Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

Borcun vadesi

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Borcun vadesi konusunu görüntülemektesiniz.Borcun Vadesi İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Her Telden > Genel Sohbet

Maşaallah Borcun vadesi

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Borcun vadesi

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 03-26-2008, 08:29 PM  
Standart Borcun vadesi

Borcun Vadesi

İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ödeyeceğiz?" diye sorduklarında, "Padişahımız ölünce ödersiniz" diye cevap veriyordu Bu duruma tanık olan bir adam bir gün Padişaha, "Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyor Demek ki niyeti kötü, sizin bir an önce ölmenizi istiyor, siz ölünce de paraları zimmetine geçirecek" diye gammazladı Bu gammazlık üzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu Kendisini huzuruna çağırıp söylenenlerin doğruluk derecesini ve maksadının ne olduğunu sordu Vezir sıradan bir vezir değildi Görevinin dışındaki bir takım incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu Padişahı yatıştıran ve yüreğini ferahlatan şu açıklamada bulundu:

"Padişahım, söylenen doğrudur Ben hazineden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyorum Ama bunu sizin ölmenizi değil, tersine daha çok yaşamanızı istediğim için yapıyorum Bilirsiniz ki her borçluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun için dua eder Bu demektir ki borçlarınısiz ölünce verecek olanlar, borçlarının vadesi dolmasın diye sizin ölmemeniz için dua edeceklerdir Allahı katında en makbul dualardan biri de borç altındaki kullarının duasıdır Benim de maksadım ömrünüzün uzunluğu, sağlık ve afiyetinizdir"

Alt 03-26-2008, 08:32 PM  
Standart Cevap: Borcun vadesi

çok ince ve güzel düşünceymiş.sağol paylaşım için.

Alt 03-26-2008, 08:37 PM  

abi saolasın vezir verdiği cevapla kendinide kurtarmış padişahıda...

Alt 03-26-2008, 09:07 PM  

Şimdi bizim toplumda vezir yalaka olur.....

Seçenekler

Borcun vadesi

Her Telden kategorisinde ve Genel Sohbet forumunda bulunan Borcun vadesi konusunu görüntülemektesiniz.Borcun Vadesi İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ...

Borcun vadesi konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
> Hayat bana borcun var.... ReAlWaN Şiirler 0 12-08-2007 12:28 AM
> Hayat bana borcun var.... ReAlWaN Şiirler 0 12-02-2007 09:52 PM
> Bana GÖzyaŞi Borcun Var ! ReAlWaN Aşk Hikayeleri 0 11-30-2007 04:06 PM
Bana GÖzyaŞi Borcun Var.. Kyren Aşk & Sevgi 1 08-06-2007 01:40 AM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:56 PM .