorum sen "4" sembole dört diyorsun ben farklı bir sayı diyorum biraz karışık oldu ama sonuçta sembolizmle alakalı felsefi bir sorudur ama duyduğuma görede türevle falan işte çıkarta biliyorlarmış :s:s benim böyle bir iddiam yok ama tabii kide ayrıcada senin verdiğin çözümde cevap 0=0 çıkar

Alt 05-28-2008, 10:49 AM  

bişi anladıysam arap ötesi oliiimmmm

Alt 05-28-2008, 10:57 AM  

abi bu ne yha......... orda ufak bi hata war ama nerde??..

Alt 05-28-2008, 11:17 AM  

Alıntı:
kingofusk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sorunun çıkış sebebi ayrı dert senin çözümünse matematiksel facia arkadaşım kusura bakma gerçek böyle. Bu soru sembolizm için felsefik bir sorudur sen "5" bu sembole "BEŞ" diyorsun ama ben dört diyorum sen "4" sembole dört diyorsun ben farklı bir sayı diyorum biraz karışık oldu ama sonuçta sembolizmle alakalı felsefi bir sorudur ama duyduğuma görede türevle falan işte çıkarta biliyorlarmış :s:s benim böyle bir iddiam yok ama tabii kide ayrıcada senin verdiğin çözümde cevap 0=0 çıkar
Bu sorunun çıkış sebebi ne olursa olsun matematiksel bir konu varsa içinde ki ''X=Y olsun'' deniyorsa bu saçmalıktır asıl.Çünki x-y sıfıra eşit gelirken x nasıl y ile eşit duruma getirilmiş.Ben 10x2 =1 desem bana yüzyılın matematik cahili derlerdi heralde.Yani burda dikkati çekerim ''X=Y olsun'' diyor ''X=Y'' demiyor çünki ''X=Y'' yazsa sorudaki dengesizlik meydana çıkacak.Sonuç olarakta x-y=0'dır ve sadeleşme yapılamaz sembolizmle alakalı bir soru diyosun ayrıca.Sembolizmle alakalı bir soru olsa ozaman başlık ''X+y=Z'' Gibi bişey olmalıydı ozaman daha açık ve belirleyici olurdu

Alt 05-30-2008, 07:37 AM  

(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )............... Bu satırda sonuç "0" olur X=Y ise (X-Y)=0 olur dolayısıyla böyle bir sonuç çıkamaz çıkmaz da

Etiketler: ,

Seçenekler

2+2=5 girin bakın

Eğlenceler & Yarışmalar kategorisinde ve Bilmeceler forumunda bulunan 2+2=5 girin bakın konusunu görüntülemektesiniz.2+2=5 ¿? X = Y .............................. ..................ol sun X² = X.Y........................... .................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. X² ...

2+2=5 girin bakın konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Para sadece harcamak içnmidir girin bakın yasakbölge Resim Galerisi 7 07-08-2008 07:25 PM
delikanlı kız nasıl olmalıdır girin de bi bakın derimmmmmm :) pessimist Komik Şeyler 28 06-12-2008 10:25 PM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:55 AM .