Eğlenceler & Yarışmalar kategorisinde ve Bilmeceler forumunda bulunan Kaç Altın vardı? konusunu görüntülemektesiniz.3 Kardeşin babaları ölünce bir sandık altın miras kalmış, ancak saat geç olduğundan şimdi yatalım, sabah paylaşırız demişler. Kardeşlerin birini ...
| |||||||
| Sitemap | Liseler | HaritaG | XML | Kayıt ol | Forumları Okundu Kabul Et |
| | #1 |
| 3 Kardeşin babaları ölünce bir sandık altın miras kalmış, ancak saat geç olduğundan şimdi yatalım, sabah paylaşırız demişler. Kardeşlerin birini uyku tutmamış ve gece kalkıp altınları beşe bölmüş, bir tane artmış. Altınların beşte birini ve bir tane fazlayı almış. O yattıktan sonra 2. kardeş de kalkıp aynı şekilde altınları beşe bölmüş, bir artmış, 1/5 i ve bir fazlayı alıp yatmış. Diğer 3 kardeş de aynılarını yaptıktan sonra sabah kalkmışlar, kalanları beşe bölmüşler, yine bir artmış. Soru: Başlangıçta sandıkta toplam kaç altın varmış? | |
| | #2 |
| öeeeee ![]() | |
| | #3 |
750 altın olabilir![]() 5/1 +1 İlk Kardeşin bölmesi 5/1 +1 İkinci Kardeş bölmesi 5/1 +1 Üçüncü Kardeş bölmesi 5/1 +1 Sabah kalkıp bölmeleri (Buna 6 dersek) 6:5=1 +1 olur, o zamn 750:5 =150+1 151:5 =30 +1 31:5 =6 +1 6:5 = 1+1 Şeklinde olunca hep 1 artıyor ve cvap doğru olsa gerk Biraz fazla karışık oldu ama En baştaki pra 750 oluyor bnce ![]() Konu S£l£n tarafından (04-13-2008 Saat 08:08 AM ) değiştirilmiştir.. | |
| | #4 |
| 750 Altin Var | |
| | #5 |
| evet (Galiba öyleydi ) | |
| | #6 |
| bu ne biçim soru yaf anlamadım ![]() | |
| | #7 |
| ilginç ve degiş bir soru matematiksel düşnmeye sevk ediyo insanı | |
| | #8 |
| ilginç ama 750 buldum ![]() | |
| | #9 |
| 750 gibi geliooooooooooooooo | |
| | #10 |
| BENCEDE 750 ![]() | |
| | #11 |
| ben bişe bulamadım | |
| | #12 |
| cevabi bilmionmu? | |
| | #13 |
| | |
| | #14 |
| çok acayip bir soru ![]() | |
| | #15 |
| ya bi sorduğun cevabını da almayı unutma ya da siteyi kaybetme ![]() | |
| | #16 |
bilmiyorum | |
| | #17 |
| çok basit bir soru,4 işlem sorusu,ama cevabın bulunması tam bir angaryaydı uğraşmadm | |
| Etiketler: 10 sandık altın var, 11 altın miras, altın am, başlangıçta sandıkta, kardeşin babaları ölünce bir sandık altın miras kalmış, ancak saat geç olduğundan şimdi y |
| Seçenekler | |
| |
Eğlenceler & Yarışmalar kategorisinde ve Bilmeceler forumunda bulunan Kaç Altın vardı? konusunu görüntülemektesiniz.3 Kardeşin babaları ölünce bir sandık altın miras kalmış, ancak saat geç olduğundan şimdi yatalım, sabah paylaşırız demişler. Kardeşlerin birini ...
| ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Ama Hayallerim Vardı! | x-PoWeRaDe-x | Şiirler | 1 | 04-07-2008 09:53 PM |
| Ama Hayallerim Vardı! | shempatiq | Aşk & Sevgi | 0 | 04-06-2008 02:50 PM |
| ...::B!r Sen B!rde Kalb!m Vardı::... | shempatiq | Aşk & Sevgi | 2 | 03-15-2008 11:57 AM |
| Bir Çocuk Vardı | Kyren | Şiirler | 0 | 12-27-2007 11:01 PM |
| Vardı | Kyren | Şiirler | 0 | 12-05-2007 10:03 AM |