Tanbura'nın telleri seyret hünerleri Tanbura'nın telleri seyret hünerleri Spor Yazarı Osman Tanburacı Fener'in Avrupa'dan elenişini hem bir gazeteye hem de internet sitesine değerlendirdi. Biz iki yazıyı yanyana koyduk, yorumu size bıraktı Osman Tanburacı'nın sporx internernet sitesindeki yazısı Yazıklar olsun Fenerbahçe!
Dün akşamdan beri isyanlardayım…
Nasıl olur da Fenerbahçe bu dandik Chelsea’ye yenilir!
Adamların ahı gitmiş vahı kalmış.
Saraçoğlu’nda da, Stamford Bridge’de de ikinci yarılarda yoklar!
Ve benim Fenerim bu Chelsea’yi katlayıp yarı finale gidemiyor!
Böyle fırsat tepilmez!
Ne yapıyor benim goygoycu medyam?
Alayı Fener’e gaz veriyor. Sanki Fener tur atladı!
Akşam gazetesinin manşeti; Helal olsun size…
Yahu 2 golle elendi be!... Tur elindeyken kaçırdı…
Ne diyor Selçuk Yula; Helal size çocuklar…
Yahu Selçuk eleniyorsun hala helal diyorsun!
Bu kadar aşağılık kompleksi olur mu yahu!
Hakkını helal etmemen lazımken helal diyorsun.
Ne yaptılar yahu?
Ellerine geçirdikleri fırsatı katlettiler sen hala helal diyorsun!
Ya tur atlasa ne diyeceksin?
Yapmayın!... Fener’i bu kadar gaza getirmeyin.
Fener’in gücünü bu kadar sıfırlamayın!
Demek medyanın vizyonu çeyrek değerde…
Çıksana finale,
Devirsene bir İngiliz daha!...
Tarihte örnekleri var. Uzağa gitme, çok da geri dönme; şarkı gibi;
On Yıl Önce On Yıl Sonra …
Bak bakalım etrafına…
Bu medya düzelmeden Fenerbahçe düzelmez!
Hürriyet Gazetesi manşeti; Ayakta alkış…
Milliyet Gazetesi; Alkışlar Fener’e…
Yahu neyi alkışlıyorsunuz? Mağlubiyeti mi?
Elenmişliği mi?
Yazıklar olsun, yenilgiye alkış tutanlara…
Bir kere daha söylüyorum;
Bu medya düzelmeden Fenerbahçe düzelmez!
Sabah gazetesi manşeti de tam arabesk; Başın öne eğilmesin….
Eğildi bile…
Bu Chelsea’yi eleyemiyorsan nasıl eğilmez başın, sen kavak ağacı mısın?
Benim sporx’im bile; ‘teşekkürler Fenerbahçe’ demiş…
İsyan ediyorum; Benim Fenerbahçem elenmede teşekkür almaz!
O zaman Fenerbahçe olmaz!
Bir Galatasaraylı olarak dün gece kahroldum.
Fener’in tek pozisyonu yok!
Yarım Lugano kafası, yarım Gökhan fişeklemesi…
Hepsi bu!
Üstelik Fener Chelsea’yi İstanbul’da yenmiş…
Sahayı dar etmiş…
Kendi kalesine gol de atmış…
Atmasa maç uzardı dün gece…
Bunlar varken hala benim medyam Fener’i altı okka ediyor.
Elenmekle, yenilmekle, pozisyon yaratamamakla;
Mastürbasyon yapıyor.
Yazıklar olsun! İGUANA Avram
Maç içinde Chelsea’nin hocası Avram’ın yüzünü gördünüz mü?
İki-üç kere yakın plan ekrana geldi;
Aynen bir İGUANA!
Adam pörtlemiş, bitmiş!…
Üflesen yıkılacak bir Chelsea ve gol atamayan bir Fenerbahçe! Ey medyam;
Chelsea’nin kalesinde harika kaleci Cech yok… Senet yok!
İkinci kaleci Cudicini 26’da sakatlanıp çıkıyor, 3. kaleci PAF ayarı Hilario geçiyor kaleye ve Fener’in 60 dakika Chelsea kalesine şutu yok!
Hala medya Fener’i alkışlıyor…
Hani Fener 2-1 yenilse maç uzasa…
Talihsiz elense neyse…
Fener 2-0 mağlup!
Hala tebrik yağıyor ve karşısında ölü bir Chelsea…
5-0 da yenilse o zaman bu medya;
Aman 6 yemedik diye şükredecek!
Ya da Fener, Galatasaray’a 6 attı mı kendini dünya şampiyonu zannedecek.
Bu kafadan vaz geçilmezse yazık olur Fener’e.
Yahu Avram Hoca 58’de forvetinin en hızlı adamı Kalou’yu çıkartıp defansına Belletti’yi alıyor. Bu şu demek;
Ben bu sonuca razıyım…
Geri kalan 30 dakikada Fenerbahçe’den tık yok!
Maçta iki sarı kart var. İkisi de; Chelsea defansından Essien ve Carvalho’ya…
Avram resmen Fener’den korkuyor, Fener farkında değil.
Ve Fener’den rakip kaleye tehlike yok! Semih’le olmaz dedik…
Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk düşünüyorsan Semih’le olmaz!
Zico boşuna vakit kaybetti…
Sevilla maçını alanlardan biri rakiple itişen Kezman’dı…
Parlayan, patlayan, topla depara kalktığında arkasında ‘çocuk çizgi filminde’ olduğu gibi toz bulutu kaldıran adam lazım forvete…
Semih bu değil!
