Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu

Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız?

Sağlık - Yaşam kategorisinde ve Ağız ve Diş Sağlığı forumunda bulunan Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız? konusunu görüntülemektesiniz.Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız? Bir şeyler yaparken, ve özellikle de ortada çocuklar varken çarpmalar, zedelenmeler ...

Geri git   Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu > Genel Kültür > Sağlık - Yaşam > Ağız ve Diş Sağlığı

Maşaallah Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız?

İndir Sitemap Liseler Harita Kayıt ol Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler
Alt 03-02-2008, 12:51 PM  
Standart Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız?

Bir şeyler yaparken, ve özellikle de ortada çocuklar varken çarpmalar, zedelenmeler ya da kesikler ile karşılaşmayı beklememiz doğaldır. Bunun sonucu olarak pek çok insan yanında bandajlar, buz torbaları ve antiseptikler taşır. Hatta bazıları arı sokması ya da zehirlenmeye karşı ilaçlar taşır.

Peki ya kuronunuz ya da dolgunuz düşerse? Ya da çocuğunuz sabit dişlerinden birini ya da diş telini kırarsa? Veya bir gün hiç hazırlıksızken bir diş ağrınız tutarsa?

İçinde aşağıda belirtilenlerin olduğu bir diş ilk yardım kiti taşımanızı öneriyoruz:
* doğal bir ağrı kesici olan karanfil yağı
* cımbız
* bir diş aynası (diş hekiminiz bunu nereden alabileceğinizi söyleyecektir)
* ağzı kapalı naylon poşette küçük pamuk topları (diş hekiminiz bunu nereden alabileceğinizi söyleyecektir)
* saf vazelin
* diş ipi
* yumuşak diş mumu (eczanelerde ya da ortodontistinizde bulunur)
* diş hekiminizin telefon numarası
* sigorta bilgileriniz(eğer kapsamında varsa yada acil durumlarda tedavi giderlerini karşılama ihtimali varsa)
Aşağıda geçici diş ilk yardımı için yönergeler verilmiştir.
Dolgunuz düşerse
Burada esas konu ağrınız olup olmamasıdır. Eğer ağrınız yoksa, dolgunun düştüğü yeri temiz tutun ve en kısa zamanda diş hekiminize görünün. Eğer ağrı varsa, temiz pamuk toplarından birini cımbızla alın. Bunu karanfil yağına batırın ve dişinizin üzerine yerleştirin. Pamuğu dişin üzerine sıkıca yerleştirin ve orada bırakın. Diş hekimine gidene kadar bu, ağrınızı azaltacaktır. Dikkat: HİÇ BİR ZAMAN dişinizin ya da diş etinizin üzerine aspirin koymayın. Aspirin asit içerdiği için dokuyu yakabilir.

Eğer bir kaplama ya da kuron çıkarsa

Kaplama ya da kuronun iç tarafına saf vazelin sürün ve yerine geri takın. En kısa zamanda diş hekiminize görünün.
Diş telleri kırılırsa
Ortodontik diş tellerinin kırılması durumunda oluşacak rahatsızlığı gidermek için pek fazla şey yoktur. İdeal olarak yapılması gereken, sivri ucu bir diş mumu parçası ile kaplamaktır ve bu malzemeyi size ortodontistler sağlayacaktır. Mum yoksa, küçük bir parça çiğnenmemiş şekersiz sakız kullanabilirsiniz. Pek hoş değil ama iş görür.

Eğer diş kırılırsa

Eğer bu bir bebek dişiyse, endişelenmeyin. Ama eğer sabit dişlerden biriyse, bunu ağızda ve nemli tutmalısınız. Eğer bu olası değilse, dişi bir bardak süt içine koyun. Ve en kısa zamanda diş hekiminize gidin. EĞER diş kırıldıktan sonraki 30 dakika içinde diş hekiminize giderseniz dişi kurtarabilirsiniz.

Eğer diş yerinden oynar, sallanırsa

Hemen bir diş hekimine gidin. Pek çok diş hekimi acil durumlarda müdahale edebilecek zaman ayırır.

Alt 03-15-2008, 10:31 AM  
Standart Cevap: Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız?

Paylaşım için sağol...

Alt 03-15-2008, 03:34 PM  
Standart Cevap: Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız?

paylaŞim İÇİn TŞk Ler

Alt 03-24-2008, 04:46 PM  

teşekkürler

Alt 04-05-2008, 10:48 PM  

Linkler sadece üyelere.... Üye ol]

Alt 04-13-2008, 08:22 AM  

Paylaşımın İçin Teşekkürler...!!!

Alt 05-18-2008, 09:55 AM  

Paylaşım için teşekkürler..

Etiketler: , , , , ,

Seçenekler

Sağlık - Yaşam kategorisinde ve Ağız ve Diş Sağlığı forumunda bulunan Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız? konusunu görüntülemektesiniz.Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız? Bir şeyler yaparken, ve özellikle de ortada çocuklar varken çarpmalar, zedelenmeler ...

Dişlerinize Özel Bir İlk Yardım Çantanıza Neden Sahip Olmalısınız? konusuna benzer konular:

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
> Sahip ReAlWaN Şiirler 0 12-28-2007 02:10 PM
> Kapiya Sahip Ol ReAlWaN Komik Fıkralar 0 12-27-2007 02:20 AM
> Eğer sahip olabilseydim. ReAlWaN Güzel Sözler 0 11-25-2007 01:14 PM
MSI'dan 512MB GDDR4 Belleğe Sahip Özel Bir Model: Radeon HD 2600XT Diamond OC Edition breakerturk Donanım Genel 0 08-16-2007 03:30 PM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:20 AM .