Cevap: 2500 dolarlık otomobil Türkiye'ye geliyor Petrol de ülkemize diğer ülkelerle aynı fiyata giriyor ama, dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de...
Şimdi bu araç ta ülkemize diğer ülkelere girdiği fiyattan girer ama bu, Mısırakıtan mıydı ne idüğü belirsiz camel abileri var birilerinin. Bu oğlunun hangi parayla aldığı belli olunmayan gemiciğin dedesinin, Abisi. Nasıl yeni vergi getirir de bu ülkenin insanlarını canından bezdiririm diyerek (ki bu uzman olduğu konudur.) yine birtakım vergilerle bu arabanın fiatını belki : 2'ye , 4'e veya en azından 8'e katlar.
Zaten icat ettiği yeni bir vergi ile
Günde 7 ytl yani
Ayda 7 * 30 = 210 ytl
1 amerikan doları = 1.2 ytl (ortalama)
210 / 1.2 = 175 usd (halktan alınacak olan aylık belediyelere park parası (HARAÇ))
2500 / 175 = 14.25 ay (429gün)
Yani 14 - 15 ay'da arabayı geriye alırlar
veya siz bu arabayı almayarak her 14,25 ayda bir araba parası biriktirebilirsiniz.
Bir arkadaş 5 tane alırım diyor.
bunun vizesi, bandrolü, park haracı, sigortası, yakacağı olduğu dünyanın en pahalı benzini vs.vs.vs. gibi hesaplamaları bir kez daha düşünmeli bence.
düşünmezse şimdi benim yaptığımı yapar:
Benim yaptığım ne mi? :
Günde en az üç öğün, Yemeklerden sonra tok karnına, Analarını da alıp gitmelerini söylemek...
Şimdi zamanında zar zor aldığım arabamı asgari ücretli olduğum için (maaşımın yarısını belediyeye HARAÇ olarak vermeyi düşünmediğim için) satmayı düşünüyorum. |