Kolin Kazım ve Uğur Boral daha iyi ama Zico da bir tuhaf!
Kontratak oynayacağı bir maçta ağır adamı santrfora koyuyor. Semih kendi sahanda iş yapar ama deplasmanda asla!...
Bu hazin sonu Galatasaray yaşasa topa tutulurdu!
Ne Kalli’nin 80 yaşı kalırdı, ne ParasızSaray demeler…
Haa şunu da söyleyeyim;
Futbolda; ‘deneyim kazandık’, ‘gelecek seneye’, ‘tesadüf’ falan hikaye! Yüz senelik takım daha ne deneyim kazanacak?
Çıkıp yenecek ayağına gelen kısmeti tepmeyeceksin.
Başkan Azizi Yıldırım da ;‘hedefimiz çeyrek finaldi’ diyorsa medya da tabii o zaman ‘teşekkür’ başlıkları atar!
Taraftar şampiyonluk ister uluslararası başarı ister…
Azizi Yıldırım’ın emekleri yadsınamaz ancak kule dikmek, stat yapmak, forma satmakla değil, Avrupa’da şampiyon olmakla mutlu olunur.
Fenerbahçe muhteşem bir fırsat kaçırdı ona yandım, Chelsea ölü Chelsea…
Hem sinir oldum, hem kızdım!
Bir Galatasaraylı, Fenerbahçe bu Chelsea’yi yenemedi diye kahroluyorsa acaba Fenerliler ne yapıyordur?
87’de gol yiyeceğine bir atsaydı bugün Fener yarıfinaldeydi…
Deneyim kazandık diyen de varsa;
Allah akıl fikir versin!
****************************** ******* Osman Tanburacı'nın Yenişafak Gazetesi'ndeki yazısı Sen Chelsea'ysen Fener ne?
Zico parti kaçırdı, maça Semih'le başlaması yanlıştı. Takım iyi oynadı ama forvetinde çabuk adamı olmayınca...
Zico parti kaçırdı, maça Semih'le başlaması yanlıştı. Takım iyi oynadı ama forvetinde çabuk adamı olmayınca Chelsea defansı sıkıntı yaşamadı. Fenerbahçe golü erken yedi sonrasında Chelsea'ye kafa tuttu ama atı alan çoktaan Üsküdar'ı geçti.
Maça golle başlayan taraftan fark bekleniyordu ama takım oyununu iyi oynayan Fenerbahçe buna izin vermedi. İlk yarı yürekli bir mücadele vardı ve Chelsea'nin asları hep yerdeydi... Kenarda 'İguana' gibi oturan Avram Grant pörtlemiş bir vaziyette çırpındı durdu. Hiç böyle bir Fenerbahçe beklemiyordu herhalde...
Fenerbahçe forvetinde mutlaka Uğur Boral ya da Kezman oynamalıydı. Rakiple daha çok mücadele edip alan kat eden adam gerekti, Semih biraz ağır kaldı.
Kaleci Cudicini'nin sakatlanmasından sonra Chelsea daha da geriye yaslanıp oynadı, bunda Fenerbahçe'nin oyuna asılması da etkendi. Chelsea'nin pısmış oyununu görmek hepimizi ümitlendirdi. Mutlaka gol gelecek dedik...
Maç boyu kalemize gelen doğru dürüst bir atak olmadı sadece Kalu'nun ortasında Joe Cole ayak koydu top direğimizden döndü, sonrasında da ilaç için bir Chelsea atağı görmedik. Essien sağdan taşıdı, Kalou soldan... Kalou çok süratli, Gökhan zorlandı ama açık vermedi. Drogba kayboldu, Makalele ve Lampard hiç boşa çıkamadı. Fenerbahçe ilk yarı Chelsea'ye göz açtırmadı, Lugano ile pozisyona da girdi, yenen erken gol olmasa maç golsüzlüğe mahkum kalacak bir görüntü verdi.
Son kırk beş bizi de yordu
Fenerbahçe mükemmel, Chelsea neredeyse on bir kişi savunmadaydı. Avram amcam Kalou'yu aldı defansına Belletti'yi çekti. Belli ki Fener'den korkuyordu. Fener bulut gibi Chelsea'nin üzerine geldi, hiç yorulmadı, hiç pes etmedi, hiç korkmadı...
Her an gol bekledik, Kezman girdi, Maldonado çıktı, Zico rakibin üzerine yıkıldı... Gökhan'ın volesi, Kazım'ın şutu hepimizi ayağa kaldırdı. Fener zengin Chelsea'yi fakir gibi yerlerde süründürdü. Her an gol için tetikteydik. Chelsea yok oldu, İngilizler Fenerbahçe'yi alkışlar zaman tükendi derken Essien'le bir gol daha buldular...
Volkan için yine bir alkış bir isyan!
Yediği goller kurtardıklarının yanında beleş goller. İlkinde kaleyi ortalayamadı, ikincisinde yine elini kullanacakken ayakla uzandı ve golü yedi. Son altı dakikada Fener bir gol atabilse maç uzayacaktı...
Yazık oldu, Fener elendi, ama dünya devi diye bilinen Chelsea komik oldu, dünya da bunu gördü.
Konu halitgfb tarafından (04-09-2008 Saat 12:55 PM ) değiştirilmiştir..
|